2 צפייה בגלריה
יריב לוין
יריב לוין
שר המשפטים לוין
(צילום: עמית שאבי)
"לא נתמוך בשום מהלך הקשור לרפורמה המשפטית, אם בכלל, עד שתהיה התקדמות משמעותית בנושא חוק הגיוס", אמר ל-ynet בכיר ביהדות התורה. "הרפורמה המשפטית של לוין היא זו שמנעה מלכתחילה את חקיקת חוק הגיוס. כשהחרדים ביקשו לקדם את החוק, נאמר להם שלא ניתן לעשות זאת בזמן חקיקת הרפורמה, בטענה שזה לא יעבור ציבורית".
"מעניין שלפתע חוקים בעייתיים אחרים מצליחים לעבור במהירות בקואליציה. באופן כללי, אנו מתנגדים לנושא 'הרפורמה המשפטית', שמובילה לקרע ופילוג בעם, ולא בטוח שנהיה שותפים לכך", אמר הבכיר.
ב"דגל התורה" הליטאית, שמאוחדת ביהדות התורה עם "אגודת ישראל" החסידית, אמרו לשר לוין: "באופן כללי כיום לא מתעסקים בענייני הרפורמה ולא מתעסקים בשום רפורמה אחרת וחוקים מסוג זה, אלא מתעסקים במה שמעניין אותנו בלבד".
2 צפייה בגלריה
יצחק גולדקנופף
יצחק גולדקנופף
יו"ר יהדות התורה, השר יצחק גולדקנופף
(צילום: אלכס קולומויסקי)
השר לוין ציין בפוסט הראשון שפרסם אמש כי ב-26 באוגוסט הוא פנה לממלא-מקום נשיא בית המשפט העליון דאז, השופט עוזי פוגלמן, והעלה כמה הצעות, בהן פשרה שלפיה השופט יוסף אלרון ימונה לנשיא לתקופה של כשנה, ואחריו ימונה מועמד השופטים. "דקות לאחר ששלחתי לשופט פוגלמן את הצעתי - הוא דחה אותה בבוז מבלי שדן בה בכלל", ציין לוין. "השופט פוגלמן ידע היטב שאני מוכן לדון על פרטי ההצעה. גם מ"מ הנשיא הנוכחי, השופט יצחק עמית, יודע זאת. אך הם בחרו להתחפר בסרבנותם".
שר המשפטים כתב עוד: "ביום חמישי האחרון, במהלך חסר תקדים, החליט ההרכב שהוא עצמו יקבע את סדר יומה של הוועדה, ופסק דד-ליין - להביא הצבעה על מינוי נשיא תוך חמישה שבועות. וההליך? הוא לא חשוב. בלי זמן לדיון אמיתי בהסתייגויות הרבות שהוגשו. במקביל, מנעו השופטים ונציגי לשכת עורכי הדין את שידור דיוני הוועדה, כדי שיוכלו למנות את השופט עמית במחשכים, בהתעלם מההסתייגויות הרבות והשאלות הקשות שעולות מהן.
"הממשלה פעלה באחריות ועם פרוץ המלחמה השעתה כל עיסוק ברפורמה. בית המשפט, בחוסר אחריות שאין למעלה ממנו, החליט לנצל זאת כדי להמשיך ולהשתלט על סמכויות הכנסת והממשלה. אני עצרתי. הם המשיכו ביתר שאת. אני ביקשתי להימנע מהעיסוק בזה עכשיו. הם קבעו בצו מועד מיידי והכתיבו את לוח הזמנים. אני פעלתי להגיע להסכמות. הם הוציאו צווים חסרי תקדים ופועלים בדרך כוחנית של כפייה. אני מבקש להביא למינויים מוסכמים שיזכו לאמון הציבור כולו. הם סוגרים את שערי בית המשפט בפני כל מי שאינו חושב כמוהם. הם לא הותירו בידינו ברירה. זה לא יכול להימשך כך. גם לנו יש זכויות".

"הצעת הפשרה עודנה מונחת על השולחן"

זמן קצר לאחר מכן פרסם השר לוין פוסט נוסף, שבו הסביר כי בזמן שחלף מאז הודעתו הקודמת הוא קיבל "מספר עצום של פניות מאזרחים שמחזקים אותי לפעול לתיקון המצב במערכת המשפט. רבים נוספים כתבו לי שהם מתקשים להבין מדוע הפשרה שהצעתי למ"מ נשיא בית המשפט העליון פוגלמן בחודש אוגוסט, לא התקבלה על-ידי השופטים".
שר המשפטים הוסיף כי "הצעת הפשרה ההוגנת שהצעתי לשופטים עודנה מונחת על השולחן. ההגינות וטובת המדינה גם יחד מחייבות להיענות לה. אני שב ומדגיש פעם נוספת את שאמרתי לכל אורך הדרך - דרך ההסכמה וההידברות הייתה ונשארה הדרך הנכונה והעדיפה. בד בבד - לא תהיה השלמה עם צווים חד-צדדיים הדורסים את רוב העם".
הדרכים בהן יכולה הממשלה לפטר את גלי בהרב-מיארה
היום ידונו ראשי מפלגות הקואליציה בדרישה להדיח מתפקידה את היועצת לממשלה גלי בהרב-מיארה. הם יתכנסו ב-11:30 לפני ישיבת הממשלה כאשר על סדר היום גם החוק לשינוי הוועדה לבחירת שופטים. הפורום יתכנס על רקע החלטת העליון נגד השר לוין, וגורמים בליכוד אמרו כי הוא צריך להתעלם ממנה מאחר ש"אינה חוקית".
לקראת הדיון של ראשי הקואליציה, גורמים בכירים במערכת המשפט אמרו ל-ynet כי "לשלושת האנשים הכי חזקים בפוליטיקה הישראלית יש עכשיו אינטרס לנסות להרתיע את היועצת: ראש הממשלה בגלל המשפט; השר בן גביר בגלל שבהרב-מיארה בולמת את התערבותו הפוליטית במשטרה; ומנהיג ש"ס אריה דרעי בגלל סוגיית הגיוס".