נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן תקף בצהריים (רביעי) בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואמר כי "הוא אינו שונה מאדולף היטלר", והשווה את תקיפות צה"ל ברצועה ליחס שקיבלו היהודים מהנאצים.
בהמשך טען כי "ישראל תוקפת בתי חולים, בתי ספר, מקומות תפילה והורגת עיתונאים. אנו עושים מאמצים בינלאומיים כדי להגיע להפסקת אש ברצועת עזה. גרמניה שותקת לגבי פשעיה של ישראל נגד האזרחים בעזה כי היא משלמת על מה שהיטלר עשה". במהלך אירוע שנערך באנקרה הוסיף הנשיא הטורקי כי מדינתו "מוכנה לקבל בברכה אקדמאים ומדענים שהתמודדו עם רדיפות בשל דעותיהם בנוגע לסכסוך ברצועה".
נתניהו הגיב בחריפות לדבריו, ותקף: "ארדואן שמבצע רצח עם בכורדים, שמחזיק שיא עולמי בכליאת עיתונאים שמתנגדים לשלטונו, הוא האחרון שיכול להטיף לנו מוסר". נתניהו הדגיש כי "צה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם שנלחם ומחסל את ארגון הטרור המתועב והאכזרי ביותר בעולם: חמאס-דאעש, שביצע פשעים נגד האנושות ושארדואן משבח אותו ומארח את בכיריו".
יו"ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ, גינה את דבריו של ארדואן, וכינה אותם "ביזוי זיכרון השואה ועיוות המציאות". "מי שביצע מעשה טבח נוראי הוא חמאס. הסרת האיום של ארגון הטרור מאזרחי ישראל היא כורח קיומי ומעשה מוסרי מאין כמוהו", מסר. נשיא המדינה יצחק הרצוג גינה גם הוא: "בהיסטוריה האנושית לא היה אירוע כשואה הנוראה. דבריו של ארדואן פוגעים עמוקות בנפשו של כל יהודי באשר הוא ובזכרם של מיליוני היהודים שנספו בשואה. אין מאבק צודק מהמלחמה בארגון הטרור חמאס, שרצח יהודים באכזריות וברבריות, כמו גם מוסלמים ובני לאומים ודתות שונות".
בתחילת החודש, במהלך ועידת האקלים בדובאי, תקף ארדואן את ישראל, על רקע פעולות צה"ל בעזה: "אי אפשר להצדיק את המעשים האלה. אלו פשעי מלחמה", אמר. "צריך להעמיד את האחראים בפני בית דין בינלאומי". הוא קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 1967, שבירתה מזרח ירושלים.
ב-15 בנובמבר טען ארדואן כי "ישראל מבצעת רצח עם בעזה, נפעל בזירה הבינלאומית כדי למנוע את זה" וקבע כי היא "מדינת טרור". עוד טען הנשיא הטורקי כי חמאס היא "מפלגה שזכתה בבחירות בפלסטין" - על אף שכאלה לא נערכו ברצועת עזה מאז 2006, ולמעשה ארגון הטרור השתלט על הרצועה ב-2007 אחרי קרבות עם הפתח.
עוד קודם לכן, ב-4 בנובמבר, הודיע משרד החוץ של טורקיה כי השגריר בישראל סאקין אוזקן טורונלר יחזור לאנקרה להתייעצויות בעקבות המלחמה בעזה והפעילות של צה"ל ברצועה. המשרד מסר: "לאור הטרגדיה ההומניטרית המתגלגלת בעזה שנגרמה מהתקפות מתמשכות של ישראל נגד אזרחים, וסירובה של ישראל לקריאות להפסקת אש ולזרימה בלתי פוסקת של סיוע הומניטרי, הוחלט להחזיר את שגרירנו בתל אביב להתייעצויות באנקרה".
דבריו של ארדואן מעט יותר משלושה חודשים לאחר שנפגש עם נתניהו במהלך כינוס עצרת האו"ם בניו יורק. בפגישה דנו שני המנהיגים "בקידום יחסי המדינות בתחומי הסחר, הכלכלה והאנרגיה, ובסוגיות אזוריות ובינלאומיות, לרבות הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה". נתניהו אמר בפתח הפגישה כי "הקשרים מתחזקים". מלשכתו של ארדואן נמסר אז כי השניים דנו בנושאים "פוליטיים, כלכליים ואזוריים, בהם גם הנושא הישראלי-פלסטיני".