השביתה בבתי החולים הציבוריים הגיעה כבר אל יומה השביעי, ואף שמשרד הבריאות ומשרד האוצר טוענים שהכסף שהובטח לבתי החולים יועבר במלואו - מנהלי בתי החולים אמרו הבוקר (יום ג') בדיון בכנסת שהמצב הכלכלי של בתי החולים כה ירוד, עד שספקים לא מוכנים להעביר להם מנות דם או תרופות, והם גם מתקשים לשלם משכורת לעובדים.
בדיון בוועדת הבריאות של הכנסת, אמר פרופ' עופר מרין, מנכ"ל בית החולים שערי צדק: "אנחנו מקיימים שיחות אל תוך הלילה ומנסים לשכנע אחד את השני לא לסגור מערכות. לא מוכנים לתת לנו עוד מנות דם ללא תשלום מיידי. יש לי עשרות מכתבים שכתבתי לספקים שהכנסת התחייבה להעביר לנו כסף - אבל הם לא סומכים עליכם יותר. לא נצא מהמשבר במילים", הוא הטיח בחברי הוועדה. ח"כ אלינה ברדץ'-יאלוב מישראל ביתנו אמרה למרין: "נשמח לנתונים, לא לסיסמאות" - וספגה צרחות מכמה מחברי האופוזיציה: "זה לא סיסמאות, בושה".
פרופ' פהד חכים, מנהל בית החולים האנגלי בנצרת, סיפר שהוא נאלץ לקצץ במספר אנשי הצוות במשמרות לאור המשבר הכלכלי. "אנחנו שמים חמש אחיות במקום שבע, חצי תורן במקום תורן ולא מחליפים ציוד. אי אפשר להפריד בין האחריות הרפואית לתקצוב", אמר. "המערכת חולה. אני מרגיש כאילו אני חי במדינת עולם שלישי".
נדב חן, מנכ"ל בית החולים לניאדו בנתניה, אמר שהפתרון שהוצע לבתי החולים - 960 מיליון שקל - אינו מיטבי, אבל מכובד בעיניהם. עם זאת, לפי שעה הועברו רק 550 מיליון שקל ממשרד האוצר בשל מבחני תמיכה. "עד היום אמורים היו לעבור 740 מיליון ומחר - 1 בספטמבר - זה צריך להיות כמעט 800 מיליון. תעבירו את זה כמו שצריך. אנחנו במלחמה, לא?", הוא אמר. "מספיק עם הבירוקרטיה. יש חולים שנפגעים".
מנכ"ל משרד האוצר, רם בלינקוב, אמר כי "כל התקציב של ה-960 מיליון תוקצב. כדי לבצע אותו צריך לבצע מבחני תמיכה, זו לא גחמה. הם אכן אורכים יתר על המידה ולכן משרד האוצר העביר מקדמות בסך 550 מיליון שקל בינתיים. הן לא יכולות להיות בגובה 100% מהתקציב המתוכנן כי אז זה לא מקדמות. אנחנו מקווים שבתי החולים יעמדו במבחני התמיכה. אין לנו כוונה לסגת בשקל אחד מההתחייבות כלפי בתי החולים. אני ואנשיי חושבים על חיי החולים בדיוק כמו כל אחד מכם".
ח"כ אחמד טיבי מהרשימה המשותפת אמר כי "מישהו החליט להרעיב את בתי החולים הציבוריים. זה מביש. הממשלה הזו הבטיחה להם יחס אחר - וכרגע הוא רע יותר מבעבר. אני מרגיש שמזלזלים בהם ומתייחסים אליהם באופן לא ראוי". ח"כ משה גפני, לשעבר יו"ר ועדת הכספים, קרא למנוע את אישור חוק ההסדרים עד שהכסף יועבר. "אנשי האוצר התנגדו כבר בחודש מרץ וחיפשו כל דרך לא להעביר את הכסף. מה חושבים? רופאים ואחיות יעבדו בחינם?".
מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש אמר: "ההסכם עם האוצר שכולנו מכירים הוא מורכב מאוד לביצוע על בסיס מבחני תמיכה שלוקחים זמן. בשבוע האחרון עשינו מאמץ גדול מאוד לקדם מה שאפשר והצלחנו להביא עוד קצת כספים מהחלק הראשון. המנגנון הזה לא מתאים לתקופה הזאת, הוא מסורבל ולוקח זמן. הם יקבלו את כל הכסף והם יודעים את זה". לקראת תום הדיון, נציגי משרדי הממשלה אמרו שבחוק ההסדרים הבא יאושרו הליכי מימון חלופיים למבחני התמיכה.