הסופה הטרופית "הילרי" ממשיכה להכות הבוקר (יום ב') בדרום קליפורניה, ואף שהיא נחלשת ככל שהיא נעה אל תוך היבשה היא ממשיכה להמטיר גשמים כבדים וחריגים ביותר עבור האזור הזה – שמורגל הרבה יותר לבצורת מאשר לסערות – ולא חווה סופה טרופית כבר 84 שנה. עד כה לא דווח על נפגעים בקליפורניה, אבל אנשים שנקלעו להצפות ולנהרות שוצפים חולצו על ידי צוותי החירום, תושבים פונו מכמה יישובים באזור סן ברנרדינו – והלימודים בלוס אנג'לס וסן דייגו בוטלו היום.
"הילרי", נזכיר, הוגדרה בשיאה כהוריקן בדרגה 4, אבל נחלשה לפני שפגעה אמש ביבשה במקסיקו, בחצי האי באחה-קליפורניה שמדרום למדינת קליפורניה בארצות הברית. גם במקסיקו דווח על הצפות, ובסרטונים שהופצו ברשתות החברתיות נראים מקטעי כבישים שנסחפו ורחובות שהפכו לנהרות. לפני שחצתה הלילה את הגבול לארה"ב הסופה הכתה בין היתר בעיר המקסיקנית טיחואנה הצמודה לגבול, שם בתים רבים בנויים בצורה רעועה ולא-בטוחה, אבל למרות חשש מהצפות קטלניות טרם דווח שם על נפגעים. עוד לפני פגיעת הסופה ביבשה דווח בסוף השבוע על גבר שנהרג בבאחה-קליפורניה, כאשר רכבו נסחף בשיטפונות.
הלילה כאמור חצתה "הילרי" את הגבול ופגעה תחילה באזור סן דייגו, שם מעולם לא תועדה פגיעה של סופה טרופית ובהמשך חלפה על פני אזור לוס אנג'לס, שהפעם האחרונה שבה חווה סופה שכזו הייתה ב-1939. "הילרי" ממשיכה כעת לנוע לכיוון צפון, אל עבר נבאדה, ובלאס וגאס כבר דווח הבוקר על הצפה בחניון תת-קרקעי של קזינו. לפי העדכון האחרון הבוקר של מרכז החיזוי האמריקני, הרוחות של "הילרי" מגיעות למהירות של עד 75 קמ"ש, ונכון לשעה 6 בבוקר (שעון ישראל) היא הייתה במרחק של 170 ק"מ צפונית לסן דייגו.
מושל קליפורניה גווין ניוסם הכריז על מצב חירום ברוב האזורים בדרום המדינה, ולמרות היחלשות הסופה המוני תושבים נתונים עדיין לאזהרות מפני שיטפונות בזק. התחזיות הן שכמות הגשם שתרד באזורים המדבריים והרריים שם תעמוד על בין 12 ל-15 ס"מ – כמות שמשתווה לזו שיורדת בהם בדרך כלל לאורך שנה שלמה. ריצ'רד קאש, ממרכז ההוריקנים הלאומי של ארה"ב, אמר כי הסופה צפויה להפוך בהמשך היום ל"סופה פוסט-טרופית" ולאבד את עין הסערה שלה, אבל תמשיך להמטיר גשם "כבד מאוד" והרוחות שלה ימשיכו להיות עוצמתיות ומסוכנות.
בקליפורניה דווח כאמור על שורה של מקרי הצפות: בנהר סן דייגו השוצף חילצו צוותי כיבוי עשרות בני אדם שנקלעו לשיטפון במחנה הומלסים שהוקם סמוך לגדה, ובעיר ראנצ'ו מיראז', במחוז ריברסייד, דווח על חדר מיון בבית חולים שהוצף. בסן ברנרדינו הורו הרשויות על פינוי של כמה עיירות באזורי ההרים והעמקים של המחוז. באחד היישובים הללו, אוק גלן, תועדו מי שיטפון עוצמתי מעיפים לאוויר עצים וסלעים שנסחפו. זרמי שיטפון תועדו גם בעמק המוות – מדבר שרק לאחרונה נהרו אליו תיירים בעקבות גל החום הכבד שחווה האזור (בתקווה ששיא הטמפרטורה העולמי יישבר שם, דבר שלא קרה בסופו של דבר). במחוז ונטורה דווח על מכוניות שנקלעו להצפות, וכבאים נדרשו לחלץ את הנהגים.
יש גם מי שמתעקש לגלוש בסערה
תושבי קליפורניה, שכאמור לא מורגלים לגשמים שכאלו בקיץ, הביעו תהדמה מהסופה החריגה. "זה די מדהים, מעולם לא ראיתי דבר כזה", סיפר שון ג'וליאן, בן 54 מראנצ'ו מיראז'. "ראיתי המון עצים נופלים. והנה עץ גדול בדיוק נפל שם, אני כנראה לא צריך להיות כאן", אמר בשיחה עם צוות של סוכנות הידיעות רויטרס. די.ג'יי הילטון, תושב העיר הסמוכה קת'ידרל סיטי, הוסיף: "היו לנו סופות בעבר, אבל מעולם לא סופה עם רוחות וגשמים כאלו בבת אחת". היו גם מי שלא הרשו לסופה לפגוע בשגרת החיים שלהם, ובאחד החופים הסמוכים לסן דייגו ג'ק ג'ונסון בן ה-19 וחבריו נערכו לגלוש בגלים הגבוהים חרף הסכנה הגדולה. "הים די סוער, לא ממש מאפשר גלישה עדיין, אבל אני חושב שנוכל למצוא זמן טוב מתישהו מאוחר יותר", אמר לסוכנות הידיעות AP.
הסופה הביאה גם לביטול של אלפי טיסות בנמלי התעופה בסן דייגו, לוס אנג'לס ולאס וגאס, וכמה אירועי ספורט נדחו. הרשויות בלוס אנג'לס ובסן דייגו הודיעו כאמור על ביטול הלימודים היום. וכשרמת החרדה של התושבים כבר בשיאה, ממש הלילה הכתה בדרום קליפורניה רעידת אדמה חזקה: לפי מכון הסקר הגאולוגי בארה"ב, עוצמתה הייתה 5.1 והמוקד שלה סמוך לעיירה אוג'איי, כ-130 ק"מ צפון-מערבית ללוס אנג'לס. האזור חווה אחר כך כמה רעידות משנה, אבל לא דווח על נזק או נפגעים.