חבר הכנסת אביחי בוארון מהליכוד הניח היום (שני) על שולחן הכנסת הצעת חוק שתאפשר נוכחות וחופש תנועה לישראלים ברחבי רצועת עזה.
בהצעת החוק נכתב כי "בקיץ התשס"ה החליטה ממשלת ישראל לגרש מחבל עזה ומצפון השומרון את כל תושביהם היהודים ולסגת מהאזור. כחלק מהחלטה זו חוקק בכנסת חוק ליישום ההתנתקות, שהגדיר, בין היתר, איסור כניסה לישראלים לאזורים אלו. איסור הכניסה מזכיר תקופות אפלות בהיסטוריה של העם היהודי. כך, למשל, במהלך השואה, הוגדרו אזורים כ'נקיים מיהודים'. חוקים אלה הוקעו על ידי העם היהודי כחוקים אנטישמיים דרקוניים.
"בכ"ב בתשרי התשפ"ד ניסה האויב העזתי להשלים את מלאכתם של גדולי המרצחים והאנטישמים. הוא טבח ללא רחם בתינוקות, נשים וקשישים שהיו ללא מגן, עינה, אנס ושבה מאות אזרחים, וניסה לממש את ייעודו להשמדת ישראל, כפי שהוא הגדיר אותה באמנתו, אמנת החמאס. כלומר, התברר שוב שהוויתור לאנטישמיות הביא דווקא למימוש היותר זדוני שלה, לא רק גירוש היהודים, אלא גם טבח שלהם.
"המלחמה עם האסלאם הפונדמנטליסטי בעזה חייבת להסתיים באיבוד השליטה שלו על האדמה. זהו המחיר הכי כואב מבחינתו וזו חייבת להיות התוצאה. לכן, אחד הצעדים הראשונים שהכנסת צריכה לעשות כיום, הוא למחוק את הכתם הנוראי של 'אזור האסור לכניסת יהודים' מספר החוקים הישראלי, לגבי רצועת עזה, כפי שעשתה לגבי צפון השומרון".
הוא אמר כי יש "לאפשר חופש נוכחות ותנועה מלא ברצועת עזה, כמו בכל שטחי ארץ ישראל". לכן, מוצע בין היתר לקבוע כי הסעיפים בחוק ההתנתקות האוסרים על כניסת ישראלים לא יחולו על רצועת עזה.
מי שהצליח להשלים מהלך שכזה עוד קודם לכן, ביחס ליישוב חומש שפונה מצפון השומרון בהתנתקות, היה ראש מועצת שומרון יוסי דגן. למעשה, ביטול החקיקה סלל את הדרך לקידום ההתיישבות בחומש, לאחר שהמשטרה פעלה נגד ראשי הישיבה במקום והוציאה נגדם צווי מעצר בעקבות החלטת בג"ץ.
עם זאת, ולמרות תמיכה של רוב חברי הקואליציה בדרך זו או אחרת, המשמעות של ביטול חוק ההתנתקות ברצועה היא דרמטית, וההצעה תשנה ככל הנראה משמעותית את היחס למהלך בקרב משרדי הממשלה. כחלק מפעילות תנועת "נחלה" לקידום המהלך, הגיע בחודש שעבר שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף לציר נצרים עם פעילת הימין דניאלה וייס וחברי התנועה, הפועלים להקמת התיישבות יהודית בתוך רצועת עזה. השר תועד מביט על מפה, שעליה נכתב באנגלית: "מפת גרעיני ההתיישבות בעזה".
בסיור בגבול עזה אמר אז גולדקנופף כי "ההתיישבות היהודית כאן היא התשובה לטבח הנורא והתשובה לבית הדין הבינלאומי בהאג, שבמקום לדאוג ל-101 החטופים, בחר להוציא צווים נגד ראש הממשלה ושר הביטחון". הוא הוסיף כי "החלוצים כאן במסירות נפש שאין לה אח ורע. כשתבוא החלטת ממשלה, משרד השיכון יתמוך ויחזק את המאמצים להקמת התיישבות יהודית כאן - שזו גם התשובה לטרור".
פעילת הימין וייס, הוסיפה: "החלום הגדול שלנו הוא לראות את עזה יהודית, ולכן הבאנו את השר לכאן. משרד השיכון הוא שותף חשוב בדרך להגשמת החזון הזה".