בכיכר פריז בעיר התחתית בחיפה החלה בצהריים (שבת) הפגנה של חד"ש ו"קואליציית שותפות השלום", המונה עשרות ארגונים, בקריאה לעצור את המלחמה, לסכם על עסקה להשבת חטופים ולקדם תהליך מדיני. לא הרחק ממנה החלה הפגנה של אנשי ימין, הזועמים על עצם קיום המחאה בשעה שחיילי צה"ל נלחמים בעזה ובצפון.
ההפגנה של חד"ש וארגוני "הקואליציה" נערכה לאחר מאבק בינם לבין משטרת מחוז חוף, שבמהלכו סירב מפקד המחוז ניצב דני לוי לאשר את קיום המחאה. בעקבות סירובה של המשטרה שלוש פעמים לאשר את קיום ההפגנה עתרו המארגנים לבג"ץ, וזה הורה לאפשר לה להתקיים.
מעט אחרי תחילת ההפגנה בצהריים התפתחה בה מהומה, כשהמשטרה החליטה להוריד שלט שהניף אחד המפגינים, ועליו נכתב בין השאר: "פלסטין חופשית ולא ציונית, מן הים עד לנהר". השוטרים טענו כי המפגין התנגד ודחף שוטר, ובעקבות זאת הוא נעצר. בשלב זה קראו עשרות מפגינים "מדינת משטרה". בהמשך התעוררה מהומה נוספת, כשהשוטרים הורידו דגם של מטוס מטיל פצצות שאותו הניפו המפגינים.
המשטרה נמסר בתגובה: "בשל הפרות תנאים מצד המפגינים, המשטרה עצרה לחקירה חשוד שלא נשמע להוראות השוטרים ובהתנהגותו היה עלול להפר הסדר הציבורי בכך שהניף שלטי הסתה".
החשוד הובא לחקירה בתחנת המשטרה בחיפה, ובהתאם לממצאי החקירה המשטרה תשקול לבקש את הארכת מעצרו בבית משפט השלום בחיפה
העתירה בדרישה לאפשר את קיום ההפגנה הוגשה לבג"ץ על-ידי האגודה לזכויות האדם וחלק ממארגני ההפגנה: אמג'ד שביטה, מזכ"ל תנועת חד"ש; אורית בידרמן פאר, פעילה בקבוצת "זעקת האימהות", המאגדת כ-800 אימהות של לוחמים הקוראות לסיום המלחמה והשבת החטופים; יעקב גודו, אב שכול שבנו נרצח ב-7 באוקטובר בכיסופים וממקימי מאהל המשפחות השכולות מול הכנסת; וגליה אביאני קיפרמן, פעילה בארגון "אישה לאישה – מרכז פמיניסטי חיפה".
במהלך הדיון בעתירה אמרה השופטת דפנה ברק ארז כי "אי אפשר לקבל שהפגנה היא לוקסוס של תל אביב". בדיון הודיעה המשטרה כי היא חוזרת בה מהאיסור על ההפגנה, אך ביקשה להגביל את מספר המשתתפים בה. בית המשפט קבע כי ההפגנה תתקיים, אבל אכן תוגבל ל-700 איש. בנימוקיה נגד קיום ההפגנה טענה קודם לכן המשטרה כי המשימות שאיתן מתמודדים במחוז חוף לנוכח איומי השעה מצריכות כוח אדם רב, ולא ניתן להקצות כעת את הכוחות הדרושים לקיום המחאה.
באגודה לזכויות האזרח בירכו על החלטת בג"ץ, אם כי הוסיפו: "חבל ששוב רק התערבות של בית המשפט גורמת למשטרה להתעשת ולהיזכר שהיא לא זרוע פוליטית של בן גביר. הזכות לביטוי ולמחאה אינה נחלתם של מי שמחזיקים בהשקפת עולם מסוימת, של צד אחד במפה הפוליטית או של לאום מסוים. מאז תחילת המלחמה מסרבת המשטרה בעקביות לאשר הפגנות ברישיון שמבקש לקיים הציבור הערבי. טוב עשו השופטים שהבהירו שאסור להיכנע לאיומים של אלו שמנסים לסכל הפגנות".
היום, עוד בזמן ההתארגנות להפגנה, זיהו השוטרים כמה אנשי ימין שהצליחו להיכנס למתחם המחאה המגודר. הם ביקשו מהפעילים לעזוב, ולהגיע למתחם שיועד להם.