השופטת בדימוס אתי כרייף, שהתיק נגדה בפרשת "מין תמורת מינוי" נסגר לפני כשנה, שלחה היום (ב') מכתב התראה לפני הגשת תביעה לפרקליטות המדינה ולמשרד הביטחון. באמצעות עורכי דינה היא טוענת כי "תדמיתה נרמסה, פניה הולבנו ועולמה האישי, הכלכלי והמקצועי חרב עליה ונמחק כלא היה. בקריירה מפוארת של 20 שנים ירדה לטמיון. משופטת מקצועית ומוערכת הפכה לחשודה בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים".
עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין המייצגים את כרייף הוסיפו כי "מרשתנו נחקרה במסגרת פרשה שזכתה לכינוי המשפיל, הפוגעני והמחפיץ 'מין תמורת מינוי'. הראיות שהיוו את הבסיס לחקירה התגלו לרשויות שלא כדין כאשר הטלפונים הניידים של אפי נוה (יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר, ג"מ) נפרצו ונמסרו לפרקליט המדינה דאז. בכדי 'להלבין' בניגוד לדין את החומרים הפסולים, נערך דיון בפני שופט אשר לא תועד כדין ולא נערך פרוטוקול… מהחשדות אשר הוטחו בפניה לא נשאר דבר.
"כל הישגיה נזרקו כלא היו, כאשר דמותה הוחפצה, צומצמה בשיח התקשורתי והמשפטי לאישה פתיינית אשר נתוניה המפוארים מסתכמים במתן תמורת מינוי. עד היום מרשתנו נאלצת לאסוף את שברי המהלומות הקשות שספגה, והיא נדרשת לבנות את חייה מחדש, על כל המשתמע".
לטענת פרקליטיה, בשלב מאוחר יותר של החקירה יוחס לכרייף חשד לעבירה של "השמדת ראיה" שהתבסס על "טענות חסרות בסיס משפטי ועובדתי, שגרמו כשלעצמם למרשתנו לעוול בל יתואר, ולסיום הקריירה השיפוטית שלה". הם הזכירו קביעה של נציב הביקורת על הפרקליטות מדצמבר האחרון, שלפיה, לטענתם, החקירה וההליכים שקדמו לה "רוויים במחדלים קשים, ובפעולות רבות בניגוד לדין".
הפרשה החלה כאשר העיתונאית הדס שטייף קיבלה את המכשירים הניידים של נוה, ומתוכנם עלו התכתבויות רבות, בין השאר גם עם כרייף. שטייף פנתה לפרקליט המדינה דאז, שי ניצן, שהחליט לפתוח בחקירה פלילית. ההחלטה להאשים את נוה וכרייף בעבירת השוחד, בכפוף לשימוע, נסמכה על בחינת ציר הזמן ועיתוי קיום מפגש אינטימי בלב ליבו של הליך מינויה של כרייף. מחומר הראיות עלה לכאורה, כי כרייף הייתה זקוקה לעזרתו של נוה, וביקשה ממנו פעם אחר פעם לקדם את מינויה, זאת במקביל ובשילוב עם שיח אינטימי ו"שמירת האש" ביניהם. כלומר, התברר כי ציר הקשר האינטימי וציר קידום המינוי היו שלובים זה בזה.
בסיום החקירה דווח כי התגבשה תשתית ראייתית כנגד נוה באשמת שוחד, מרמה והפרת אמונים, ונגד כרייף באשמת שוחד והשמדת ראיות. אולם במרץ האחרון הודיעה פרקליטות המדינה על סגירת התיקים נגדם מחוסר סיכוי סביר להרשעה. המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד שלמה (מומי) למברגר, הסביר אז כי על אף הממצאים העובדתיים הקשים שעלו מן החקירה, יש לגנוז את התיק מכיוון שישנו חשש שהראיות שהושגו מהטלפון הפרוץ של נוה לא יעמדו בבית המשפט.
לגבי השופטת כרייף אמר למברגר כי נוכח מעמדה ותפקידה קיים לכאורה אינטרס ציבורי להעמידה לדין, אולם אחרי שהתחייבה לפרוש משיפוט - החליט שניתן להימנע מכך.