3,171 ישראלים קיבלו אתמול (יום חמישי) הודעה כי הם חיוביים לקורונה ו-675 מאומתים חדשים הצטרפו מחצות. כך עולה מנתוני משרד הבריאות. בשל יום כיפור, פועחנו אתמול 51,974 בדיקות ושיעור החיוביים עמד על 6.33%. במקביל, מקדם ההדבקה שעמד אמש על 1.14 ירד ל-1.05 בשל מיעוט הבדיקות אתמול.
1,097 בני אדם מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ, בהם 658 במצב קשה. 182 מאושפזים מחוברים למכונות הנשמה. מפרוץ המגפה נפטרו 7,465 ישראלים.
מנתוני משרד הבריאות עולה כי 42% מהמאומתים אתמול היו בני פחות מ-11, 13% בני 12 עד 18 ו-4% בלבד בני 60 ומעלה. 64% מהמאומתים אתמול לא התחסנו כלל, לעומת זאת 2% בלבד התחסנו בשלוש מנות חיסון.
מהנתונים עולה עוד כי 147,184 תלמידים נמצאים בבידוד או שהם חולים פעילים. מדובר בירידה לעומת הנתון שלפני יום כיפור. אתמול אובחנו 1,832 תלמידים כחיוביים לקורונה ובסך הכול יש 44,314 תלמידים המוגדרים כחולים פעילים.
אתמול גם קיבלו 380 חוזרים מחו"ל תשובה שהם חיוביים לקורונה. 290 מהם חזרו בימים האחרונים מאוקראינה, 16 ממולדובה, 13 מארצות הברית ועשרה מהונגריה. יותר מ-3,000 חוזרים מאוקראינה מאז חודש מאי, רובם בימים האחרונים, אובחנו כחיוביים לנגיף והם מעמידים את אוקראינה כמדינה שבממנה באו הכי הרבה מאומתים לנגיף.
למעשה, מספר המאומתים שהגיעו בסך הכול מאוקראינה גבוה פי 5 מהמספר שהגיעו מאז מאי מארצות הברית. זאת, למרות שמספר החוזרים מארצות הברית גבוה בהרבה מזה של אוקראינה.
הבוקר נחתו בישראל שני מטוסים שהוצאו במיוחד מדרום קוריאה לטובת הטסה של מאות אלפי בדיקות קורונה מהירות לקראת מבצע האנטיגן של סוף חגי תשרי. מטוס נוסף עם בדיקות של חברת אבוט צפוי לנחות במהלך היום. בימים האחרונים נחתו כ-20 מטוסים עם הבדיקות המהירות.
צה"ל יטפל בחולי קורונה שמאושפזים בביתם
במקביל, צה"ל הודיע הבוקר על תחילת העבודה במערך האשפוז הביתי, שבמסגרתו חיילים יטפלו בחולי קורונה שלא מאושפזים בבתי החולים. מדובר צה"ל נמסר כי המערך מבוסס על רופאים, רופאות, אחים ואחיות המשרתים בצה"ל. המטרה: להקל על העומס במחלקות האשפוז של בתי החולים ולחזק לטווח הארוך את הרפואה הקהילתית.
למבצע, שנקרא "שבט אחים", הוקצו עשרות צוותים של רופא/ה, אח/ות ונהג/ת, שיבקר מדי יום בבתי המטופלים ויהיו איתם בקשר. כמו כן, הצבא יפעיל מוקד של אנשי רפואה וסיעוד בכירים שיעקבו באופן רציף אחרי המטופלים ויקשרו אותם לקופות החולים.
נכון לעכשיו המבצע ידאג לכ-250 מטופלים, אך בצה"ל אמרו כי חיל הרפואה ערוך להרחיבו במידת הצורך. "הצוותים הרפואיים מופעלים באופן הדרגתי ובהתאם לביקוש, כאשר מתחילת המשימה העניקו טיפול רפואי מקיף למספר מטופלים מכלל האזורים בארץ על בסיס מחלקות הרפואה הפיקודיות של כל אחד מפיקודי צה"ל", הודיע דובר צה"ל. "מערך האשפוז הבייתי שהקמנו מיישם את יתרונותיו הבולטים של צה"ל - ארגון המבוסס על כוח אדם צעיר וטכנולוגי, עם חשיבה חדשנית, וכזה עם יכולות לוגיסטיות מצוינות, שפרוס היטב בכל הארץ", אמר קצין הרפואה הראשי, תא"ל פרופ' ֵאלון גלזברג. "אנו רואים עצמנו כחלק ממערכת הבריאות הלאומית וחשים זכות לסייע ולהעניק טיפול רפואי, ככל שיש צורך".
יואב זיתון השתתף בהכנת הכתבה