בבית המשפט המחוזי בתל אביב התקיים היום (ראשון) דיון בנוגע לבקשת היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, ד"ר אביחי מנדלבליט, למנוע פרסום הקלטות מהטלפון הסלולרי של ראש לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - אחרי שלפני כשבוע וחצי פרסם עמית סגל בחדשות קשת הקלטות שבהן נשמע נוה פועל לקדם את מנדלבליט לתפקיד שאותו מילא מ-2016 עד 2022.
לדיון הגיעו תומכים של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שקראו למנדלבליט מושחת והטיחו בו בין השאר: "פושע, מה עשית לנתניהו? גרמת לכל הסבל במדינה במקום לעזור לאנשים״. היו אף כאלה שהטיחו בו: "7 באוקטובר זה הכול בגללך, הגיע הזמן שהזבל ייצא החוצה, יהודים נרצחו פה בגללך". מנדלבליט, נזכיר, הגיש את כתבי האישום נגד נתניהו ב-2020.
העתירה שהגיש מנדלבליט היא נגד עמית סגל וחדשות קשת, ולפיה ההקלטות המדוברות חוסות תחת צו איסור פרסום שהוצא על החומרים מהטלפון הנייד של נוה במהלך פרשת "מין תמורת מינוי" ב-2019 - אז נוה נחשד בקבלת שוחד מיני מאתי כרייף תמורת מינויה לשופטת.
עורך דינו של מנדלבליט, עו"ד נדב ויסמן, טען כי צו איסור הפרסום נועד להגן על פרטיותו, והמחלוקת היא האם ההקלטות נכללות בחומר החקירה שעליו הוצא הצו, לאור זאת שלנוה יש כמה טלפונים ניידים.
בסיום הדיון משך מנדלבליט את הבקשה, לאחר שהשופט יחזקאל אליהו קבע כי עליו לפנות לנשיא בית משפט השלום בראשון לציון, שבקיא יותר בפרטי הפרשה ובצו שהוצא על החומרים מהטלפונים של נוה.
"השאלה אם בית המשפט הזה בכלל צריך לדון בצווי איסור פרסום שהתקבלו בבית משפט השלום תוך התעלמות מהחלטת בית משפט השלום. למה אני צריך להתעסק בזה?", תהה השופט אליהו. "ראוי כי הבקשה, ככל שהמבקש מנדלבליט עומד עליה, תובא בפני נשיא בית משפט השלום בראשון לציון, אשר בפניו עניינים שכאלה נדונים בשגרה. הוסכם לבקש כי הבקשה תידחה". מנדלבליט ישקול אם לפנות לבית המשפט.
נוה, נציין, מוכן שההקלטות יתפרסמו מכיוון שהן הוצאו מהנייד הפרטי שלו. בדיון היום הוא אמר: "מטרת הצו הייתה להחזיר אותי למצב שלפני הפריצה של הדס שטייף לטלפונים שלי. המצב הזה הוא שמותר לי להשתמש בשיחות שאני רוצה. פתאום אני שומע שהמטרה היא בכלל להגן על פרטיות של אחרים".
הרקע לשיחות בין השניים מ-2015, נזכיר, הוא שמנדלבליט, שנחשד אז בפלילים ב"פרשת הרפז", כיהן באותה תקופה כמזכיר הממשלה - מה שעלול היה להתפרש כניגוד עניינים, שכן היועץ המשפטי לממשלה הוא בעל הסמכות לפתוח בחקירה נגד ראש הממשלה.
לפי הדיווח של חדשות קשת, בתקופה המכריעה מנדלבליט וחברו נוה דיברו לפעמים 12 פעמים ביום, ונוה מינה מטעם הלשכה חבר בוועדת האיתור, עו"ד יחיאל כץ. לפי הדיווח של עמית סגל, כלפי חוץ לא היה בין כץ למנדלבליט שום קשר, אך בפועל הוא הופעל בידי מנדלבליט, בניגוד לנהלים, נגד המועמדים האחרים ובעד בחירתו שלו.