בעוד פחות מחודש תארח לוסייל סיטי את גמר המונדיאל. בימים אלה היא שקטה, וריקה, בצורה יוצאת דופן. בנוסף לתנועה הדלילה ברחובות, בעיר החדשה ניתן להבחין במנופים שצמודים לגורדי השחקים ובאתרי בנייה רבים, שמעידים על כך שהקמת העיר החדשה עדיין בעיצומה.
לוסייל סיטי נמצאת 20 ק"מ צפונית לדוחא בירת קטאר. העיר הוקמה לקראת משחקי הגביע העולמי במטרה לארח את אוהדי הכדורגל שיגיעו לקטאר מרחבי העולם, ובהמשך שואפות הרשויות שבעיר יתגוררו מאות אלפי מקומיים. בימים שבהם לא מתקיים משחק בלוסייל סיטי עולה השאלה מה יעלה בגורלה של העיר, ובתשתיות שהקימה קטאר לקראת אירוח המשחקים. לא ברור מי יגיע לעיר כשהמונדיאל יסתיים, ויותר ממיליון אוהדי כדורגל מרחבי העולם יעזבו את המדינה הקטנה שבמפרץ.
אליאס גרסיה, בן 50 מסן פרנסיסקו, הגיע עם חבר ללוסייל סיטי מדוחא ביום שבו לא התקיים משחק באצטדיון המוזהב בעיר. "הגענו לבדוק מה קורה, אבל לא קורה כאן יותר מדי", אומר גרסיה, ובוהה בגורד שחקים בצורת סהר. כשאליאס הולך ברחובות הוא חולף על פני אתרי בנייה. "נראה כאילו הכול פה תחת בנייה" הוא אומר, ומספר על שפע של מגרשים ריקים שהקטארים הקיפו בחומות.
בנסיעה מדוחא צפונה קשה לפספס את קו הרקיע של לוסייל סיטי ואת המרינה של העיר. גורדי השחקים "עולים מן המדבר", אך לא ברור מי גר בהם. רבים מהם נועדו להיות מלונות יוקרה, בנייני מגורים מפוארים או חללים משרדיים. "אפילו ברכבת התחתית, אם אתה הולך ביום שבו אין משחק יש חוץ ממך בערך בין חמישה לעשרה אנשים", אמר גרסיה על השהות בעיר הרפאים.
התוכניות הראשוניות לבניית "לוסייל סיטי" הן מ-2005, אך מ-2010 - כשקטאר זכתה באירוח של מונדיאל 2022 - החלו עבודות הבנייה לצבור תאוצה. הבנייה הייתה בתמיכת קרן העושר הריבונית של קטאר, קרן בעלת שווי של 450 מיליארד דולר. התכנון היה לבנות עיר "חכמה" וקומפקטית, שתהיה ידידותית להולכי רגל ותתחבר ביעילות למערך הרכבת התחתית והרכבת הקלה של דוחא.
פאהד אל ג'המרי, מנהל פרויקטים ב"קטארי דיאר" – חברת הנדל"ן שהובילה את בניית העיר - אמר כי לוסייל סיטי היא "הרחבה של דוחא", שגם עומדת בזכות עצמה.
בטווח הארוך שואפת קטאר לאכלס את לוסייל סיטי בתושבים משכילים שיפתחו את "כלכלת הידע" של המדינה. היעד של הקטארים שאפתני למדי, וכרגע נראה מעט דמיוני: הקטארים רוצים שבלוסייל סיטי יגורו 400,000 תושבים - למרות שבקטאר יש רק 300,000 אזרחים מקומיים. שאר התושבים, כ-2.9 מיליון איש, הם מהגרים ועובדים זרים. רבים מהם לא יכולים להרשות לעצמם לגור במגדלי יוקרה, וחלק ניכר מהעובדים הזרים שוהה במחנות בקטאר.
ב"כיכר ונדום", קניון מפואר בלוסייל סיטי שקרוי על שמה של הכיכר המפורסמת בפריז, חנויות רבות עדיין לא נפתחו. בקניון יש מעט תיירים, שמצלמים את קו הרקיע של לוסייל סיטי.
בבניין אחר במרכז העיר, שבו נמצאים משרד התרבות ומשרדים ממשלתיים אחרים, מאבטח בכניסה מספר שכמעט כל העובדים עזבו את הבניין עוד לפני השעה 11:00 בבוקר.
בלוסייל סיטי נבנה אי מלאכותי בשם אל-מאהא. אוהדי כדורגל זרים ואזרחים קטארים יכולים לבלות באי, לעשן נרגילה ולטבול בבריכת השחייה. תימוט ברט-ריילי, צרפתי שמנהל גלריה לאמנות באי המלאכותי, סיפר כי בנוסף יש באל-מהא פארק שעשועים, בוטיקים יוקרתיים ומסעדות.
"זה לגמרי אי מעשה ידי אדם", אמר ברט-ריילי על האי בלוסייל סיטי. "זה די מטורף מה שהם יכולים לעשות". הוא מאמין שקטאר יכולה למצוא דרך לנצל את התשתיות שנבנו לצורך המונדיאל, בהן שבעה אצטדיוני כדורגל חדשים, אך הודה: "זה עלול לקחת זמן".