בית המשפט העליון דחה היום (רביעי) את בקשת הערעור של אחמד קסאס, איש הכספים של משפחת הפשע ג'רושי לפי גורמים במערכת אכיפת החוק, שהמדינה החליטה להחרים ולמכור את שלושת רכבי הפרארי שבבעלותו. נגד קסאס מתנהל משפט פלילי בפרשה רחבת היקף של חשבוניות פיקטיביות, ובתיק הזה הוא עצור עד תום ההליכים המשפטיים.
שופטת העליון רות רונן קבעה בהחלטתה נגד קסאס כי "בית משפט זה אכן קבע בעבר כי החזקה של כלי רכב יוקרתיים בעלי ערך כספי רב על ידי המשטרה, כמו גם המשך השימוש בכלי רכב כאלה, יביאו בהכרח לירידה בערכם ולא יאפשרו לשמר את שווים הנוכחי לצורך חילוטם העתידי".
ביוני 2022 הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד קסאס, לצד מעורבים אחרים, במסגרתו יוחסה לנאשמים מעורבות בעבירות כלכליות, שעיקרן בהנפקה וניכוי של חשבוניות כוזבות בהיקפים של מאות מיליוני שקלים לאורך שנים. נטען כי קסאס היה הפועל והיוזם מאחורי מערך ההנפקה והניכוי של החשבוניות הכוזבות, לצד שותפו.
בנוסף לעבירות הכלכליות, כתב האישום מייחס לקסאס גם עבירות של סחיטה באיומים – שעניינן סחיטה של רוכשי דירות בפרויקט בנייה בקריית מלאכי וכן סחיטה של בית מלון בהרצליה שבו שהה קסאס מבלי לשלם עבור שהייתו. ביחד עם כתב האישום, הוגשה גם בקשה לצווים זמניים על רכושו.
בין היתר המדינה ביקשה לתפוס בשלוש מכוניות פרארי שלו בצבע אדום, אפור ובורדו. מכונית מסוג מרצדס, ג'יפ, אופנוע של חברת קוואסקי כסף מזומן, שרשרת ועגילי יהלום וכן כסף שנתפס בחברה בע"מ שהועבר לה כמקדמה לרכישת רכב יוקרה נוסף. אשתו של קסאס טענה כי הפרארי בצבע בורדו בכלל שייך לה, ולכן אין להחרימו.
בית המשפט המחוזי קבע בהחלטה קודמת כי "בכל הנוגע למכוניות הפרארי בצבע בורדו, אדום ואפור והאופנוע, הוכח כי הם רכושו ולכן ניתן לתפוס אותם על ידי המדינה מכוח חוק איסור הלבנת הון". בנוסף קבע אז בית המשפט שהפרקליטות יכולה למכור את המכוניות שנתפסו באופן פיזי על ידה. הנימוק לכך היה בכך שמדובר במכוניות יוקרה שערכן יורד עם חלוף הזמן ושמכירתן תאפשר את שימור ערכן. המרצדס, כמו גם התכשיטים, הושבו לאשתו.
קסאס עתר לעליון וביקש להפוך את ההחלטה להחרים ולמכור את רכבי היוקרה, בין היתר נימק את נסיבותיו האישיות וההשפעה של צו התפיסה על יכולתו להתקיים, וכן לממן את הגנתו במשפט. לטענתו, "קביעת בית משפט לפיה מכוניות יוקרה מהסוג הזה מתאפיינות בירידת ערך משמעותית עם חלוף הזמן שגויה".
שופטת העליון רונן הסבירה את ההחלטה ואמרה כי "התכלית של סעד זמני זה הוא לשמר את מצבת נכסיו של הנאשם ולמנוע את הברחתם, באופן שאם יורשע בסופו של דבר ויינתן צו חילוט, ניתן יהיה לבצע את הצו". לדבריה, "המערער לא הוכיח ברמה הנדרשת כי ערכן של מכוניות הפרארי דווקא עולה – וזאת בניגוד לערכן של מכוניות אחרות ששווין יורד עם הזמן".