ניסיון הרצח במצפה רמון בערב ראש השנה עורר שוב את המחאה על אלימות כלפי נשים. הערב (יום ג') התאספו מפגינות ומפגינים בתל אביב בכרמיאל ובירושלים ומחו על אוזלת היד של המערכת במניעה ובטיפול במקרים של אלימות מגדרית ואלימות במשפחה. אחותה של האישה שהותקפה הגיעה להפגנה בכרמיאל והודתה למשתתפים.
ההפגנות אורגנו על ידי קבוצת "לא שותקות על אלימות מגדרית", שקוראת לציבור להפגין על מנת למגר את התופעה, ודורשות ממקבלי ההחלטות לשים את הנושא בקדמת סדר העדיפויות. "אנחנו לא מוכנות לספוג יותר את האלימות בחברה. אלימות המופנית כלפי אישה אחת כאילו הופנתה כלפי כולנו, כנשים וכחברה", הן אומרות.
עשרות פעילות הפגינו בכיכר הבימה בתל אביב. בין היתר קראו "די לאלימות , אל תתנו לנו למות", "לא נשתוק לא נוותר, "מגיע לנשים יותר", "שוטר שוטר על מי אתה שומר?", "20 נשים מדי שנה, איפה המשטרה?".
המפגינות דרשו בין היתר להקצות תקציבים למען נשים. גלית, אחת ממשתפות ההפגנה, אמרה כי "זה הנושא הכי חשוב שיכול להיות אחרי ניסיון הרצח האכזרי. חבל שאין פה יותר אנשים, כי מדובר בתופעה שהפכה מכת מדינה. הדם של נשים הוא לא הפקר"
בכרמיאל הפגינו הערב כ-100 בני אדם. האישה שהותקפה בערב ראש השנה וכמעט נרצחה במצפה רמון בידי בעלה, היא בת העיר. בנה בן השנה וחצי נמצא עכשיו בבית אחיה.
המפגינות והמפגינים אחזו בשלטים "די לרצח נשים", "לא שותקות על ניסיון הרצח". וקראו "לנשים מגיע ביטחון בביתן".
הדוברים קראו לממשלה להעביר תקציבים לחינוך ולמאבק באלימות כלפי נשים. כן קראו לציבור לא לשתוק ולדווח על אירועי אלימות. תחת הכותרת "לכל אישה יש שם" הוצגו בהפגנה שמות של 16 נשים ותינוקות שנרצחו השנה בידי בני משפחה.
דניאלה בקר, אחת ממארגנות ההפגנה אמרה כי "אני לא אמורה להיות פה, אף אחד או אחת מאיתנו לא אמור להיות פה, בטח בתקופה כל כך מסוכנת בריאותית. הממשלה, מערכת המשפט וגופי האכיפה אמורים לדאוג לנו אבל הנה אנחנו כאן, צועקות וצועקים בתקווה למציאות אחרת, תומכות ותומכים במשפחה שכמעט ואיבדה את היקרה להם מכל.
"אני קוראת מפה לכל האזרחים והאזרחיות, אלה שבהפגנה ואלה שלא, לשמור על ערנות; סולידריות לא באה לידי ביטוי רק בחבישת מסכה אלא גם בערנות ובאכפתיות כלפי השכנות שלנו. אלה שמתמודדות עם מצבי המצוקה, במיוחד בתקופה כל כך מאתגרת בה השילוב של החגים והסגר מעלה את רמת הסיכון. לנו יש אפשרות לעזור".
אחותה של האישה שהותקפה הגיעה להפגנה והודתה למשתתפים אך לא נשאה דברים וסירבה להתראיין.
עדית גל, אחת המפגינות, היא מנהלת חטיבת ביניים בעיר. "הנושא כואב ונורא. אי אפשר לתאר את הזעזוע בכל פעם שקורה עוד מקרה וצריך לעצור את זה. אני אחראית לחיים של בני נוער, ואני רוצה שינוי אמיתי בחברה, החל מהחינוך בגיל הגן וכלה במה שעושים כרגע עם גברים אלימים", אמרה.
"יש בהפגנה גם גברים וזה ראוי להערכה, אבל זה מאבק של כולנו נגד אלימות, זה לא שום דבר אחר. זו פשוט אלימות שצריך להפסיק", אמרה.
עטליה מגד, מפגינה נוספת, סיפרה: "אני כאן משום שמדובר בתופעה. יש גם אלימות נגד ילדים בתוך המשפחה, יש אלימות של גברים נגד נשים בתוך המשפחה, של ילדים נגד הורים קשישים. החזק חושב שמותר לו להשתמש בכוחו כדי להכניע את החלש".
לדבריה, "התרבות של הטרור מחלחלת בכל שדרות החברה. היום הערתי למישהו על מסכה בקניון והוא אמר לי שהוא ירצח אותי. זה גם טרור. בקורונה היום, מתעללים באוכלוסיות החלשות, מעמידים בפניהם את הברירה להפר את החוק או לשמור על ילדיהם. יש לי מטפלת מביטוח לאומי שבאה אתמול כמעט בבכי. היא עם שני ילדים קטנים ונאלצה להשאיר אותם לבד בבית בגלל שהיא חייבת לעבוד. זה גם טרור בעיני".
שיפור במצב האישה שנדקרה במצפה רמון
בערב ראש השנה נדקרה תושבת מצפה רמון בת 31 על ידי בעלה ונפצעה באורח אנוש. על פי החשד, גבר בן 45 דקר את אשתו בכל חלקי גופה ותקף אותה גם עם מערוך. כל זאת, מול בנם הפעוט, בן שנה וחצי.
שכנים ששמעו צעקות מהבית הזעיקו את המשטרה, ולפי עדויותיהם הם אף נכנסו לבית ודיברו עם הבעל בשעת התקיפה - ובכך אולי הצילו את חיי האישה.
שוטרי תחנת דימונה שהגיעו למקום מצאו את האישה מתבוססת בדמה, צוות מד"א פינה אותה במסוק לבית החולים סורוקה בבאר בשבע, כשמצבה מוגדר אנוש.
מאז השתפר מצבה ואתמול הודיע סורוקה כי היא שבה להכרה ובבית החולים העבירו אותה ממחלקת טיפול נמרץ למחלקה הכירורגית, וציינו כי מצבה מוגדר כעת בינוני.