הערב (ראשון) יחגגו בעולם את חג המולד, החג החשוב ביותר במסורת הנוצרית, אך הפלסטינים הנוצרים החליטו לא לחגוג אותו השנה - ובמקום זאת להתאבל על ההרוגים ברצועת עזה. טקסי החג הוגבלו השנה לתפילות בלבד, ללא חגיגות ומופעים, במיוחד בירושלים. בבית לחם, עיר הולדתו של ישו, עץ האשוח הענק לא מקשט השנה את כנסיית המולד - וגם התיירים לא הגיעו לביקורי צליינים.
היום הכנסיות הנוצריות הקתוליות מקיימות טקסים דתיים לרגל החג, אך הן ביטלו כאמור את כל החגיגות כאות סולידריות עם הקורבנות ברצועה, שם נהרגו לפי חמאס יותר מ-20 אלף בני אדם מפרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר. בכיכר כנסיית המולד בבית לחם יתקבל הפטריארך פיירבטיסטה פיצבאלה, אך עץ חג המולד המסורתי לא יהיה שם כאמור, ובמקומו יהיה מיצג "המולד מתחת להריסות", שמסמל את ההרס הרב ברצועה.
"חג המולד מגיע השנה בשעה שבה עמנו הפלסטיני סובל מהעוולות והדיכוי של הכיבוש", אמר ראש העיר בית לחם חנא חנניה. "המסר של בית לחם הוא מסר של עצב, כעס ודחייה מוחלטת של תוקפנות נגד רצועת עזה והעם הפלסטיני בכלל".
כומר הקהילה הלטינית, האב רמי עסקריה, אמר: "אנו חיים בנסיבות קשות, ולכן החליטה מועצת הבישופים להימנע מחגיגות חיצוניות של חג המולד, ולהתמקד בתפילה לשלום ולסיום מלחמה בימים קדושים אלו". לדבריו, בית לחם היא לא מה שהייתה בשנים קודמות בתקופה זו: "היא עצובה, אנשיה איבדו את מקום עבודתם ויש חשש ודאגה, אז צריך להתפלל".
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, מצידו, הביע תקווה שתאריך חג המולד השנה יציין את הפסקת המלחמה בעזה ובשאר השטחים הפלסטיניים, ויהווה "הזדמנות לטוב, לשגשוג וליציבות לעם הפלסטיני ולכל העמים". בנאומו לרגל חג המולד היום הוא אמר: "שמש החופש והמדינה העצמאית עם מזרח ירושלים כבירתה בהכרח תגיע, וזה ממש מעבר לפינה".
אבו מאזן הוסיף כי "נהר הדם, הקורבנות העצומים, הסבל והאיתנות ההירואית של העם הפלסטיני על אדמתו הוא הדרך לחירות ולכבוד. המאבק הפלסטיני יימשך להשגת הזכויות הלגיטימיות לחיות על אדמת פלסטין, במדינה חופשית, עצמאית וריבונית מלאה. נאחל החלמה מהירה לפצועים, חופש לאסירים האמיצים ושישמרו את עמנו הגדול בעזה, בגדה המערבית, בירושלים ובתפוצות, ושנשיג חופש, עצמאות ונחיה בכבוד במולדתנו פלסטין".
הנוצרים לא הסתפקו בביטול חגיגות החג, ובמהלך השבועות האחרונים הם פנו לרשויות דתיות ומשפטיות ברחבי העולם והדגישו את הצורך לפעול להפסקת המלחמה בעזה. משלחת שמייצגת כמה כנסיות בבית לחם אף ביקרה בסוף נובמבר בוושינגטון, כדי להעביר מסר לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן להפסיק את המלחמה.
לפי הערכות, בירושלים חיים כ-8,000 פלסטינים-נוצרים. ראשי הכנסיות הנוצריות בעיר ביקרו היום במעונו של נשיא המדינה יצחק הרצוג, והפלסטינים פרסמו גינויים נגד הביקור. את אחד הגינויים פרסמה המועצה המלכיתית היוונית-קתולית ששייכת לכנסיית רמאללה. "זה לא מייצג אותנו ואין להם שום קשר אלינו", אמרו במועצה.
לרגל חג המולד, צוותי הצופים בירושלים נוהגים לקיים שני מצעדים מרכזיים - הראשון מאורגן במקביל להדלקת עץ חג המולד בתוך העיר העתיקה ליד השער החדש, ואילו השני מאורגן בבוקר של 24 בדצמבר בכל שנה.
מנהיג קבוצת הצופים הערבים-קתולים, אליאס חבש, אמר לרשת אל ג'זירה כי הקבוצה, שמונה 250 בני אדם, לא קיבלה השנה אישור לחגיגות חג המולד, לראשונה זה שנים רבות. "בזמן הזה של השנה אנחנו בשיא הלחץ ומתאמנים מדי יום במשך שעות ארוכות, אבל כל זה נעלם השנה", אמר חבש. "זה לא פוגע בנו כמו שזה פוגע במקום, שהשתנה לגמרי", הוסיף חבש.