צה"ל עומד להיכנס לרצועת עזה לראשונה מאז מבצע "צוק איתן", אך הפעם הפעולה צפויה להיות נרחבת וארוכה בהרבה - לאור המטרה שהוגדרה, "למוטט" את שלטון חמאס. וושינגטון פוסט ניסה הלילה (בין שישי לשבת) לשרטט כיצד ייראו הקרבות בסמטאות הצפופות של רצועת עזה, כשמחבלים מנסים להתקיל את הלוחמים ממנהרות ובין ההריסות - ומרחב התמרון מוגבל. כך זה נראה.
בעיתון כינו את צה"ל "אחד הצבאות החזקים בעולם", אך הבהירו שחמאס - שהשקיע זמן רב במתקפת הפתע הרצחנית שבה פתח ב-7 באוקטובר - התכונן ככל הנראה לפעולה קרקעית נרחבת של ישראל. ההפצצות הישראליות האינטנסיביות, נכתב, כבר הפכו את הבניינים והרחובות של עזה למבוך של הריסות. כניסה לתוך הרצועה תגביל ככל הנראה את היקף התקיפות שניתן לבצע מהאוויר, כדי לא לסכן את הכוחות הישראליים על הקרקע.
בכל אופן, ההריסות עלולות לשמש כמסתור ממנו מחבלי חמאס יירו על הלוחמים. חמאס גם יכול לנסות להפנות את כוחות צה"ל לאזורים שבהם הוטמנו מטעני חבלה וחומרי נפץ. חמאס גם יכול למקם מחבלים בבניינים שעדיין עומדים, לצד אזרחים או בני ערובה. הם עלולים להשתמש במל"טים מתאבדים, לצד רחפני קוודקופטר שבהם השתמשו המחבלים גם ב-7 באוקטובר, ויכולים לשמש להפלת חומרי נפץ מהאוויר.
"איומים יכולים להגיע מכל כיוון", ציינו בוושינגטון פוסט. "ניתן יהיה למשל למקם גם צלפים בקומות העליונות של הבניינים".
צה"ל, מצידו, עשוי להפעיל טקטיקה משולבת של חי"ר, שריון וגורמי תמיכה נוספים כדי להתקדם. כלי רכב משוריינים יהיו חשובים כדי לספק כיסוי וכוח אש ללוחמים, אך הם עלולים להיות מוגבלים בגלל הרחובות הצרים - וחשופים לירי נ"ט. בסופו של דבר, נכתב, מטרות רבות במבצע כזה ניתנות להשגה רק באמצעות לוחמת חי"ר - מה שיחייב חיילים לעבור מדלת לדלת ומקומה לקומה כדי לפנות ו"לנקות" מבנים.
מחבלי חמאס יוכלו לנוע בין בניינים באמצעות חורים שעשו בקירות, וכך לעבור מעמדה לעמדה. בוושינגטון פוסט ציינו גם את המנהרות של ארגון הטרור, שיאפשרו למחבלים להסתתר ונסות להפתיע את הלוחמים. חלקן משמשות לייצור רקטות, ובאחרות נמצאים בכירי חמאס.
"השמדת מנהרות מהאוויר עלולה שוב להביא לפגיעה באזרחים", ציין העיתון שוב את אחת הדילמות של צה"ל, כשבין השאר החשש הוא מגורלם של השבויים והנעדרים. "פינוי מנהרות באמצעות חי"ר גם עלול להיות מסוכן. לכן צה"ל עשוי להשתמש ברובוטים כדי להפחית את הסיכון".
לפי מייקל אייזנשטדט, מנהל התוכנית ללימודי צבא וביטחון במכוון וושינגטון למדיניות המזרח התיכון, "נראה שפעולות קרקעיות גדולות עשויות להתמקד בעיר עזה, לפחות בהתחלה, ואולי באופן מוגבל גם במקומות אחרים. אבל, הפגזות ארטילריות והפצצות מהאוויר צפויות להימשך גם נגד מטרות נוספות ברחבי רצועת עזה".
בוושינגטון פוסט עסקו גם במשבר ההומניטרי ברצועת עזה, שיחריף עם הכניסה הקרקעית של הכוחות, כשכבר כעת אוזלים ברצועה הדלק, האוכל, מי השתייה והציוד הרפואי. ישראל, נזכיר, מרכזת בימים האחרונים מאמצים רבים כדי לפנות את האוכלוסייה האזרחית בצפון רצועת עזה דרומה, אך מאות אלפים עדיין לא עשו זאת.
לדברי ג'ית אל-עומרי, עמית בכיר במכון וושינגטון למדיניות המזרח התיכון, "למערכה קרקעית יהיו בהכרח השלכות חמורות על האזרחים ברצועת עזה. הטבע העירוני הצפוף שם יבטיח שמבצע כזה יוביל להתנגדות עזה, וידרוש שימוש בכוח מסיבי מצד ישראל. הנוהג של חמאס לאחסן ולהשתמש ברקטות ונכסים צבאיים בקרבת אזרחים ומתקנים הומניטריים יגדיל עוד יותר את חשיפת התושבים לסיכון. מה שהופך את הסיבוב הזה למדאיג יותר הוא שהוא עלול להימשך פרק זמן חסר תקדים, והאזרחים לא רק יהיו חשופים לסיכון ישיר של מוות ופציעות - אלא גם למחסור ממושך וחמור בדברים הומניטריים בסיסיים".