צה"ל חשף אחר הצהריים (יום ד') מידע מודיעיני ומסמכים שנמצאו ברצועת עזה, שמאשרים את השתייכותם הצבאית לחמאס ולג'יהאד האיסלאמי של שישה עיתונאי רשת אל-ג'זירה בעזה: אנס אלשריף, עלאא סלאמה, חסאם שבאת, אשרף אלסראג', איסמאעיל אבו עמר וטלאל אלערוקי.
לגבי "המחבל-עיתונאי" כלשון צה"ל, איסמאעיל אבו עמר, שנפצע מתקיפת כטב"ם ב-13 בפברואר מצפון לרפיח, נמסר כי "המסמכים מאשרים פעם נוספת את פעילות הטרור שלו, ממנה ניסתה רשת אל-ג'זירה להתנער". ברשימת פעילי חמאס משנת 2021 מוגדר אבו עמר כ"מפקד קבוצה" בחטיבת חאן יונס. הוא זכור כמי שהתלווה אל המחבלים ב-7 באוקטובר ותיעד בזמן אמת את הטבח בניר עוז, ולאחר פציעתו הועבר לטיפול בקטאר.
לפי צה"ל, המסמכים כוללים טבלאות כוח אדם, רשימות קורסים להכשרות טרור, ספרי טלפונים ומסמכי משכורות למחבלים "המוכיחים בצורה חד משמעית כי הם מתפקדים כפעילי טרור צבאיים של ארגוני הטרור ברצועת עזה". כך, למשל, במסמך משכורות לפעילי ג'יהאד איסלאמי משנת 2022, מופיע שמו של עלאא סלאמה, ובמסמך מעקב אחר פצועים בחמאס משנת 2019 מופיע שמו של טלאל ערוקי - שם תואר כי הוא סבל משבר בעצם הרגל מצד ימין, שתוקן על-ידי פלטין.
"מסמכים אלה מהווים הוכחה להשתלבותם של מחבלי חמאס ברשת התקשורת הקטארית, אל-ג׳זירה", מסר דובר צה"ל. "מרבית העיתונאים שצה"ל חושף בתור פעילים בזרוע הצבאית של חמאס מהווים את 'חוד החנית' של הפצת מסרי התעמולה של ארגון הטרור חמאס במסגרת עבודתם באל ג׳זירה ובעיקר בצפון רצועת עזה".
זו לא הפעם הראשונה שצה"ל מאשים כי כתבים של הרשת הקטארית משמשים כמחבלים בארגוני הטרור ברצועת עזה. כך למשל, בחודש פברואר האחרון האשים דובר צה"ל בערבית, סגן אלוף אביחי אדרעי, כי מחשב נייד ששייך ל"עיתונאי" מוחמד ושאח אותר בצפון רצועת עזה - ונמצאו בו תמונות וחומרים מודיעיניים שקושרים אותו לחמאס. בנוסף, לאורך המלחמה שידרה הרשת שוב ושוב "תיעודים בלעדיים" שהגיעו לידיה ממצלמות הגוף של מחבלי חמאס, שבהם הם פוגעים בלוחמי צה"ל.
כמה "עיתונאים" כאלה גם נהרגו בתקיפות של צה"ל, כמו למשל חמזה אל-דחדוח ומוסטפא תוריא - שנהרגו בתקיפה באזור רפיח, והצבא מסר כי היו פעילי חמאס וג'יהאד איסלאמי ולקחו חלק בפעולות טרור נגד כוחות הצבא. בתחילת חודש אוגוסט חוסל איסמעיל אל-גול, שעבד גם הוא באל-ג'זירה, ובעוד הרשת האישמה כי צה"ל הרג עיתונאי - מצה"ל נמסר כי הוא היה מחבל נוחבה שהשתתף בטבח 7 באוקטובר. בהמשך, הצבא גם חשף מסמך שמוכיח כי אל-גול נמצא ברשימת פעילי חמאס.
שידורי אל-ג'זירה, נזכיר, הוגדרו על-ידי הממשלה כמהווים "פגיעה ממשית בביטחון המדינה", ולכן בחודש מאי האחרון נאסר על הרשת הקטארית לשדר בישראל. ארבעה חודשים לאחר שמשרדי הרשת בישראל נסגרו, לוחמי צה"ל אף נכנסו למשרדיה ברמאללה עם צו סגירה ל-45 ימים, והחרימו ציוד ומסמכים.