היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט החליט כי חקירות המשטרה ומח"ש שנוגעות לאסון מירון יושהו בינתיים. ההחלטה התקבלה אחרי שמנדלבליט נפגש עם פרקליט המדינה עמית איסמן ועם חברי ועדת החקירה הממלכתית לאסון, שבראשה עומדת נשיאת בית המשפט העליון בדימוס השופטת מרים נאור. באסון בהר מירון נהרגו 45 בני אדם, ויותר מ-150 נפצעו.
בפגישה, שבה נכחה צמרת משרד המשפטים, חזר היועץ המשפטי לממשלה ועמד על החשיבות הרבה שהוא רואה בעבודתה של הוועדה וביכולתה להגיע לחקר האמת ולגבש המלצות שימנעו הישנות מקרים טרגיים כדוגמת האסון שהתרחש במירון בהילולת ל"ג בעומר.
לפי היועץ, ההחלטה להשהות את החקירות הפליליות ולתת קדימות לוועדת החקירה הממלכתית ניתנה בעקבות המאפיינים הייחודיים של הוועדה, המנדט הרחב שניתן לה ועיתוי הקמתה אל מול השלבים הראשוניים של החקירות הפליליות המתנהלות.
מנדלבליט מסר גם כי פעולות האכיפה האזרחית ביחס למבנים בלתי-חוקיים ומסכני חיים באתר הר מירון יבוצעו באופן מיידי. פעולות אכיפה נוספות יתקיימו בהתאם לסדרי עדיפויות.
ועדת החקירה הממלכתית לחקר אסון הר מירון דורשת מרשויות המדינה והרשויות המקומיות שהיו מעורבות בארגון הילולת ל"ג בעומר במקום להעביר לידיה את תוכניות ההיערכות ופקודות המבצע שהוצאו לקראת האירוע ואת האישורים שניתנו על ידי הגורמים השונים. ההחלטה מחייבת את משטרת ישראל, ועדת החמישה המנהלת את האתר, המועצה האזורית מרום הגליל, המשרד לביטחון הפנים, משרד הפנים והמשרד לשרותי דת. בנוסף הנחתה הוועדה את המשטרה ואת מח"ש להעביר לה את כל המסמכים מזמן אמת שנאספו בחקירותיהן.
הרשות לאכיפה במקרקעין במשרד האוצר נדרשה להעביר לוועדה תרשים של כל המבנים, כולל הארעיים, שהיו קיימים ביום האסון, ואת פירוט הסטטוס החוקי של כל מבנה. מנהל התכנון במשרד האוצר יעביר את תוכניות בניין העיר הנוגעות לאתר שהוגשו לוועדות התכנון, בצירוף פרוטוקולים וסיכומי ישיבות.
ועדת החקירה תזמין את הציבור הרחב להעיד בפניה בעניין נסיבות האסון. היא מעוניינת לשמוע בעיקר את מי שהתריע בעבר בפני הרשויות על כשלי בטיחות באתר מירון.