בג״ץ הוציא צו ביניים שמקפיא את הליך מינוי נציב שירות המדינה, דווקא לאחר שהושגה הסכמה בבג״ץ בין הממשלה ליועמ"שית גלי בהרב-מיארה באשר לדרך מינוי הנציב. לאחר דיון בבית המשפט העליון, הוסכם כי הנציב ימונה באותה הדרך שבו מונה הנציב הנוכחי פרופ' דניאל הרשקוביץ, שצפוי לסיים את תפקידו בשבוע הבא, ב-12 בדצמבר.
נגד המתווה הוגשו עתירות חדשות לבג"ץ, שהורה כעת לקיים דיון בתחילת ינואר - ולכן לפחות עד אז ההליך מוקפא. היועצת המשפטית לממשלה כבר מסרה חוות דעה ולפיה בשל חילוקי הדעות לגבי דרך מינוי הנציב חדש - ניתן להאריך את כהונתו של הנציב הנוכחי.
עם בחירתו של הרשקוביץ לתפקיד, קבעה הממשלה בהחלטה כי הנציב הבא ייבחר בדרך חדשה שבמסגרתה היועמ"שית תציע מתווה מינוי והממשלה תדון במתווה. בהרב-מיארה הציעה מתווה בחירה לפי ועדת האיתור, כלומר, ועדה אשר תציע לממשלה את המועמד לתפקיד - ולא הממשלה תביא מועמד בפני הוועדה.
לייעוץ המשפטי, נציין, יש שליטה משמעותית על מינוי חברי ועדת האיתור, שתמנה בין השאר את היועמ"שית עצמה. בהרב-מיארה פירשה את החלטת הממשלה כמי שחייבת לקבל את הצעתה, אף שההחלטה נוסחה כך שעל הממשלה רק לדון בהצעת היועמ"שית.
הממשלה טענה כי פרשנות היועמ"שית את החלטה, כמי שמחויבת להישמע לה, היא שגויה - וכי עליה רק לדון בהצעה. עוד היא טענה כי מדובר בהשתלטות של היועמ"שית על המינוי, והציעה מתווה אחר של וועדה מייעצת, בדומה לוועדת גולדברג - הוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה - שבוחנת רק את טוהר המידות של המועמד מטעם ראש הממשלה. היועמ"שית התנגדה לכך בטענה שנציב שירות המדינה הא תפקיד מרכזי בתפקוד התקין של שירות המדינה, וככזה הוא שומר סף ונדרשת ועדה שתבדוק לא רק את טוהר מידותיו אלא את התאמתו.
לאחר הדיון בבג"ץ, הציע עורך הדין הפרטי שייצג את הממשלה, עו"ד דוד פטר, כי הממשלה תשנה את החלטתה כך שהוועדה לא תהיה ועדה מייעצת אלא ועדת מינויים, כלומר כזו שתבחן את כשירות המועמד לתפקיד - כפי שנבחר נציב שירות המדינה הנוכחי. היועמ"שית נאלצה להסכים והתנתה זאת בכך שהוועדה תפרסם את הקריטריונים להתאמה לתפקיד לפני שתתכנס, וכי היא תלווה ביועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה.
לאחר שהושגה הסכמה, שוב הוגשו עתירות שתוקפות את דרך המינוי וטוענות כי יש לבחור את הנציב בדרך של ועדת איתור בלבד. השופטים יצחק עמית, נעם סולברג ודפנה ברק ארז הוציאו צו ביניים שמקפיא את הליך המינוי, תוך שהם הדגישו כי אינם נוקטים עמדה באשר לאפשרות שהעלתה היועמ"שית להאריך זמנית את כהונת הנציב הנוכחי הרשקוביץ, שפוקעת בעוד 12 יום.
השופטים הודיעו כי הדיון הבא יתקיים בינואר, ושבתוך שבוע על הצדדים להגיב האם יסכימו כי הוא יתקיים כאילו יצא צו על תנאי נגד המדינה, המעמיד את הממשלה בעמדת נחיתות משפטית, וזאת לפי השופטים "מטעמי יעילות".
מרכז מנור, שיזם את העתירה לבג"ץ, בירך על ההחלטה של בג״ץ: "החלטת הממשלה ה'מתוקנת' היא למעשה התחכמות לעמדות שהביעו שופטי בג"ץ. מהחלטת בית המשפט היום עולה כי הנוהל שאימצה הממשלה לא תואם את העקרונות שעליהם גם הממשלה עצמה הסכימה בדיון: עצמאות ואי-תלות פוליטית של הנציב, והיותו נאמן לציבור. בית המשפט דורש מהממשלה לנמק מדוע לא יתמנה הנציב בהליך תחרותי של ועדת איתור בלתי תלויה וא-פוליטית".