6,314 ישראלים אובחנו אתמול (יום ה') כחיוביים לקורונה. כך עולה מנתוני משרד הבריאות. אתמול בוצעו כ-129 אלף בדיקות ושיעור החיוביים עמד על 5.14%. בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 1,029 חולי קורונה – 703 מהם במצב קשה. מדובר בירידה קלה במספר החולים קשה לעומת אתמול. 203 חולים שמצבם קשה מחוברים למכונות הנשמה.
1 צפייה בגלריה
מחלקת קורונה בהדסה עין כרם
מחלקת קורונה בהדסה עין כרם
מחלקת הקורונה בבית החולים הדסה עין כרם
(צילום: דוברות הדסה)
מבין החולים קשה 493 לא מחוסנים, 134 מחוסנים ללא מנת דחף ו-55 מחוסנים בשלוש מנות. לגבי 21 חולים שמצבם קשה לא נמסרו פרטים. מהנתונים עולה כי שיעור החולים שמצבם קשה ולא התחסנו כלל עומד על יותר מ-72%. בימים האחרונים יש עלייה הדרגתית בשיעור החולים קשה שלא התחסנו מסך כל החולים שמצבם קשה.
בקרב החולים שמצבם קשה וטרם מלאו להם 60 – 247 אינם מחוסנים, 38 מחוסנים ללא מנת דחף ותשעה התחסנו בשלוש מנות חיסון. כלומר, 84% מהחולים קשה בני ה-60 ומטה אינם מחוסנים כלל.
עוד עולה מהנתונים כי אתמול נפטרו תשעה חולי קורונה – חמישה מהם לא התחסנו כלל וארבעה התחסנו בשתי מנות של החיסון. כל הנפטרים אתמול הם בני 60 ומעלה. מאז פרוץ המגפה נפטרו בישראל 7,611 חולי קורונה.

חוקרי העברית: צופים שימור של הירידה בהידבקות

בדו"ח שפרסמו חוקרי האוניברסיטה העברית המנטרים את מגפת הקורונה, הם העריכו כי קיים צפי לשימור ירידה בהידבקות בקורונה גם בעשרת הימים הקרובים - ומכאן צפויה להיגזר גם ירידה בתחלואה קשה חדשה.
לפי החוקרים, שהציגו את הדו"ח בפגישה אמש עם ראש הממשלה נפתלי בנט - עלייה בשרידות חולים קשים, לצד עלייה בזמן אשפוז - גורמים לחריגה משמעותית מהערך החזוי למספר חולים קשה. לדבריהם, תופעה זו מתאימה לירידה בגיל הממוצע של חולים קשה חדשים עקב מתן מנת הדחף בעיקר לגילאי 50 ומעלה. הם הוסיפו כי הצפי הוא לעיכוב בירידה בתחלואה קשה בבתי החולים של כשבוע עד שבועיים.
ומה צפוי אחרי החגים? לפי חוקרי העברית, חזרת המשק לפעילות בתחילת אוקטובר עלולה לגרום להתחלת עליה ויש להמשיך לבחון את ההדבקה. המצב הנוכחי לדבריהם – מאפשר תגובה בזמן אמת לשינוי במגמה.
אביה יוסף, שקיבלה את התרופה רג'נרון אתמול
(צילום: יריב כץ )

אתמול קיבלו לראשונה בישראל 19 חולי קורונה שנמצאים בשלבים הראשונים של המחלה את התרופה רג'נרון, שעשויה למנוע הידרדרות במצבם. החולים קיבלו את התרופה אחרי שמשרד הבריאות החליט לממן את רכישתה, בין היתר לאחר הפרסום בנושא ב-ynet וב"ידיעות אחרונות". התרופה, קוקטייל נוגדנים מנטרלים שניתנת בעירוי, נועדה לבלום את התפשטות הנגיף במערכת הנשימה ולמנוע את כניסתו לתאים נוספים. הטיפול לחולים שנמצאים בשלבים הראשונים של המחלה נעשה בהתאם להנחיות משרד הבריאות, שאימץ את מודל הניבוי של קופת החולים כללית לזיהוי חולים בעלי סיכון גבוה להידרדרות לתחלואה קשה ותמותה.