בתחילת החודש שעבר הוגש לבית משפט השלום בירושלים כתב אישום נגד הפסיכולוג בגין עבירות של יחסי מין בין מטפל למטופל - מעשה מגונה בין מטפל ומטופלת באחת מהקורבנות ומעשה מגונה שלא בהסכמה במטופלת אחרת. עם זאת, כתב האישום לא מייחס לכרמי עבירת אונס.
את ארד, שחשפה לפני כמה חודשים שעברה לטענתה מעשי אונס ותקיפה מצדו של כרמי, ליוו כ-200 מפגינים ומפגינות שצעדו עמה מכיכר ציון לפרקליטות מחוז ירושלים. על העצומה שאותה הגישה ארד חתמו עשרות אלפי בני אדם.
"פסיכולוג שמכיר את כל נימי הנפש וגם את המנגנונים שלא מאפשרים לגבש הסכמה - לא יכול לטעון 'לא הבנתי', 'התבלבלתי', במיוחד אם הוא מפעיל, במודע, בדיוק את אותם מנגנונים שמוכרים לו", מסרו עו"ד שרון זגגי-פנחס ועו"ד אפרת נחמני-בר שמייצגות את קים. "מאבקה של קים הוא מאבקו של ציבור שלם של נפגעות על ההגדרה הנכונה של עבירת האונס".
באיגוד מרכזי הסיוע לנפגעי ונפגעות אלימות מינית אמרו כי "מעשיו של כרמי אינם בגדר עבירה טכנית שנעשתה במקרה בתוך יחסי טיפול. זה ניצול מכוער ובעיקר אכזרי של המנגנונים העדינים ביותר של הנפש. החוק הישראלי מגדיר אינוס כמעשה שנעשה שלא בהסכמה חופשית - ואי אפשר לחלוק על כך שחופש לא היה שם. המאבק הזה לא יכול לשבת רק על כתפיה של קים. הוא מאבק לחברה צודקת ומתוקנת".
בסיום ההפגנה לקחה קים את המגפון והודתה לכל מי שהגיע: "אין לי מילים, תודה".
בפרקליטות הגיבו לארד, ובהודעה רשמית מסרו: "כתב אישום בעניינו של יובל כרמי הוגש בין היתר בגין ביצוע עבירות של יחסי מין תוך ניצול יחסי מטפל מטופל ומעשה מגונה. לאחרונה, לבקשת באות כוחה של אחת המתלוננות, נפגשנו עמן ושמענו את טענותיהן בדבר החמרת סעיפי האישום. הטענות יישקלו וייבחנו כמקובל.
"טיפול הפרקליטות בכלל התיקים - כמו גם בתיק זה, נעשה תוך יישום המבחנים המשפטיים שקובע הדין הפלילי, והחלטות מתקבלות רק על סמך ניתוח חומר הראיות ומבחן הסיכוי הסביר להרשעה. יודגש כי טיפול הפרקליטות בתיקי עבירות מין נעשה מתוך רגישות מירבית כלפי המתלוננים, והכרה במאפיינים הייחודיים של נפגעי תקיפה מינית. הפרקליטות מקפידה על קשר עם נפגעי העבירה וליוויים לאורך ההליך הפלילי כפי שאנו נוהגים גם במקרה זה".
אחרי פרסום כתב האישום נגד כרמי, כתבה ארד בפוסט בפייסבוק: "הפרקליטות הגישה היום כתב אישום נגד האיש שהיה הפסיכולוג שלי בגין יחסי מין בין מטפל למטופלת. אני עברתי אונס. עברתי אונס כפול. לא היו פה יחסים של מין, היו פה אקטים מיניים שנעשו באונס, לא ברצון, לא בהסכמה חופשית ומדעת.
"הוא היה הפסיכולוג שלי. הוא ידע הכי טוב שאפשר היה לדעת מה הם הטריגרים שמפעילים את הניתוק שלי מהגוף, מתחושת המרחב והזמן שקיבלתי במתנה כאות הישרדות מהפגיעה שעברתי בילדות, והוא הפעיל אותם. לא יכולתי לברוח, לא יכולתי להילחם ולהתנגד אז, אז וגם לא מול יובל. וזה עדיין לא נקרא אונס".
"אז עדיין כואב לי, ומתפוצץ לי המוח והלב שמערכת המשפט לא מכירה בניתוק כמצב של חוסר הכרה. ובזה היא מאפשרת גם ליובל וגם לאנשי טיפול לנצל ביודעין מצבים כאלה ולפגוע בי ובמי שעברה פגיעה בעבר להיפגע פעם נוספת מבלי להכיר במהות הכפייה שיש במעשה הזה. בלב שלם ושבור, בראש מורם, וביד חזקה כדי להגן על עצמי הפעם, כולי תקווה וכוונה שהמצב הזה ישתנה".
מעורכי הדין תמי אולמן ויעקב שלומוביץ שמייצגים את כרמי נמסר בתגובה אחרי הגשת כתב האישום: "מברכים את החלטת הפרקליטות אשר קיבלה את טענותינו בהליך השימוע שנערך למרשנו והחליטה להשאיר את העניין בסמכותו של בית משפט השלום".