לפחות 17 בני אדם נהרגו ויותר מ-40 נפצעו בעימותים קטלניים במחוז סווידא בדרום סוריה, שרוב תושבים הם דרוזים. העימותים היו בין חמושים מארגונים שמזוהים עם בשאר אסד וכוחותיו, לתושבים מקומיים שמתנגדים למשטר. בין הפצועים יש גם תושבים שלא לקחו חלק בעימותים.
העימותים היו בשלישי וברביעי בשני כפרים במחוז סווידא. הם החלו אחרי שהארגונים החמושים שתומכים באסד חטפו שני תושבים שמזוהים עם האופוזיציה לנשיא הסורי. בתגובה לחטיפות תושבים חמושים הקימו מחסומים - וחטפו חברים בארגונים שמזוהים עם המשטר. בנוסף הטילו התושבים החמושים מצור על הבסיסים שבהם מתאמנים הארגונים שתומכים באסד.
רייאן מערוף מכלי התקשורת המקומי Suwayda24 אמר לרויטרס כי "ההתקוממות התלהטה בצורה פתאומית מאוד, והיו מתקפות על בסיסים של הארגונים החמושים". שאדי, שמתגורר בכפר עטיל בסווידא, סיפר שבזמן העימותים בכפר הוא היה צריך לצאת מביתו כדי להביא תרופות לאחותו החולה, אך בגלל המהומות הוא לא יכול היה לעשות זאת. "אלה היו 15 שעות של מלחמה", תיאר.
בסוף העימותים בשני הכפרים הדרוזיים שחררו הארגונים החמושים שתומכים באסד את שני התושבים שנחטפו. לפי Suwayda24, אתמול התאספו מאות בני אדם בכיכר בסווידא וחגגו את שחרורם של השניים. ממשלת סוריה לא הגיבה למהומות, אך העיתון אל-וואטן - שמזוהה עם משטר אסד - ציין שבאזור נרשמה רגיעה ושבין הצדדים שהתעמתו מתקיימים מגעים להסדר.
הדרוזים מהווים פחות מ-3% מאוכלוסיית סוריה. העימותים והקרבות מפרוץ מלחמת האזרחים בסוריה ב-2011 פסחו כמעט לחלוטין על מחוז סווידא. האירוע הקשה ביותר באזור בשנים האחרונות היה ב-2018, כשיותר מ-250 בני אדם נהרגו בסדרת פיגועים ג'יהאדיסטיים.
לעיתים מתקיימות במחוז הדרוזי הפגנות על המצב הכלכלי של התושבים ועל היחס של הממשלה בדמשק. השנה היו כמה הפגנות על הקיצוצים באספקת הגז המסובסד. בהשוואה לאזורים אחרים בסוריה, השליטה הצבאית והמנהלית של משטר אסד בסווידא מצומצמת. התושבים מתוסכלים מנוכחותם של הארגונים החמושים שמזוהים עם המשטר, שמבצעים מעצרים שרירותיים, חוסמים כבישים באקראי ולעיתים - כפי שקרה השבוע - אף חוטפים תושבים ודורשים כופר תמורת שחרורם.