ביפן חזרה בסוף השבוע להתקיים תחרות "סוּמוֹ התינוק הבוכה", שבה מתחרים הוריהם של עשרות תינוקות במטרה לגרום לילדם להיות הראשון שבוכה – וכך להבטיח לו, לפי האמונה, מזל טוב ובריאות. זו הייתה הפעם הראשונה שבה נערך הטורניר מאז 2019, בגלל מגפת הקורונה.
התחרות התקיימה אתמול (שבת) במקדש סנסוג'י בטוקיו, ובמסגרתה חולקו התינוקות לזוגות, הולבשו בסינר סומו – והתחרו זה מול זה. מארגני הטורניר עטו מסכות בדמות שדי "אוֹני" יפניים בניסיון לגרום להם לבכות, והילד הראשון שפרץ בבכי בכל זוג הוכרז על-ידי השופט כמנצח.
תחרויות "התינוק הבוכה" הן מסורת בת 400 שנה ביפן, והן נערכות בשלל מקדשים ברחבי המדינה, להנאתם של ההורים והמבקרים. שיגמי פוג'י, יו"ר התאחדות התיירות אסקוסה, שארגנה את האירוע במקדש סנסוג'י, מסביר כי הוא יודע שיש מי שיחשבו שגרימת בכי לתינוק היא מעשה נורא, "אבל ביפן אנחנו מאמינים שתינוקות שבוכים חזק גם גדלים בריאים".
לפי האמונה המטרה היא שבכי התינוקות יגיע לאוזני אלוהים. היסאה ווטנבה, שבאה לתחרות בסנסוג'י עם התינוקת שלה, בת שמונה חודשים, הודתה שהיא מחכה לשמוע אותה מייבבת: "היום היא אולי לחוצה ולא תבכה הרבה, אבל אני רוצה לשמוע את הבכי הבריא שלה". לצד התינוקת שלה התייצבו לתחרות עוד 63 תינוקות.
המסורת ארוכת השנים של "סומו התינוק הבוכה" וגודלה של יפן הביאו עם הזמן להבדלים באופן שבו מתנהלות התחרויות באזורים שונים. בחלק מהמקומות ביפן, כמו בסנסוג'י, התינוק הראשון שבוכה הוא המנצח, ואילו במקומות אחרים הראשון שבוכה הוא דווקא המפסיד.