ליאו מרטין, עובד בעיריית פריז, מנסה לשכנע את העוברים ושבים בשוק לשקול לקבל את החיסון של אסטרה-זניקה נגד קורונה. המשימה שהוטלה עליו קשה במיוחד.
"באיזה חיסון מדובר?", שאלה אישה אחת, עם צעיף ירוק, כאשר מרטין ניגש אליה עם ההצעה שלו, להגיע ולהתחסן במרכז חיסונים שכונתי. מרטין אמר לה שהזריקה שמוצעת שם מיוצרת על ידי אסטרה-זניקה. האישה הנידה בראשה ואמרה: "לא, אני לא רוצה את זה".
ברחבי האיחוד האירופי, סקרים ונתונים ממבצעי חיסון ממשלתיים מצביעים על ספקנות נרחבת וחשש בקרב התושבים בנוגע לחיסון של אסטרה-זניקה. זאת, בשל מקרים נדירים מאוד של קרישי דם שהתגלו בקרב מיעוט זעום של אנשים שקיבלו את החיסון.
בעקבות המקרים הללו, דנמרק הפסיקה את השימוש בחיסונים של אסטרה-זניקה. כמה מדינות נוספות באיחוד האירופי, כולל צרפת, החליטו להגביל את השימוש בחיסון והוא ניתן לאנשים מבוגרים בלבד.
סוכנות התרופות האירופית (EMA) קבעה כי התועלת מהחיסון של אסטרה-זניקה עולה על הסכנות שאולי נשקפות ממנו, ורוב הממשלות במדינות האיחוד האירופי מעודדות את אזרחיהן לקבל את החיסון, אם יוצע להם.
צרפת מחסנת את אזרחיה גם בחיסונים של פייזר ומודרנה, אך מרטין ועמיתיו התבקשו "למכור" את החיסונים של אסטרה-זניקה. "בהחלט יש חוסר רצון ביחס לאסטרה-זניקה", אמר מרטין בהפסקה מחלוקת עלוני מידע על החיסון בשוק בצפון-מזרח פריז.
ובכל זאת, היו גם כמה משתכנעים. בין האנשים שהתייצבו במרכז החיסונים הסמוך היה דאבו ממאדו בן ה-70. "אני מנסה לשכנע את האנשים בסביבתי להתחסן", הוא אמר אחרי שקיבל את הזריקה בכתפו הימנית. לדבריו, חלקם מסרבים בעקבות הדיווחים על קרישי הדם.
בינתיים ממשיך מרטין בניסיונות השכנוע. הוא מנסה להרגיע אנשים ולהסביר שהסיכונים מזעריים, לדבריו, "אך בשלב זה אין הרבה מה לעשות עם חרדתם של אנשים".