היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה ופרקליט המדינה עמית איסמן פרסמו הערב (שלישי) הודעה יוצאת דופן בנוגע להיערכות למשפט למחבלי חמאס שנתפסו בישראל אחרי 7 באוקטובר.
2 צפייה בגלריה
כפר עזה
כפר עזה
כפר עזה
(צילום: רויטרס /Evelyn Hockstein/File Photo)
הכותרת
מאחורי מעורבות ארה"ב במלחמה / נדב איל
24:24
"מדינת ישראל לא תשלים עם רציחתם, חטיפתם ופציעתם של אזרחים ואנשי כוחות הביטחון ועם החרבת יישובים", נכתב. "לצד הפעילות במישור המבצעי והמדיני, בין היתר להשבת החטופים, מאז ה-7 באוקטובר מתבצעת פעילות אינטנסיבית בשדה המשפטי. הפעילות מתבצעת מתוך ראייה כוללת של מתקפת הטרור הנפשעת, על כל היבטיה, הלאומיים והבין לאומיים. זאת, במטרה לחקור ולקיים הליכים משפטיים נגד מי שביצעו את מעשי הזוועה הללו, תכננו אותם והיו מעורבים בהם, יהא מקום מושבם אשר יהא".
לדבריהם, מדינת ישראל תפעל להביא לדין מחבלים שנתפסו או ייתפסו, ותדרוש עונשים שיהלמו את חומרת הזוועות שבוצעו. "מדובר באירוע חריג וחסר תקדים בהיקפו, ועל מערכת אכיפת החוק להתמודד עם אתגרי החקירה המורכבת של מעשי הטרור הנפשעים, כמו גם עם סוגיות משפטיות מורכבות העולות ממעשים אלה".
סיור בקיבוץ בארי
(צילום: חגי דקל)

מסיבות מובנות, ובראשן הרצון שלא לשבש את החקירות המתנהלות, לא ניתן לפרט את הפעילות הנעשית בנושא זה. ניתן לומר בשלב זה, כי מעשי הזוועה נחקרים בשיתוף פעולה הדוק של השב"כ, משטרת ישראל וצה"ל, וכי החקירה נעשית בליווי צמוד של פרקליט המדינה ואנשיו, ובפיקוח היועצת המשפטית לממשלה.
בהרב-מיארה ואיסמן גילו שהקימו צוותי עבודה משותפים ואחודים של הגופים השונים, שבהם משתתפים הגורמים הבכירים והמנוסים ביותר במערכת אכיפת החוק. הצוותים מדווחים בקביעות על התקדמות העבודה במישור החקירתי והמשפטי, הלאומי והבינלאומי, ליועצת המשפטית לממשלה ולפרקליט המדינה.
בתוך כך, מלאכת איסוף הראיות (לרבות המדיה הדיגיטלית) מכלל הזירות מרוכזת על ידי משטרת ישראל, ולשם כך היא הקצתה כוחות מנוסים, חסרי תקדים בהיקפם, בהובלת ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה. במקביל להתקדמות איסוף הראיות, משרד המשפטים - מערך הייעוץ המשפטי לממשלה ופרקליטות המדינה, מקדמים פתרונות מיטיבים לכל הסוגיות והשאלות המשפטיות המורכבות שמתעוררות.
2 צפייה בגלריה
גלי בהרב מיארה ועמית איסמן בכנס של משרד המשפטים
גלי בהרב מיארה ועמית איסמן בכנס של משרד המשפטים
גלי בהרב מיארה ועמית איסמן
(צילום: מוטי קמחי )
לדבריהם, ישנם אלפי קורבנות ונפגעי עבירה, וכן היקף נרחב של זירות שבהן בוצעו מעשי הטרור המחרידים, ונעשים מאמצים רבים כדי לאסוף באופן מיטבי את כל הראיות הנחוצות, זאת באופן המקצועי, המהיר והרגיש ביותר שניתן.
מלאכת זיהוי החללים ואיתור הנעדרים, משימת החקירה, הבאת המחבלים לדין והענשתם במלוא החומרה, היא משימה בעלת חשיבות לאומית ובינלאומית, כלשונם. הם מציינים בהודעתם שבמתקפת הטרור הגדולה בתולדות מדינת ישראל, ביצעו אלפי מחבלים מסעות טבח המוניים ושיטתיים באזרחים ובחיילים, שכללו על פי המידע שבידי רשויות החקירה - עינויים, התעללות, אונס, שריפת אנשים בעודם בחיים, השחתת גופות, החרבת יישובים וביזה. לצד זאת, ירו ארגוני הטרור ירי רקטי בלתי מבחין לעבר ריכוזי אוכלוסייה אזרחית בישראל.
"ממדי ההרס והחורבן הם עצומים וכללו גם את חטיפתם של למעלה מ-240 אנשים לרצועת עזה, רובם הגדול אזרחים, ובהם פעוטות, ילדים, נשים וקשישים, ואת רציחתם של למעלה מ-1,400 אזרחים ואנשי כוחות הביטחון, בהם אזרחים של כארבעים מדינות זרות. אלפים נוספים נפצעו", נכתב עוד.
במהלך הקרבות, כוחות הביטחון חיסלו רבים מהמחבלים, ונתפסו מחבלים ואחרים שהיו מעורבים במתקפות הרצחניות.