בני משפחתו של סלומון טקה, מכריו ופעילים מארגונים חברתיים שונים ציינו הערב (יום רביעי) את יום השנה השני למותו. יותר מ-200 בני אדם צעדו בחיפה מתחנת משטרת זבולון לחורשה ברחוב השיירה בקריית חיים, שבה נורה טקה ונהרג לאחר עימות עם קצין משטרה שלא היה בתפקיד.
טקה נהרג בשעות הלילה לפני שנתיים בחורשה הסמוכה לגן הבנים בקריית חיים. מכתב האישום שהוגש נגד קצין המשטרה עולה כי קבוצת נערים סחטה באיומים ילד בגן במקום בזמן שהקצין היה שם במקרה עם משפחתו. אשתו הסבה את תשומת לבו לאירוע, הוא התעמת עם הנערים ואז הגיע טקה למקום. על פי כתב האישום, הנערים יידו אבנים לעבר קצין המשטרה, ששלף את אקדחו וירה לקרקע. נתז מהקליע פגע בטקה והביא למותו.
בני משפחתו של טקה טוענים עד היום כי מדובר ברצח, אך סעיף האישום המיוחס לקצין הוא גרימת מוות ברשלנות. שמו אסור בפרסום לאחר שהתקבלו איומים על חייו ועל חיי בני משפחתו. משפחת הקצין, שהתגוררה בקריית חיים, עזבה את ביתה ולא חזרה אליו מאז האירוע.
המפגינים היום, ובראשם הוריו של טקה, צעדו מתחנת המשטרה לחורשה תוך כדי שהם קוראים "צדק לסלומון טקה", ו"בושה למשטרת זבולון". לאורך הדרך הם הקריאו את שמותיהם של צעירים נוספים ממוצא אתיופי שמתו כתוצאה מעימותים עם שוטרים.
"סלומון נהרג לפני שנתיים על ידי שוטר גזען שלא מתחשב בבני אדם", אמר למתכנסים וורקה טקה, אביו של סלומון. "לא מספיק שהרגו אותו, הם ממשיכים להכפיש את שמו גם אחרי שהוא נמצא מתחת לאדמה. הוא הרי לא יכול לקום ולהגן על עצמו. המטרה שלהם בהכפשת שמו היא לשחרר את האיש שלהם, הקצין, בלי אחריות".
"סלומון כיבד את הבריות, את ההורים שלו ואת האחים שלו, ילד אדיב וטוב", המשיך אביו. "אם היה נהרג או נרצח בגלל אשמה או מעשה שעשה, הייתם אתם, וגם אנחנו ההורים שלו - מתביישים. מה שמעניין ומוזר הוא שבדרך כלל התפקיד של השוטרים הוא לשמור על הסדר ולהגן על אזרחים, אבל השוטרים בישראל, כאשר מדובר ביהודים שחורים - נוהגים אחרת לגמרי".
וורקה טקה הוסיף בכאב: "הבן שלי לא פשע, הוא נרצח רק משום שהוא שחור". האב קרא לצעירים שהגיעו לעצרת להתאחד, וסיים את דבריו בקריאה שבנו יהיה הקורבן האחרון של אלימות משטרתית. דוברים נוספים באירוע קראו לצעירים בני העדה האתיופית לחזור למקורות, לשפה, ללבוש המסורתי ולכיבוד ההורים. בתום הדברים הדליקו הנוכחים נרות נשמה לזכרו של טקה.
את האירוע ארגנו נשות ארגון "אמהות על המשמר", שהוקם ב-2015 על ידי נשים בנות העדה האתיופית לאחר מותו של יוסף סלמסה, שב-2014 נמצא ללא רוח חיים במחצבה, כמה חודשים לאחר שחווה מעצר אלים על ידי שוטר. עוד השתתפו באירוע חניכי תנועת השומר הצעיר והנוער העובד והלומד.