נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לא מסתיר את שאיפתו להגירת פלסטינים למדינות שכנות - וממשיך להפעיל לחץ פומבי על מנהיגי האזור כדי לקדם זאת. הלילה (בין שני לשלישי) התייחס לשיקום רצועת עזה במסגרת העסקה שנחתמה בין ישראל לחמאס, ואמר: "הייתי רוצה שהפלסטינים יחיו באזור שבו יוכלו לחיות את חייהם ללא הפרעות, מהפכה ואלימות".
במענה לכתבים, לפני שעלה למטוס הנשיאותי "אייר פורס 1", הוסיף טראמפ: "כשמסתכלים על רצועת עזה - היא הייתה גיהינום במשך כל כך הרבה שנים. עזה תמיד הייתה קשורה לאלימות. אז אני חושב שניתן לגרום לאנשים לחיות במקומות שהם הרבה יותר בטוחים, ואולי אפילו הרבה יותר טובים ונוחים". בהמשך ציין טראמפ כי שוחח עם נשיא מצרים עבד אל-פתח א-סיסי, אך סירב לומר ישירות אם הוא הביע דעה לגבי קליטת פליטים פלסטינים בקהיר.
עקורים פלסטינים נעים לצפון הרצועה, אתמול
"אני אשמח לעשות זאת", אמר טראמפ, "הלוואי שהוא (א-סיסי) ייקח כמה מהם. אנחנו עוזרים למצרים הרבה, ואני בטוח שהוא יכול לעזור לנו. הוא חבר שלי". לדבריו, "א-סיסי נמצא בחלק מאוד קשה של העולם, אם לומר את האמת. כמו שאומרים - 'זו שכונה קשוחה'. אבל אני חושב שהוא יכול לעשות את זה".
הנשיא האמריקני נשאל גם אם הוא מאמין בפתרון שתי המדינות עבור ישראל והפלסטינים - והשיב כי הוא מתכנן לשוחח על כך "בעתיד הלא-מאוד רחוק" עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, רמז לביקורו המתקרב של נתניהו בוושינגטון. הוא הוסיף כי ראש הממשלה "יגיע לכאן בקרוב מאוד כדי להיפגש איתי".
בלילה שבין שבת לראשון שוחח טראמפ עם כתבים, ואמר להם כי דיבר עם עבדאללה מלך ירדן על האפשרות "להעביר" יותר ממיליון פלסטינים מ"ההריסות בעזה" למדינות שכנות. כמו כן, הוא סיפר כי ביקש מעבדאללה לשכן פלסטינים בארצו. לדברי טראמפ, "אמרתי לו שאשמח שייקח על עצמו יותר. אני מסתכל על כל רצועת עזה כרגע וזה בלגן, זה ממש בלגן". הוא אמר כי הוא רוצה שירדן ומצרים ישכנו אנשים מהרצועה, וכי הוא ישוחח על כך היום עם נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי. בהמשך שללו גם בירדן וגם במצרים את הרעיון.
"כיפת ברזל אמריקנית", טרנסג'נדרים בצבא: טראמפ חתם על צווים
הנשיא האמריקני חתם במהלך הלילה על צו ביצוע שמורה על תהליך לפיתוח "כיפת ברזל אמריקנית", שמטרתה תהיה ליירט טילים בליסטיים, טילים היפרסוניים וטילי שיוט. במסגרת הצו הועברו לשר ההגנה פיט הגסת' הנחיות מפורטות להגיש תוך 60 ימים תוכנית פעולה הכוללת הגנה מרחבית על המולדת, פריסת חיישנים לווייניים ופיתוח שכבת יירוט לחלל.
טראמפ הדגיש כי מטרת המהלך היא "שמירה על שלום באמצעות עוצמה", תוך שיתוף פעולה עם בעלי בריתה של ארה"ב לשיפור הגנות משותפות. לפי סוכנות הידיעות רויטרס, לפיתוח ויישום של מערכת שכזו בארה"ב יידרשו שנים.
בנוסף חתם הנשיא גם על סדרה של צווים להסרת "תוכנית הגיוון, השוויון וההכלה" מהצבא, שהושקה בממשל ביידן ונועדה להגדיל את ההזדמנויות שמוענקות לנשים, ללהט"ב ולבני מיעוטים בממשל הפדרלי ובמקומות עבודה, וכן על צו אחד שנראה שמכוון כלפי טרנסג'נדרים בצבא.
במהלך כהונתו הראשונה של טראמפ כנשיא הוא הצהיר כי יאסור על חיילים טרנסג'נדרים לשרת בצבא. עם זאת, הוא לא עשה זאת בפועל, אלא רק הקפיא גיוס של טרנסג'נדרים, בעוד שנתן לאלו שכבר משרתים להישאר בתפקידם. בשנת 2021 ביידן ניצח בבחירות ונכנס לבית הלבן, וביטל את החלטתו של טראמפ.
לפי נתונים של מחלקת ההגנה האמריקנית, כ-1.3 מיליון בני אדם משרתים בצבא ארה"ב. בעוד שתומכי זכויות של טרנסג'נדרים טוענים כי כ-15 אלף טרנסג'נדרים משרתים בצבא, גורמים רשמיים אומרים מנגד כי מניינם בצבא עומד על אלפים בודדים בלבד.
טראמפ חתם הלילה גם על צווים להחזרה לשירות של אנשי צבא שהודחו בעקבות סירובם להתחסן נגד נגיף הקורונה. זאת לאחר שאלפי אנשי צבא הודחו משירות לאחר שהפנטגון הפך את החיסון לקורונה לחובה ב-2021.