יו"ר הכנסת אמיר אוחנה תקף אמש (יום חמישי) את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, שלטענתו פועלת מתוך "שכרון כוח". הודעתו החריפה התפרסמה בעקבות המענה של הפרקליטות לבג"ץ בתשובה לעתירת ארגון לביא, שלפיה מתקיימת בדיקה מקדימה של הטענות נגד ח”כ גלעד קריב בחשד שהדליף פרוטוקול סודי של ועדת החוץ והביטחון.
1 צפייה בגלריה
רה"מ בנימין נתניהו נכנס לאולם הדיונים על מנת לתת עדות תיקי אלפים
רה"מ בנימין נתניהו נכנס לאולם הדיונים על מנת לתת עדות תיקי אלפים
אמיר אוחנה
(צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
״היועצת המשפטית לממשלה מנסה לקבור את פרשת ההדלפה של חה״כ גלעד קריב", טען אוחנה. "אין דרך אחרת לתאר את המענה המביש שהעבירה לבג״ץ, שנה אחרי שפניתי אליה בנושא. הייתכן שרק עכשיו מתבצעות 'בדיקות מקדמיות'? הייתכן שאת מה שלקח לקצין הכנסת שבוע — לבדוק ולאתר את מקור ההדלפה — משטרת ישראל לא מצליחה לעשות בשנה שלמה?".
הוא כינה את היועמ"שית "פיראטית משפטית", וטען שהילכה אימים על קצין הכנסת "שפעל לבדוק ולאתר דלף מידע מהכנסת, ברמז ש'ספק' אם מוסמך היה לבדוק, כל זאת בזמן שסירבה לבצע את עבודתה ולהורות על פתיחת חקירה כמתבקש".
"הייתכן שביהירותה ושחצנותה לא תשיב במשך שנה שלמה ליו״ר הכנסת, זולת 'התקבל', 'מטופל' מעוזריה הזוטרים?", אמר. "בתגובתה, כמו במקרים נוספים, גלי בהרב-מיארה מוכיחה כי אינה ראויה לתפקידה או למשרה ציבורית כלשהי. שוב ושוב היא פועלת מתוך שכרון כוח ובחד-צדדיות, ללא כל יושרה מקצועית או אישית ונגד האינטרס הציבורי".
"התביעה הכללית בראשותה הפכה לגוף פוליטי שמתנהל לפי שיקולי 'הלנו אתה אם לצרינו'", הוסיף. "מעשיה מכתימים אלפי עובדות ועובדי ציבור ישרים ומסורים בפרקליטות ובמשטרה. המסמך ששלחה היועמ״שית לבג״ץ צריך להילמד בפקולטות למשפטים תחת ההגדרה: 'איך לכתוב שאת לא רוצה לחקור מבלי לכתוב שאת לא רוצה לחקור'. והאמת היא שכל פעולה שאינה הוראה לחקור את הפרשה פירושה פגיעה אנושה בדמוקרטיה, שרוממותה נמצאת בגרונה של מיארה השכם והערב".
המדינה השיבה אתמול לבג"ץ שהחלה באיסוף ראיות ובהתייעצויות בפרקליטות ובמשטרה בנושא קריב, לצד "פעולות בדיקה" שונות. עם זאת, היא ציינה כי טרם התקבלה החלטה סופית על חקירה פלילית.

הפרשה, ותגובת קריב

הדיון עליו מדבר אוחנה התקיים ב-13 ביוני 2023, אז נתן נתניהו סקירה ביטחונית לחברי ועדת החוץ והביטחון. הדיון היה סודי והח"כים היו ללא טלפונים, אך בכל זאת התפרסם המידע כחצי שנה לאחר מכן בחודש דצמבר. הפנייה של אוחנה ליועמ"שית נעשתה בפברואר 2024, לאחר שאוחנה הורה לקצין הכנסת לבחון את המקרה, וזה מינה קצין בודק - שאסף עדויות ובדק את מצלמות האבטחה. אותה בדיקה העלתה כי האדם היחיד שעיין בפרוטוקול ממנו דלף המידע, מאז הגעתו אל הוועדה ועד למועד הבדיקה, היה ח"כ קריב - אשר עשה זאת פעמיים, ובסמוך למועד פרסום הכתבה.
בנוסף התברר, לטענת אוחנה, כי ח"כ קריב אף סימן באמצעות מרקר, עט ועיפרון חלקים בפרוטוקול, אותם חלקים אשר פורסמו בסופו של דבר בתקשורת. "מנהל הוועדה מסר באופן חד-משמעי כי זהו העותק היחיד הקיים מאותו הדיון וכי נמסר לחבר הכנסת כשהוא נקי מסימונים", נטען אז.
בתום הבדיקה, קבע אז הקצין הממונה: "מדובר באירוע חמור מאוד שבמסגרתו הודלף מידע בסיווג סודי לאיש תקשורת שאינו מורשה לכך. איש התקשורת נתן פומביות למידע המסווג וזאת בתקופה רגישה ביותר כשמדינת ישראל מצויה במלחמה במספר חזיתות. בעלי התפקידים וגופי הביטחון המגיעים אל הוועדה ומשתפים במידע ביטחוני בעל ערך, ראוי היה שנאפשר להם פלטפורמה מתאימה שתתמוך בכך. יש לזכור שבצד השני יושב מודיעין זר שאוסף כל פרט מידע על מנת להשלים את הפאזל המודיעיני שלו".
ח"כ קריב מסר מנגד בתגובה כי "כל בדיקה בהקשר לדליפת מידע מקבינט המלחמה, קבינט מורחב, דיוני הממשלה וועדות הכנסת היא מבורכת וראויה. ככל שמדובר בבדיקה פוליטית, באכיפה בררנית או בבדיקה שמטרתה להטיל אימה על חברי כנסת, הרי שזו תיתקל בחומת הפלדה של הדמוקרטיה".
גם בשבוע שעבר תקף אוחנה את בהרב-מיארה על רקע אותה פרשה, וטען כי היא "לוקה בעיוורון, חירשות ואילמות כשזה נוגע לצד הפוליטי שלה".
פורסם לראשונה: 23:10, 02.01.25