הדרג המדיני מבקש למצוא את הדרך כדי להתקדם לעסקת חטופים, אך בכירים המעורים בנושא מודים: אין באמת מומנטום או תפנית. חשוב להבין, הם אומרים, הניסיונות שהיו אחרי חיסול מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר לקדם עסקאות קטנות בעזרת שלוש מתווכות שונות – קטארי, מצרים ורוסיה – לא צלחו. חמאס סירב לכל שלושת המתווים האלה. כרגע ישראל בודקת מה האפשרויות שלה, ואיך אפשר להתקדם.
ראש השב"כ רונן בר ביקר בחשאי באנקרה ביום שבת, ונועד עם ראש הביון הטורקי (MIT) איברהים קאלין כדי לקדם עסקת חטופים, על רקע דיווחים שבכירים בחמאס שסולקו מקטאר מצאו מקלט בטורקיה. ההערכה בישראל היא שהגורם המרכזי בתיווך תהיה מצרים. בכירים ישראלים אמרו כי "הטורקים לא יהיו מתווכים, הם יכולים למנף לחץ על חמאס".
במקביל ישראל הולכת למהלך יותר משמעותי של הצעה לתמריצים כספיים. ראש הממשלה בנימין נתניהו קבע סכום של מיליוני דולרים תמורת כל חטוף שישוחרר, והנחה לפרסם את ההצעה בפומבי כבר בימים הקרובים. הרעיון הוא לשכנע את מי שמחזיקים בחטופים להביא לשחרורם, ובתמורה יקבלו חמישה מיליון דולר על כל חטוף, וכן חופש מעבר לצורך הגליה למדינה שלישית.
נתניהו, שאמר בעצמו כי הוא "מאמין שנביא עוד עשרות חטופים בזמן הקרוב", ציין בדיון סגור בוועדת חוץ וביטחון של הכנסת כי ההערכה היא שיש עוד כ-50 חטופים בחיים וכ-50 שאינם בחיים, ושיש להשיב את כולם. "הנחיתי לנסות להגיע גם לעסקה חלקית. זה קשה מאוד, ממש משפט שלמה. אנחנו בודקים גם אופציה לעסקאות קטנות. ביקשתי לפרסם בכל דרך את ההצעה שלי, של פרס כספי בגובה חמישה מיליון דולר, ומעבר בטוח למי שיביא חטוף בחיים ולבני משפחתו. אני רוצה ששני מיליון עזתים ישקלו זאת ברצינות".
הוא אמר כי המכשול היחס לעסקה הוא חמאס, ש"מתעקש שנצא מהרצועה ושנסיים לגמרי את המלחמה עם ערבויות בינלאומיות, כדי שהוא יוכל להישאר בעזה. הדברים האלה כמובן אינם מקובלים עליי, וגם על רוב חברי הקבינט". הוא הוסיף: "יש גורמים שאמרו 'נצא, ואז נוכל להיכנס שוב אם צריך'. זה הופך את כל המלחמה הזאת לעוד סבב. סבב ענק, אבל פשוט עוד סבב. התגמשתי חמש פעמים, אבל לדרישות האלה לא הסכמתי".
בינתיים, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר בביקור בברזיל: "אני ממשיך ללחוץ כדי להביא הסכם הפסקת אש. אני מבקש מכולם כאן להגביר את הלחץ על חמאס, שכרגע מסרב לעסקה הזו".