מנהיגים בקהילה המוסלמית בארה"ב שתמכו במרוץ של דונלד טראמפ לבית הלבן – כדרך להביע את מחאתם על תמיכת ממשל ביידן במלחמות של ישראל בעזה ולבנון – מאוכזבים עמוקות מהמינויים לכוורת שלו. "טראמפ ניצח בזכותנו ואנחנו לא מרוצים מהבחירה שלו למזכיר המדינה ולתפקידים אחרים", אמר רביול צ'ונדרלי, משקיע מפילדלפיה שעמד בראש קמפיין "נוטשים את האריס" בפנסילבניה והיה גם אחד ממקימי קמפיין "מוסלמים למען טראמפ".
אסטרטגים מאמינים כי קולות המוסלמים של טראמפ במישיגן סייעו לו לנצח את המרוץ במדינה עם הקהילה המוסלמית הגדולה בארה"ב, וייתכן שגם תרמה לניצחון במדינות מפתח אחרות.
טראמפ בחר לתפקיד מזכיר המדינה שלו את הסנאטור הרפובליקני מרקו רוביו, אוהד גדול של ישראל. השנה אמר רוביו כי הוא לא יקרא להפסקת אש בעזה, וציין שהוא מאמין שישראל צריכה להשמיד "כל מרכיב" של חמאס. "האנשים האלה הם חיות מרושעות", הוסיף. טראמפ בחר גם את מיק האקבי, שמרן תומך ישראל ומושל ארקנסו לשעבר, לתפקיד השגריר הבא בישראל. האקבי תומך בכיבוש בגדה המערבית, וכינה את פתרון שתי המדינות "לא בר ביצוע".
עוד מינוי פרו-ישראלי מובהק הוא של המחוקקת הרפובליקנית אליס סטפניק לשגרירה באו"ם. סטפניק תקפה את האו"ם כשגינה את ההרג בעזה ואמרה שהוא "בור שופכין של אנטישמיות".
רג'ינלדו נזרקו, ראש ארגון "הרשת למעורבות והעצמת מוסלמים אמריקנים", אמר כי הבוחרים המוסלמים קיוו שטראמפ יבחר לקבינט שלו רפובליקנים שפועלים למען שלום – וכי אין סימן שכך אכן קורה. "אנחנו מאוד מאוכזבים, נראה שהממשל הזה מלא בנאו-שמרנים ושהוא פרו-ישראלי בצורה קיצונית, אנשים שבעד מלחמה, וזה כישלון לנשיא טראמפ ולתנועה שתומכת בשלום ומתנגדת למלחמה". נזרקו הוסיף כי הקהילה המוסלמית תמשיך לקרוא לסיום המלחמה בעזה, ותפעיל לחץ שקולה יישמע. "לפחות אנחנו על המפה", אמר.
חסן עבדל סלאם, ממקימי קמפיין "נוטשים את האריס", תמך בבחירות במועמדת של מפלגת הירוקים לנשיאות – ג'יל שטיין היהודייה. הוא אמר כי המינויים של טראמפ אינם מפתיעים אותו – אך מסתמנים כקיצוניים יותר ממה שהוא חשש והביע אכזבה מ"דחפים ציוניים" שלדבריו משפיעים על טראמפ. "אנחנו תמיד מאוד סקפטיים, ובוודאי שאנחנו עדיין רוצים לראות מה תהיה הדרך של הממשל, אבל זה בהחלט נראה כאילו עבדו על הקהילה שלנו", אמר.
כמה תומכים מוסלמים וערבים של טראמפ אמרו שהם קיוו שריצ'רד גרנל, שהיה בעבר ראש המודיעין הלאומי שלו, ימלא תפקיד מפתח אחרי שבמשך חודשים לקח חלק בהסברה לקהילות מוסלמיות וערביות באמריקה, ובאירועי הבחירות אפילו הוצג כמועמד פוטנציאלי לתפקיד מזכיר המדינה. עוד בעל ברית מרכזי של טראמפ, מסעוד בולוס (החם של טיפאני, בתו של טראמפ), נפגש נפגש לעיתים קרובות עם ההנהגה הערבית והמוסלמית באמריקה. שניהם הבטיחו לערבים ולמוסלמים שטראמפ הוא מועמד שיקדם שלום ויסיים במהירות את המלחמות במזרח התיכון.
טראמפ ערך בקמפיין הבחירות כמה ביקורים בערים עם ריכוז מוסלמי וערבי גבוהה – בהם דירבורן, עיר עם קהילה ערבית גדולה, שם הוא אמר שהוא אוהב מוסלמים. כשביקר בפיטסבורג הרעיף שבחים על "מוסלמים למען טראמפ", ואמר כי זו "תנועה נפלאה, שרוצה שלום ויציבות".
ביל באזי, ראש העיר של דירבורן הייטס שסמוכה לעיר דירבורן, תמך בטראמפ בקמפיין הבחירות. הוא סיפר שהוא נפגש עם הנשיא הנבחר שלוש פעמים, ומאמין שהוא יפעל לסיום המלחמות בעזה ובלבנון. כך גם מאמינה רולה מאקי, לבנונית-אמריקנית וחברת המפלגה הרפובליקנית במישיגן. "אני לא חושבת שכולם הולכים להיות מרוצים מכל מינוי שטראמפ עושה, אבל התוצאה היא מה שמשנה", אמרה מאקי. "אני יודעת שטראמפ רוצה לשלום, ושמה שאנשים צריכים להבין הוא שיש 50,000 פלסטינים מתים ו-3,000 לבנונים מתים, ושזה קורה בזמן הממשל הנוכחי".
קמפיין הטעיה רפובליקני: מודעות פרו-ישראליות למוסלמים במישיגן
בתוך כך דיווח בסוף השבוע הוושינגטון פוסט על קמפיין רפובליקני במערכת הבחירות, שהיה מכוון לקבוצות ספציפיות שמזוהות עם הדמוקרטים. הקמפיין, שהושקעו בו 45 מיליון דולר, הוא יוזמה של יועצים פוליטיים של אילון מאסק. במרכזו ניסיון להטעות מצביעים במדינות מתנדנדות מקבוצה מסוימת, ולגרום להם לחשוב שהתוכן שבו הם נתקלו מיועד לקבוצה אחרת באוכלוסייה.
במישיגן למשל, שם ניצח טראמפ גם בזכות קולות המוסלמים, נתקלו מצביעים מוסלמים ברשת במודעות פרו-ישראליות שמהללות את קמלה האריס על נישואיה לגבר יהודי, ועל התמיכה במדינת ישראל. המטרה הייתה שהמוסלמים יחשבו שהמודעה מכוונת ליהודים ציוניים, ובעקבותיה לתהות אם המפלגה הדמוקרטית אכן מיטיבה עם ישראל והיהודים ולא עם המוסלמים והפרו-פלסטינים. בוושינגטון פוסט כינו את הטקטיקה הזאת "חיוביות כוזבת".