בלגיה החליטה בחשאיות לסמן מוצרים מההתנחלויות ולפעול ליצירת הבחנה בין ישראל לשטחים. במסגרת ההחלטה הבלגית, המכס המקומי יערוך פשיטות על משלוחים מישראל כדי לוודא אם הסחורה הגיעה מההתנחלויות - וכן פשיטות על חנויות שמוכרות מוצרים מההתנחלויות.
בנוסף לסימון המוצרים, בלגיה גם תומכת ברשימה השחורה של המועצה לזכויות אדם של האו"ם - שאליה הוכנסו חברות וגופים שפעילים בהתנחלויות - וביישום סעיפים טריטוריאליים על כל הסכם עם ישראל, כך שלא יחול על ההתנחלויות.
בישראל חוששים מיצירת תקדים מסוכן שייושם במדינות נוספות באירופה, ולכן הוחלט במשרד החוץ להיאבק נגד ההחלטה הבלגית בתקיפות. סגן שר החוץ עידן רול, שהמריא לביקור מדיני בבלגיה ולוקסמבורג, ביטל בעקבות ההחלטה את הפגישות המתוכננות שלו עם משרד החוץ והפרלמנט הבלגי.
בישראל פרסמו גינוי להחלטה ומסרו: "החלטת סימון המוצרים פוגעת בישראלים ופלסטינים כאחד, ואינה עולה בקנה אחד עם מדיניות ממשלת ישראל שממוקדת בשיפור חיי הפלסטינים וחיזוק הרשות הפלסטינית, ועם והשיפור ביחסי ישראל עם יתר מדינות אירופה".
בלגיה הייתה מאז ומתמיד מהדוחפות הגדולות באיחוד לסימון מוצרים מההתנחלויות, אך עד כה לא יישמה זאת בעצמה. בעבר החרים ראש הממשלה בנימין נתניהו פגישה עם שר החוץ הבלגי במחאה על קריאתו לסמן מוצרים.
סגן שר החוץ עידן רול מסר כי "החלטת ממשלת בלגיה מחזקת את הקיצוניים, לא מסייעת לקידום השלום באזור והופכת את בלגיה לגורם שאינו תורם ליציבות במזרח התיכון".
ראש המועצה המקומית אפרת עודד רביבי אמר כי "מעציב לגלות שדווקא האנשים שיושבים בבריסל מנחיתים מכת גרזן על אזורי התעשייה המשותפים לישראלים ופלסטינים. החרמת המוצרים תביא להגברת האבטלה בקרב הפלסטינים ולסגירת מפעלים ולעצירת מיזמים משותפים".
רביבי הוסיף: "בהחלטה ליצור רשימה שחורה הם פוגעים באופן ישיר דווקא במקומות בהם שוכן השלום. טוב נהג סגן השר עידן רול כשקיבל החלטה לא להיפגש עם מי שבמעשיהם מביאים מסר של חרם ופגיעה בשני הצדדים".