אמן קעקועים מקסיקני מציע בחינם קעקועים עם הכיתוב "שורד קורונה" לאנשים שנדבקו בנגיף אבל ניצחו אותו. "בעוד כמה שנים הם יוכלו לספר לילדים ולנכדים שלהם 'תראו, אני זוכר שב-2020 נדבקתי בקורונה, מחלה מידבקת מאוד, ושרדתי, הנה הקעקוע שלי", אומר המקעקע, אומי דבואה.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
אוסקר מוראלס בן ה-20 הוא אחד המקועקעים שנענו להצעה של דבואה, תושב העיר מונטריי שבצפון מקסיקו, אחרי שנתקל בה ברשתות החברתיות. מוראלס עצמו לא פיתח תסמינים אחרי שנדבק בנגיף אבל הוא פוחד שהוא זה שהדביק את אביו, אחותו וסבו, שנאלץ להתאשפז בבית חולים.
"אני עובד הרבה ברחוב, אולי הדבקתי אותם", הוא אומר. "למרבה הצער הרבה אנשים לא שורדים. תודה לאל, אני וכל משפחתי בסדר". במקסיקו נרשמו עד כה יותר מ-60 אלף מתים מהנגיף, אחד ממספרי המתים הגבוהים בעולם.
מוראלס מודה שהוא עצמו לא העריך כראוי את הסכנה הנשקפת מהקורונה וכי בתחילה לא נקט את אמצעי הזהירות הנדרשים, אף שבמסגרת עבודתו הוא עובר ממפעל למפעל. "מאז שאובחנתי כנשא אני זהיר מאוד", הוא אומר. "אני תמיד חובש מסכה ומחטא את הידיים שלי".
הילד משתין, והוא רופא
במדינות אחרות, בינתיים, הקורונה ממשיכה לשנות סדרי עולם. מהכפר נילמנגר שבהודו מגיעות תמונות שבהן נראים שלל ציורים על קירות הבתים, ציורים שבעזרתם מלמדים המורים והמורות את הילדים העניים באוויר הפתוח כדי לא להידחס לכיתות הצפופות. בתי הספר בכפר, השוכן במערב הודו, סגורים מאז מרץ בגלל המגפה, ולמשפחותיהם של ילדים רבים אין די משאבים כדי לרשום אותם ללימודים דרך האינטרנט.
השיעורים שמתנהלים בחוץ, תוך שימוש בציורים ובשרטוטים על הקירות, מיועדים לכ-1,700 תלמידים, בני 6 עד 16, ולפי שעה הם מסתמנים כלהיט. מדי יום מתאספים התלמידים בקבוצות מול הקירות, מקשיבים למוריהם ורושמים. בכל בוקר מסיירים המורים ברחבי הכפר, ועוצרים כדי להסביר את החומר ולהשיב על שאלות. ציורי הקיר נוגעים לשלל נושאים – מכתיבה ועד לטריגונומטריה.
"כשאמא שלי שולחת אותי לקנות חלב אני צועד לאורך הכפר וקורא את השיעורים על הקירות", מספר ישוונאט אנג'לקר בן ה-13, ששני הוריו עובדים במפעל. עד כה הופיעו ציורים על 250 קירות בכפר, שבו יש יותר מ-30 אלף תושבים. המטרה היא לצייר 200 נוספים.
מערבה משם, בבלגיה, הצדיעו בסוף השבוע לצוותים הרפואיים בדרך מקורית: פסל הילד המשתין המפורסם (Manneken Pis) של העיר בריסל הולבש במדי רופא. "זו אמירת תודה גדולה לעובדים בבתי החולים, לא רק לרופאים ולאחיות אלא גם למנקים ולמנקות, לכל העובדים", אמר מארק גבל, מהארגון שמנהל את הטיפול בפסל בן ה-400 שנה. "הם כולם הסתכנו, והם עשו עבודה מדהימה". בבלגיה נדבקו עד כה בנגיף יותר מ-87 אלף בני אדם, ויותר מ-9,900 מתו.
מאות אלפי תיירים מבקרים מדי שנה בפסל הילד המשתין, ומעת לעת נוהגת בריסל להצדיע לדמויות היסטוריות, כוכבי פופ, אנשי ספורט ומנהגי חג על-ידי הלבשת הפסל בבגדים מיוחדים.