החקלאי הוותיק אלון שושני (42), מקיבוץ כפר סאלד שבגליל העליון, מעיד כי מעולם לא חווה נזקים כמו אלה שגרמה הסופה שהתחוללה הלילה (בין שבת לראשון), ופגעה בהרבה שטחים חקלאיים באזורי עמק החולה ועמק הירדן. "אני וחבריי החקלאים התעוררנו לבוקר שחור של ייאוש ותסכול. שנים של עבודה במטעים ירדה לטמיון", סיפר שושני בכאב. "הנזק מטורף, כאילו עבר גל ענק על כל מרכז עמק החולה ושטף אותו. אלפים רבים של דונמים נמחקו וציוד חקלאי נהרס", אמר.
שושני המשיך והעיד כי "קשה לדעת אילו גידולים נצליח לשקם אחרי האסון הזה", וכי השיקום ייקח הרבה זמן. בד בבד, נראה כי הסופה לא הצליחה לשבור את רוחו: "החקלאים זה עם אופטימי, אנחנו נתאושש גם מזה".
רוב הנזקים שנגרמו לחקלאי האזור מבוטחים בקרן "קנט" לביטוח נזקי טבע בחקלאות. על פי הקרן, בחלק מהשטחים החקלאיים נמדדו משבי רוח של כמעט 140 קמ"ש. מנכ"ל הקרן, שמוליק תורג'מן, מסר כי עד עתה התקבלו כ-150 דיווחים על נזקים, והוא מאמין כי מספר הפניות עתיד להכפיל את עצמו. "מדווחים על עצים שנעקרו ונשל רב של פרי. הנזקים עלולים להגיע ל-15 מיליון שקלים", אמר.
ראש המועצה האזורית עמק הירדן עידן גרינבאום אמר שנגרמו נזקים כבדים לבתי רשת לגידול בננות באזור, אך כי טרם הוערכו כל הנזקים לחקלאים. עוד מסר כי מעריכי הקרן יצאו לסיורים בשדות שנפגעו, והיקף הנזקים הסופי יוערך רק לאחר סיום הבדיקות.
בעיריית טבריה מעריכים את הנזק שנגרם לעיר בכ-140 מיליון שקלים, שיידרשו לשיקום הטיילת, החופים המערביים ומעגן הדייג. יו"ר הוועדה הממונה בעירייה בועז יוסף אמר כי נזקי הסופה "חסרי התקדים" נגרמו בגלל המפלס הגבוה של הכינרת. בטיילת העיר נפערו בורות, ויוסף הוסיף שהנזקים נראים כאילו נלקחו "מסרטי אימה בארצות הברית".
בנוסף, רבים מהנופשים בחופי הכינרת נשארו בחופים לליל קמפינג נוסף למרות האזהרות על הרוחות העזות, וציוד רב שלהם, כמו אוהלים, התעופף באוויר.