יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ פנה הבוקר (חמישי) לראש הממשלה בנימין נתניהו והציע לו "להקים צוות משותף חוצה מחנות ולהביא רפורמה משפטית וחוק יסוד חקיקה בהסכמה רחבה בתוך חצי שנה". זאת על רקע התוכנית המשפטית שהציג אמש שר המשפטים יריב לוין. בזמן שגנץ הציע זאת לנתניהו, ראש האופוזיציה יאיר לפיד נמצא בדרכו לחופשה בפריז עם רעייתו ליהיא, פחות מיממה לאחר שתקף בחריפות את רפורמת שר המשפטים.
בנאומו בפתח אירועי "יום הדמוקרטיה השנתי" של אוניברסיטת רייכמן אמר גנץ כי אם תוכניתו של לוין תעבור, היא "תשנה את המשטר בישראל". לדבריו, "אם במדינת ישראל תהיה פסקת התגברות ברוב של 61, אם יועמ"שים יסורו למרותם של פוליטיקאים ולא למרותו של החוק, אם שופטים יבחרו על ידי רוב קואליציוני פוליטי ויהיו תלויים בו ואם סמכותו של בית המשפט העליון לפסול התנהלות בלתי סבירה באופן קיצוני תבוטל – 'המבצר אכן ייפול'. הקו האדום יחצה וישראל תהפוך לדמוקרטיה חלולה".
גנץ הוסיף כי "בנאומו אמש אמר שר המשפטים כי זהו 'השלב הראשון ברפורמה', וכולנו מבינים היטב מהו השלב השני – כל הנושאים הנוגעים לראש הממשלה נתניהו, להשהייה או לביטול משפטו באמצעות החלפת היועמ"שית או חוק צרפתי. שלב אחר שלב בתוכנית סדורה. לאלו יש להוסיף את הכוונה לסרס את התקשורת, להשתלט על החינוך הממלכתי וכמובן להשתיק את הדרג הצבאי".
גנץ פנה לנתניהו בנאומו ואמר: "אנו בשעת חירום אמתית ולכן אני קורא מכאן לראש הממשלה נתניהו לקבל החלטה - הידברות או עימות. אני מציע מכאן לנתניהו להקים צוות חוצה מפלגות ומחנות פוליטיים, שידון בחקיקת חוק יסוד חקיקה ברוח מגילת העצמאות, שיביא לידי ביטוי את רחשי כל העם וכלל האזרחים בישראל ויגבש הסכמות בתוך חצי שנה בכל הנושאים שעל הפרק".
לדבריו, "נושא כל כך מהותי לעתידנו וקיומנו עשורים קדימה, ראוי שיבוא בהסכמה רחבה. זה ייתן לגיטימציה לתיקונים, ויאפשר לבנות את המבצר על תשתית איתנה. חוק יסוד חקיקה למשל - הוא צורך השעה. חוק שיעגן את מעמד חוקי היסוד והשוני ביניהם לבין שאר החוקים באופן ברור. לצד זאת, ניתן להסכים על פסקת התגברות שתשמש גם היא רק למקרי קיצון שבהם יש קונצנזוס רחב בבית המחוקקים, ולא רוב ארעי של 61. גם את השיטה למינוי שופטים ניתן לבחון אך אסור בשום אופן לתת רוב לפוליטיקאים בנושא הקריטי הזה. הכדור אצל נתניהו - לשבור את כללי המשחק – או לשמור על מדינת ישראל".
לוין הציג אמש בכנסת את הרפורמה במערכת המשפט, ופירט על כמה סעיפים מרכזיים ברפורמה שמתמקדים בהחלשת מערכת המשפט ובית המשפט העליון. הנושא הראשון שהציג השר לוין הוא שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, כך שייבחרו "שני נציגי ציבור" במקום נציגי לשכת עורכי הדין. לאחר מכן התייחס שר המשפטים להסדרת פסילת חוקים ופסקת ההתגברות שתאפשר לכנסת לחוקק מחדש חוק שנפסל בבג"ץ.
הנושא השלישי ברפורמה של שר המשפטים הוא ביטול עילת הסבירות, ערב בג"ץ דרעי. הנושא האחרון שאותו הציג השר לוין הוא סוגיית היועצים המשפטיים. לדבריו, "לא עוד כפיפות של הממשלה לדרג לא נבחר. היועצים המשפטיים כשמם כן הם, יועצים ולא מחליטים".