בית המשפט המחוזי בירושלים קבע בסדרת פסקי דין כי הרשות הפלסטינית תשלם למעלה מ-80 מיליון שקלים ל-39 בני אדם שנחשדו על-ידי הרשות הפלסטינית כמשתפי פעולה עם ישראל. הפיצויים ישולמו בשל רצח של חלק מהם ועינויים שעברו משתפי הפעולה. מדובר ב-39 תיקים מתוך קרוב ל-80 תביעות הנידונות בבית המשפט המחוזי.
משתפי הפעולה עונו על-ידי הרשות הפלסטינית בעקבות חשד שסייעו למדינת ישראל בסיכול פעולות טרור. בפסק דין של שופט בית המשפט המחוזי בירושלים משה דרורי שהתקבל בשנת 2017 נקבע כי הרשות הפלסטינית אכן עינתה את משתפי הפעולה עם ישראל. עם זאת, את שאלת הפיצוי הותיר השופט דרורי שפרש לבינתיים מכס השיפוט לשופטת מרים אילני, שבסדרת פסקי דין שנתנה בחודש האחרון נקבעו לטובת משתפי הפעולה עם ישראל פיצויים על סך כולל של כ-80 מיליון שקלים.
בהחלטה תיאר השופט דרורי את העינויים "הרבים והאכזריים" שעברו התובעים ובין היתר; הכאות באמצעות כבל חשמל; ברזלים ואנטנות מתכת; מניעת שינה; כבילה בתנוחות קשות; מניעת גישה לשירותים ורחצה; הכנסת סמרטוט מלוכלך בצואה לתוך פי התובעים; כיבוי סיגריות על גופם; הרעבה והכאות באיבר המין. כך לדוגמה באחד מהמקרים פסק בית המשפט כי על אחד התובעים זרקו אבנים, קשרו אותו לקיר תוך שהכניסו לפיו מגבת ספוגה במי השירותים, חוקרי הרש"פ הניחו פלסטיק לוהט על ידו, הכניסו את ראשו לתוך האסלה, ועשו עליו את צרכיהם. התובע מתאר כי העינויים הקשים נגמרו לאחר שהודה בעבירות שיוחסו לו.
על אף פסקי הדין, הטיפול בתיק עדיין לא הסתיים, ומשרד "ארבוס קדם צור" המייצג מאות נפגעי פעולות איבה, לאחר החלת החוק החדש של הפיצויים, נאבק להכליל גם את משתפי הפעולה בתחולת החוק באופן שעשוי להעניק מיליוני שקלים נוספים כפיצוי עונשי לכל תובע שהפך נכה בשל עינויי הרשות. בימים אלה הצדדים ממתינים להכרעת בית משפט העליון בסוגיה.
עו״ד אריה ארבוס וברק קדם, המייצגים את משתפי הפעולה עם ישראל: "אנו מברכים על פסקי הדין שעושים צדק עם האנשים שמסייעים לנו להילחם בטרור. עשרות פסקי הדין כמו עשרות פסקי הדין הצפויים להינתן בקרוב, אינם רק פיצוי אלא באים חשבון עם רשות רשע מחוללת טרור. פסקי הדין אף מעבירים מסר ברור לפיו מדינת ישראל תעשה הכל למען ביטחונם של משתפי הפעולה שמושיטים לנו יד במלחמתנו בטרור. אין ספק שללא הרשות הפלסטינית החמאס לא יכול היה לפעול כפי שהוא פועל".