סוכנות הביון הגרמנית עוקבת אחרי פעילים שמשתתפים בהפגנות נגד הסגר במדינה. גרמניה חוששת שחלקם מהווים סכנה לדמוקרטיה, ובעלי קשרים לימין הקיצוני. המעקב של סוכנות הביון מתמקד בתנועת "קוורדנקר" – שהפכה לקול הבוטה ביותר נגד הגבלות הקורונה – ומקדמת תיאוריות קונספירציה על המגפה. דוברת ה-BfV אמרה שבמעקב תחליט הסוכנות אם מחאת הפעילים נגד ההגבלות שקולה לחתרנות ולהסתה לאלימות.
תנועת "קוורדנקר" ("חשיבה רוחבית") החלה את דרכה בשנה שעברה בהפגנות קטנות בעיר שטוטגרט בדרום גרמניה. עם הזמן המחאה שלה צברה תאוצה, וההפגנות הפכו לגדולות יותר – וגם לאלימות יותר. כיום להפגנות מגיעים גרמנים מכל שכבות האוכלוסייה, שמתוסכלים מההגבלות הקפדניות שנמצאות בתוקף מנובמבר.
הרשויות חוששות שאנשי ימין קיצוני ומפיצים של תיאוריות קונספירציה – שמתכחשים לנגיף הקורונה או מזלזלים בסכנות הבריאותיות שלו – מנצלים את התסכול מהסגר כדי לעורר זעם כלפי פוליטיקאים ומוסדות המדינה, חמישה חודשים לפני הבחירות. לפי סוכנות הביון הם מנצלים "הפגנות לגיטימיות נגד מדיניות הקורונה" כדי לגרום להסלמה.
"למארגני ההפגנות – שבדרך כלל מונהגות על ידי תומכי תנועת 'קוורדנקר' – יש אג'נדה שחורגת ממחאה נגד הגבלות הקורונה", אמרה דוברת ה-BfV, אנגלה פליי. הדוברת הוסיפה שבהפגנות משתתפים ארגונים אנטישמיים וגם חברי תנועת הימין הקיצונית "רייכסבורגר" ("אזרחי הרייך") שמתכחשים לקיומה של גרמניה המודרנית.
הפרלמנט הגרמני אישר החודש להרחיב באופן זמני את הסמכויות של הקנצלרית אנגלה מרקל, כדי שהיא תוכל להטיל סגר ועוצר לילי באזורים עם תחלואה גבוהה. הפרלמנט הרחיב את סמכויותיה של מרקל בעקבות העימות שלה עם ראשי מדינות המחוז - שחלקם התנגדו להגבלות קפדניות. מפלגות האופוזיציה זעמו על החלטת הפרלמנט. מפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה", שראשיה השתתפו בהפגנות נגד הסגר, הביעה את מחאתה.
סוכנות המשטרה הפדרלית BKA הודיעה לפרלמנט ששמותיהם של המחוקקים שהצביעו בעד הרחבת הסמכויות של מרקל הופיעו במסמך אינטרנטי, תחת הכותרת "רשימת המוות של הפוליטיקאים הגרמנים". עם זאת הסוכנות הוסיפה שלא נשקפת להם סכנה מיידית.
אנשי סוכנות הביון חוששים שהימין הקיצוני בגרמניה ינצל את הזעם נגד המשטרה ושאר מוסדות המדינה. גאורג מאייר, שר הפנים של מדינת המחוז תורינגיה במזרח גרמניה, אמר על תנועת המחאה "קוורדנקר": "כל התנועה עברה הקצנה מסיבית בשבועות האחרונים. את הביטוי להקצנה הזאת אפשר לראות בתקיפות נגד אנשי המשטרה".