פרקליטות המדינה הגישה הבוקר (חמישי) לבית משפט השלום בראשון לציון הצהרת תובע לקראת כתבי אישום נגד ארבעת החשודים בירי זיקוקי התאורה הימיים לבית ראש הממשלה בנימין נתניהו בקיסריה - תת-אלוף במילואים עופר דורון, אמיר שדה, איתי יפה וחשוד נוסף ששמו אסור בפרסום. בנוסף, מעצר הארבעה הוארך ב-5 ימים נוספים, עד להגשת כתבי האישום נגדם.
בדיון, טען חוקר להב 433 כי הסתיימה החקירה. נציגם של החשודים, עורך הדין גונן בן יצחק, אמר: "בהיעדר העבר פלילי משמעותי יש להעדיף חלופת מעצר, בעיקר משום שאין חשש לחזרה על העבירה".
החוקר השיב: "הפעילות שלהם חשפה דפוסים עבריינים בפעולתם, וחשפה אירוע משמעותי. כך גם חושבת הפרקליטות, ולכן נבקש להשאיר אותם במעצר". לדבריו, "דווקא בשל מעמדם המכובד, כשהובילו את המחאה הזו, ולמרות שהוזהרו בעבר להתרחק מפעולות מסוימות, הם בחרו לעשות את מה שעשו. הם אמורים לשמש דוגמה לחבר'ה צעירים. מעמדם לא אמור להיות מקלט פה".
עו"ד בן יצחק טען: "הם באו לבצע פעולת מחאה שהשתבשה. כשחוזרים לעניין עוצמת המסוכנות, מדובר באנשים שמראש לא באו לתכנן פיגוע אלא מחאה. צריך לזכור את זה בהקשר של המסוכנות". לדבריו, "איש לא נפגע והנזק לא היה גדול וצריך לקחת את זה בחשבון. האירוע הזה לא מצביע על מסוכנותם של האנשים האלו. הם לא יפרו את מעצר הבית ולכן אין שום סיבה להחזיק אותם במעצר. אין להם עבר פלילי, הם ממשפחות נורמטיביות - אפשר להחליף את מעצרם במעצר בית".
ההחלטה, כך נמסר מהפרקליטות, הגיעה לאחר עיון בחומר החקירה ביחס לארבעת החשודים. "יש מקום לכאורה להגיש כתב אישום נגדם, וכן לבקש את מעצרם עד לתום ההליכים המשפטיים. לצורך בחינה מעמיקה של חומר החקירה והכנת כתב אישום ובקשת מעצר עד תום ההליכים, ונוכח היקף החומר, מבקשת הפרקליטות מבית המשפט להאריך את מעצרם של הארבעה ב-5 ימים נוספים, עד להגשת כתב האישום", נמסר.
ממערך "עוטף העצורים", שמייצגים את הארבעה, נמסר הבוקר: "פרקליטות מחוז צפון הוציאה לפני רגעים ספורים הודעה לתקשורת על כוונתה להגיש היום לבית משפט הצהרת תובע, וביקשה להאריך את מעצרם של הארבעה ב-5 ימים. כל זאת תוך כדי הפרת צו איסור פרסום, ופרסום שמו של החשוד הרביעי".
במסגרת הפרשה, נזכיר, נעצרו ארבעת החשודים, בהם תא"ל במיל' עופר דורון. לפי המשטרה, הם ביצעו סיורים ואספו מודיעין על הבית כבר כמה ימים לפני האירוע. לפי החשד, הארבעה בדקו את סידורי האבטחה סביב הבית הפרטי בקיסריה, כדי לדעת אם נתניהו נמצא בו, וכן חיפשו מסלולים שבהם לא ייקלטו במצלמות האבטחה. לדברי המשטרה, החשודים החנו את הרכבים באזור בית ראש הממשלה, וצעדו ברגל עד שהגיעו לנקודה שנמצאת 200 מטרים ממנו - ומשם שיגרו את הזיקוקים.
בשבוע שעבר הוארך מעצרם של הארבעה, לבקשת להב 433, בשל חשד לפעולות שיבוש חקירה. במהלך הדיון בשבוע שעבר, אמיר שדה פנה דרך הווידאו לשופט: "אני שלושה ימים לא נחקר. מיום שני לא נחקרתי לא על ידי שב"כ ולא המשטרה. כך גם איתי. אנחנו שלושה ימים תופסים מקום במתקן ולא מדברים איתנו". השופט הסביר להם שהם צפויים להיחקר פעם נוספת בעתיד.
חוקר המשטרה אמר בנוגע לתא"ל במיל' דורון והנאשם ששמו אסור בפרסום כי "זו בקשה שנייה להארכת המעצר של החשודים. בוצעו פעולות חקירות רבות ויש תשתית ראייתית לפעולה מתוכננת כולל סיור שטח מקדים. באותו יום לא נערכה הפגנה. החשודים הגיעו במיוחד כדי לעשות את המעשים שביצעו. הם (דורון ושדה) נחקרו בעבר בפעולות דומות. אין להם עבר פלילי, אבל זו חציית קו אדום בוהק ולא מעשה קונדס. התנהגות עבריינית ופלילית".
אתמול, כך נחשף ב-ynet, נודע שמטעמה של רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, פנו לבית המשפט - וביקשו להכניס אותה לתיק כנפגעת עבירה, למרות שכלל לא שהתה במקום בעת האירוע. במסמך ששלח לבית המשפט עו"ד אוריאל ניזרי, המייצג את משפחת נתניהו, והגיע לידי ynet, נטען כי רעיית רה"מ מוגדרת כנפגעת עבירה בהתאם לחוק זכויות נפגעי עבירה.