החסימות במזרח ירושלים וביקורו, שהוגדר כפרטי, של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בבית החולים הפלסטיני אוגוסטה ויקטוריה, לא הותירו רושם רב מדי על התושבים המקומיים שציפו למחוות גדולות יותר.
"זה ביקור משפיל, הגיע אלינו בסוף אחרי שנתן את כל כולו לישראל", אמר פחרי אבו דיאב, יו"ר הוועדה העממית של סילוואן שמחה על ההסתפקות של ביידן במענקים כלכליים לבתי חולים ולאונר"א. "זה לא הגיוני שהאמריקנים מתייחסים אלינו כמו לעם ללא זכויות שזקוק אך ורק לסיוע כלכלי. אנחנו עם כבוש בלי זכויות ובלי הכרה, ואת זה כל העולם צריך להבין", אמר אבו דיאב.
מבחינת דימיטרי דיליאני, חבר המועצה המהפכנית של פתח שמקורב למוחמד דחלאן, יריבו המושבע של אבו מאזן, הציפייה הייתה ללא פחות מעיסוק בפתרון שתי המדינות, עצירת ההתנחלויות, התנעת תהליכים מדיניים ישראליים ופתיחת קונסוליה במזרח ירושלים לצד החזרת התמיכה למוסדות הפלסטיניים בבירה.
"ההגעה לבית לחם אינה הולמת בכלל", אמר דיליאני. "הביקור נמשך בקושי שעתיים, כשאת רוב הזמן הוא העביר במדינת הכיבוש. הביקור בבית לחם הוא רק כדי 'לסמן וי', ולא יותר מזה. אם הוא לא היה פוגש את אבו מאזן - מדינות ערב היו מתקוממות".
מנגד, דיליאני הדגיש כי ביקורו של ביידן בבית החולים הפלסטיני במזרח ירושלים הוא לא פחות מהכרה שמדובר בשטח שאינו ישראלי על אף שהאמריקנים לא מוכנים לסגרת מההכרה בירושלים כבירתה של ישראל.
אחמד אל-רואידי, יועצו של אבו מאזן לענייני ירושלים, הבהיר כי מבחינתם הפלסטינים השאיפה היא לקדם את פתיחתה של הקונסוליה במזרח העיר, מהלך שגם האמריקנים שואפים לבצע אך ישראל בלמה אותו. "אני קורא לכל מדינות ערב: אי אפשר בלי הפלסטינים. אל תמהרו לחתום על הסכמים, כי הפלסטינים הם המהות". למרות שלא ינאמו יחד, היועץ הבהיר כי "אבו מאזן מדבר בשם 14 מיליון פלסטינים ברחבי העולם, יש משמעות חשובה לפגישה שלהם".