סגן ראש העיר ירושלים פנה לתושבים בעקבות מיעוט המועמדות לתואר יקירי העיר - וקרא לתושבים להגיש מועמדות מטעמם בתחומי החינוך, התרבות, פעילות ציבורית, קירוב לבבות וסובלנות, התנדבות, מחקר ואקדמיה, דת ומורשת ישראל, פיתוח ותשתיות, יחולקו לנשים.
בפוסט שכתב בעמוד הפייסבוק שלו כתב חביליו כי בחירת הזוכים תיעשה בהתאם לנוהל העירוני ועל-ידי שתי ועדות - מקצועית וציבורית שבראשה עומד השופט בדימוס דוד חשין - שיבחנו את המועמדים ויבחרו את יקירי העיר הבאים.
מתוך 14 יקירי העיר שנבחרו ב-2019 רק שלוש היו נשים, בשנת 2020 המספר עלה לארבע וב-2021 נבחרו חמש. אך למרות העלייה הקטנה בשנים האחרונות, רק 28% ממקבלי העיטור ב-15 השנים האחרונות היו נשים, כשבתל אביב השיעור עומד על 42%.
"כשילדה קטנה רואה שכמעט כל שמות הרחובות הם על שם גברים, כשבחורה צעירה רואה שכמעט כל עיטורי יקיר העיר ירושלים ניתנים לגברים, כשאקטיביסטית מתחילה רואה שבמועצת העיר כמעט כולם הם גברים או כשמישהי רואה שלט חוצות בו הושחתה דמות של אישה, זה מעביר מסר רע כאילו לנשים אין מקום, או שהן שוות פחות", אמר חביליו. "השוויון המגדרי צריך להגיע בזכות ולא בחסד, ואם הדרך לשם עוד ארוכה - זה רק אומר שצריך להגביר את הקצב". במקביל, חביליו הגיש יחד עם חברות המועצה פלר חסן נחום ולורה ורטון מכתב לראש העיר וביקש להצהיר כי מחצית ממקבלי העיטור יהיו נשים.