דונלד טראמפ הזהיר היום (רביעי) את חברת הקונגרס לשעבר ליז צ'ייני, אשת המפלגה הרפובליקנית, שחקרה את חלקו במהומות הקפיטול. אחרי שמחוקקים רפובליקנים קראו ל-FBI לפתוח בחקירה פלילית נגדה אמר טראמפ כי היא "עלולה להיות בצרות גדולות".
הנשיא הנכנס, שיושבע לנשיאות ב-20 בינואר, הבטיח לנקום ביריבים הפוליטיים שלטענתו מנצלים לרעה את מערכת המשפט האמריקנית כדי לפגוע בו, ובתובעים שהגישו את כתבי האישום נגדו. האזהרה של טראמפ למחוקקת לשעבר מוויומינג הייתה אחרי שוועדת משנה בקונגרס, שנשלט על-ידי הרפובליקנים, האשימה אותה בקשירת קשר לעדת מפתח.
צ'ייני הייתה סגנית יו"ר הוועדה בקונגרס שחקרה את ההסתערות של תומכי טראמפ על הקפיטול ב-6 בינואר 2021. הוועדה חקרה את חלקו של טראמפ בהתפרצות לקונגרס, שנועדה למנוע את אשרור ניצחונו של ג'ו ביידן. בדו"ח של הוועדה היא קבעה שטראמפ "פיקח על תוכנית מתוחכמת בת שבעה שלבים לבטל את תוצאות הבחירות לנשיאות ולמנוע את העברת השלטון". מאז איבדה צ'ייני את מקומה בקונגרס, בעקבות התנגדותה לטראמפ.
ועדת המשנה בקונגרס טענה כי צ'ייני ניסתה להשפיע על העדות של קסידי האצ'ינסון – לשעבר עובדת בבית הלבן, שהייתה עדת מפתח בוועדת החקירה בקונגרס. בדו"ח של ועדת המשנה, בראשות המחוקק הרפובליקני בארי לאודרמילק, נכתב כי "צ'ייני השפיעה על העדות של קסידי האצ'ינסון ויצרה איתה קשר חשאי ללא ידיעת עורך הדין – תקשורת חשאית בלתי הולמת".
"ליז צ'ייני עלולה להיות בצרות גדולות", כתב היום טראמפ ברשת החברתית שלו, Truth Social, וציין כי בדו"ח של ועדת המשנה נכתב כי "ליז צ'ייני ככל הנראה הפרה כמה חוקים פדרליים, ואת ההפרות האלה ה-FBI צריך לחקור". טראמפ תקף את צ'ייני פעמים רבות בעבר, ובאוקטובר קרא לה "מחרחרת מלחמה ששונאת מוסלמים ורוצה לפלוש לכל מדינה מוסלמית בעולם".
צ'ייני היא בתו של דיק צ'ייני, שהיה סגנו של הנשיא לשעבר ג'ורג' בוש. בעבר היא נחשבה למחוקקת מרכזית במפלגה הרפובליקנית, אך מעמדה נחלש משמעותית אחרי שביקרה את טראמפ על סירובו לקבל את תוצאות הבחירות ב-2020. לקראת הבחירות בנובמבר היא הודיעה שתצביע למועמדת הדמוקרטית קמלה האריס.
צ'ייני טענה כי ההאשמות נגדה בקונגרס הנוכחי הן "מתקפה זדונית ופחדנית נגד האמת" ואמרה שאף מחוקק, שופט או עורך דין מכובד לא צריך לקחת אותה ברצינות. היא אמרה שהוועדה שלה שמעה עשרות עדויות של רפבוליקנים, כולל של בכירים בבית הלבן בתקופת טראמפ, וחיברה דו"ח מפורט של 800 עמודים.
נגד טראמפ הוגש כתב אישום פדרלי, וכתב אישום נוסף במדינת ג'ורג'יה, בגין ניסיונותיו לבטל את תוצאות הבחירות ב-2020. כתב האישום הפדרלי בוטל בעקבות ניצחונו בבחירות לנשיאות, מכיוון שהחוק בארה"ב אוסר על העמדה לדין של נשיא מכהן.