בכיר חיזבאללה מוחמד חיידר, שלפי הדיווחים היה הלילה היעד בתקיפה החריגה בביירות, הוגדר בצה"ל כרמטכ"ל בפועל של חיזבאללה בחודשיים האחרונים. זאת בעקבות שורת החיסולים בארגון הטרור, שהפכו אותו מראש מחלקת המבצעים בחיזבאללה - לדמות הצבאית הבכירה ביותר.
חיידר הוביל למעשה את ארגון הטרור בחודשיים האחרונים, וגורמים ששוחחו עם רשת "אל-חדת'" הסעודית סיפרו כי הוא היה ה"יועץ" של מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה. "הוא מתואר כמוח הביטחוני-אסטרטגי של הארגון", סיפרו. "הוא היה חבר פרלמנט בעבר".
ההפצצה הלילה, כך לפי דיווחים בלבנון, כוונה לעבר בניין בן שמונה קומות במרכז ביירות. ברשת "אל-מיאדין" הלבנונית, המזוהה עם חיזבאללה, דווח על הרס רב בזירת התקיפה, ועל נזק שנגרם גם לבניין היעד וגם לבניינים סמוכים. עוד דווח כי הבניין שהופצץ היה "הומה אדם", וכי "צוותי ההגנה האזרחית מתקשים לחלץ קורבנות מתחת להריסות". זמן קצר לאחר מכן כבר דווח ברשת אל"-חדת'" הסעודית, מפי מקורות, כי 11 בני אדם נהרגו בתקיפה ועשרות נפצעו.
סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה מפי מקורות ביטחוניים כי מטוסי קרב ישראליים ביצעו את התקיפה באמצעות שיגור של לפחות ארבעה טילים. במקביל, סוכנות הידיעות הממלכתית בלבנון דיווחה כי הבניין הופצץ בחמישה טילים. בתיעודים מהזירה ניתן לראות כי הבניין שהופצץ הושמד לחלוטין, וכי נזק נגרם לבניינים צמודים. הנזק הרב, כך לפי טענת סוכנות הידיעות הלאומית של לבנון, נגרם כתוצאה מתקיפה באמצעות פצצות חודרות בונקרים שגרמו להיווצרות של מכתש גדול במקום.
במקביל לתקיפה החריגה הופעלו אזעקות באזור חיפה והקריות, ויירוטים תועדו בשמי העיר. דובר צה"ל טרם עדכן לגבי מספר השיגורים שנורו מלבנון וחצו לשטח ישראל. עוד קודם לכן, הלילה דווח על תקיפות של צה"ל ברובע הדאחייה, לאחר שדובר צה"ל בערבית פרסם אזהרת פינוי לתושבים לפני חצות.
התקיפה מגיעה על רקע המגעים המתקדמים להסדרה, ולאחר שהמתווך האמריקני עמוס הוכשטיין, שליחו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן למגעים, שב בחמישי לוושינגטון. בישראל העריכו שתוך כמה ימים תוכרז הפסקת אש. גורם שבקיא בפרטים אמר ל-ynet שהוכשטיין סגר את הפרטים מול לבנון, אך נותרו עדיין כמה דברים לסגור. "יש עוד פערים קטנים, כמו למשל סירוב ישראלי להכללת צרפת בהסכם הפסקת האש ובשילוב שלה במנגנון האכיפה הבינלאומי שיפקח על ההפרות", אמר.
בתוך כך, גורמים בישראל, לבנון וארה"ב שדיברו עם ה"ניו יורק טיימס" הביעו גם הם אופטימיות זהירה באשר לסיכויי ההסדרה - אך הוסיפו כי עדיין יש צורך לגבש "פרטים קריטיים" על יישום ואכיפה, וכי חילוקי דעות בין הצדדים עדיין עלולים לבטל כל עסקה. לפי גורמים בוושינגטון, הפרטים האחרונים כדי להגיע הסדרה "מתגבשים", לקראת חתימה על הסכם.