נציגי האיחוד האירופי וכן נציגי הממשלה וצה"ל, נעדרו היום (ד') מדיון פגרה מיוחד שזימן יו"ר ועדת החוקה של הכנסת, חבר הכנסת שמחה רוטמן (הציונות הדתית), בנושא הטלת סנקציות על מתנחלים, על ידי מדינות זרות. הדיון היה סוער לפרקים, ורוטמן מתח ביקורת על נציגי הצבא שנעדרו ממנו. צפו בתיעוד, שנקלט בעיני מצלמות אמש: קבוצת מתנחלים מציתה בית מגורים ומגרש מכוניות בכפר פלסטיני.
הדיון נעשה בשיתוף פעולה וביוזמת "שדולת ארץ ישראל" בראשות רוטמן, ח"כ יולי אדלשטיין (הליכוד) וח"כ לימור סון הר מלך (עוצמה יהודית), והוא נועד "לבחון כיצד מתמודדת המדינה עם התרחבות הסנקציות, עם הפגיעה בריבונות שהיא מייצרת, ואילו צעדים ננקטים כדי לוודא שהן לא יורחבו ואזרחי מדינת ישראל לא יופקרו לחסדי ארגונים אנרכיסטים שמסיתים כנגדם את מדינות העולם", כדברי רוטמן.
לדברי רוטמן, "הטלת סנקציות על אזרחי מדינת ישראל בידי מדינות זרות, במיוחד כאשר מדובר באנשים שלא חטאו ולא פשעו, וגם אם כן ונשפטו על כך, פוגעת בריבונותה של המדינה בהליך הפלילי ובחובתה החוקתית של מדינת ישראל להגן על אזרחיה". הוא טען כי הסנקציות, שמתמקדות ב"אלימות מתנחלים", הן "עלילת דם מודרנית", וכי "במליאת הכנסת הצבענו על כך שהקמת מדינה פלסטינית שוות ערך להשמדת מדינת ישראל, וזו בדיוק המדיניות שעליה הממשל האמריקני מפעיל סנקציות".
לדבריו, "אם כבר מטילים סנקציות על מי שנוקט באלימות, הייתי מצפה לראות סנקציות על מה שראינו בקמפוסים האמריקנים, בקהילות יהודיות, על האיומים כנגד אחינו מעבר לים. לא הגיוני שהממשל הנוכחי הסיר סנקציות מהחות'ים שמהווים קצת יותר סיכון עולמי ומטיל סנקציות על פעילי צו 9. היה ראוי שהדבר יוסדר בדרכים דיפלומטיות כפי שראוי בין מדינות ידידות".
הוא הזמין לדיון את שגרירי המדינות העיקריות, שלא הגיעו כאמור, ומתח ביקורת נוקבת גם על צה"ל ומשרד הביטחון שנציגיהם נעדרו גם הם מהישיבה. ד"ר מיכאל וולפוביץ' מהפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית הציג בדיון את מחקרו: "אני חוקר טרור ואלימות של מתנחלים והטלת סנקציות. אפשר לראות את הסטטיסטיקות של האו"ם ואת הסטטיסטיקות של הרשות הפלסטינית שמשמשות מקור לאו"ם".
לדבריו, "נתוני האו"ם על 'אלימות מתנחלים' מבוססים על דיווחים שקריים. יש קטגוריות שונות של נזק לרכוש, אלימות אישית עם ממוצא של 9.77 אירועים לחודש. האמריקנים חילקו את האירועים לאותן קטגוריות שבמחקר שלי. באלימות נגד אנשים ובהן מקרים שסווגו כהסגת גבול בשוגג. למשל כניסה להר הבית סווגה כך ובכל יום שתיירים או יהודים נכנסים להר הבית זה מסווג כהסגת גבול ומעשה אלימות".
בתיעוד ממצלמות האבטחה של תושב הכפר מאמש, נראית קבוצת מתנחלים פולשת לכפר יתמא הסמוך לשכם, שהם הציתו בית מגורים ומגרש מכוניות של פלסטינים.