בימים הקרובים תגיע ישראל ככל הנראה לרף שקבע הקבינט למעבר ל"ריסון מהודק" - כך לפי נתוני המל"ל שהופצו לשרים ומצביעים על עלייה משמעותית במדדי התחלואה בכל הפרמטרים. הרף שנקבע הוא 2,500 חולים מדי יום בממוצע - שיגרור סגירה של כל המסחר בישראל, חנויות הרחוב, השווקים, בתי הספר בערים אדומות וכתומות (למעט גן עד כיתה ד') וצמצום התחבורה הציבורית ב-50 אחוזים.
כבר אתמול אובחנו 2,878 נדבקים חדשים – הנתון הגבוה ביותר מאז 12 באוקטובר. מספר המאומתים החדשים בממוצע של שבעה ימים (N) עומד על 1,984 - והוא הולך לעלות. כשיחצה את רף 2,500, כנראה בעוד שבוע, ישראל אמורה לעבור לאותו "ריסון מהודק".
בין היתר נרשמה עלייה גם בשיעור החיוביים בבדיקות, שעמד על 3.5% - לעומת ממוצע יומי של 2.89% חיוביים בשבוע החולף. הנתונים נרשמו ברקע מספר שיא של בדיקות: 83,308 ביממה - הנתון הגבוה ביותר מאז תחילת המגפה.
מספר החולים הפעילים בישראל חצה שוב את רף 20 אלף - 20,400 חולים היום לעומת 16,091 לפני שבוע. זו עלייה של 23% תוך שבוע בלבד. בנוסף, נרשמה עלייה גם במספר החולים במצב קשה: 396 לעומת 327 לפני שבוע; עלייה במספר המונשמים: 144 לעומת 96 לפני שבוע; עלייה במספר החולים במצב בינוני: 171 לעומת 123 לפני שבוע; ועלייה בכמות המאושפזים: 696 לעומת 657 לפני שבוע.
סך כל מקרי המוות עומד על 3,020, לאחר שבשבוע החולף נרשם ממוצע יומי של 12 מתים. בשבוע הקודם ממוצע המתים עמד על שמונה ביום.
מקדם ההדבקה הארצי (R) עומד על 1.21, כאשר הרף שהציבה הממשלה למעבר ל"ריסון מהודק" עומד על 1.32. בשבוע שעבר עמד מקדם ההדבקה על 1.19. בנוסף, נרשמה התייצבות ברמה גבוהה במגזר החרדי עם מקדם של 1.39, במגזר הערבי 1.03 ובמגזר הכללי 1.25. עלייה נרשמה בשיעור החיוביים במגזר החרדי - 9.8% לעומת 6.5% שלשום. במגזר הערבי עומד שיעור החיוביים על 9.1%, ובמגזר הכללי על 2.4%.
בשבוע האחרון ניכרת עליה בכמות היישובים עם תחלואה גבוהה. מאז 9 בדצמבר ישנה עלייה של כ-78% בכמות היישובים האדומים; עליה של 50% בכמות היישובים הכתומים ועלייה של 13% ביישובים הצהובים. כמו כן, ישנה ירידה של 5% ביישובים הירוקים.
בתוך כך, פחות משבוע לפני תחילת מבצע החיסונים נגד קורונה, משרד הבריאות פרסם אחר הצהריים את סדר העדיפויות שנקבע למתחסנים. הראשונים לקבל את החיסונים, כצפוי, יהיו חברי הסגלים הרפואיים בבתי החולים ולאחר מכן בקופות החולים ובמרפאות הפרטיות ומרפאות השיניים. לאחר מכן יתחסנו עובדי בתי החולים הגריאטריים והפסיכיאטריים, סטודנטים לסיעוד ורפואה שפועלים בבתי החולים, מד"א וארגוני ההצלה. במקום השני בסדר העדיפויות הם עובדי בתי האבות והמטופלים בהם ומבוטחי קופות החולים מגיל 60 ומעלה. קשישים שגרים בקהילה ולא בבתי החולים יוכלו להתחסן בכפוף להחלטת קופות החולים.
בעדיפות השנייה הוצבו אזרחים שסובלים מסדרת מחלות רקע, בהן סכרת, השמנת יתר חולנית, מחלת הריאות COPD, יתר לחץ דם, מטופלים עם דיכוי חיסוני, מושתלי איברים וחולים המטואונקולוגיים. מחלימים מקורונה, נשים בהריון, נשים מניקות, אנשים עם תגובות אלרגיות קשות, נשים המתכננות להיכנס להריון וילדים מתחת לגיל 16 - לא יקבלו בשלב זה את החיסון. עם זאת, למרות שהם חשופים לאחת הקבוצות היחידות שאינן מתחסנות (בני 16 ומטה) - המורים אינם בקבוצות התעדוף הראשוניות לקבלת החיסון.
בפגישה בין משרד הבריאות, נציגי המרכז הלוגיסטי סלע טבע שבו מאוחסנים החיסונים ובתי החולים, נמסרה הודעה שלפיה בתי החולים יקבלו את מנות החיסון הראשונות ככל הנראה רק ביום ראשון ויוכלו להתחסן ביום שני. בתי החולים יזמינו את מנות החיסון באמצעות מרכז שליטה ייעודי שהוקם על ידי משרד הבריאות, והחיסונים יסופקו בשלושה משלוחים בשבוע.
מבית הנשיא נמסר כי הנשיא ראובן ריבלין יגיע אל בית החולים הדסה עין כרם ביום ראשון הקרוב כדי לפתוח את מבצע החיסונים של הצוותים הרפואיים ו"להצדיע להם על עבודתם האצילית לאורך תקופת ההתמודדות עם הקורונה בכל רחבי הארץ". ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבריאות יולי אדלשטיין יתחסנו עוד קודם לכן במוצאי שבת.