מסמכים שהודלפו ברשת החברתית X, ונכתבו ככל הנראה על-ידי הפנטגון, מצביעים על ההיערכות הישראלית לתקיפה באיראן.
על-פי המסמכים, שמתוארכים ל-16 באוקטובר 2024, חיל האוויר ערך לאחרונה תרגילים ו"חזרות" לקראת התקיפה, שתהווה תגובה למתקפת הטילים הבליסטיים האיראנית בתחילת החודש. בנוסף, במסמכים צוינו גם כוחות חיל הים והיבשה, שלא צפויים לקחת חלק בתקיפה.
במסמכים, שנראים אותנטיים, אין פירוט או תמונה כוללת על הכוונות של ישראל במתקפה, אלא הכנות כלליות לתקיפה בטווחים ארוכים על-ידי חיל האוויר הישראלי, שאנשי המקצוע של המודיעין וחיל האוויר של משמרות המהפכה יכולים היו להעריך בעצמם באמצעות המודיעין הבסיסי עלינו שכבר יש ברשותם.
בדוח, שמסווג כסודי ביותר, נכתב בין היתר כי לפי ניתוח תמונות שונות חיל האוויר "המשיך להתעסק" עם טילים בליסטיים שמשוגרים מהאוויר (ALBM), ונכתב כי מאז 8 באוקטובר נצפתה התעסקות עם לפחות 16 טילים מדגם המכונה "Golden Horizon" ולפחות 40 מדגם המכונה ISO2 או "Rocks". מוזכרת בו גם "פעילות כטב"מים חשאית", ונטען שחיל האוויר ערך "תרגיל פריסה שני בהיקף גדול" בין 15 ל-16 באוקטובר.
עוד נכתב בדוח כי באותם ימים נצפתה בבסיסי חיל האוויר רמת דוד ורמון פעילות שקשורה לטילי אוויר-קרקע (ASM). "חיל האוויר הישראלי התעסק עם מה שהוא כנראה טיל ASM לא מזוהה בבסיס רמת דוד ב-15 באוקטובר. טיל ASM לא מזוהה אחד היה מול בונקר מטוסים מבוצר שמזוהה בדרך כלל עם חימושים מדויקים", נטען במסמך.
במסמך נוסף שהודלף, ובו לכאורה ניתוח של הסוכנות האמריקנית למודיעין חזותי וגאוגרפי (NGA), נכתב כי צה"ל ממשיך בהיערכות הנוגעת לחימושים שונים ול"פעילות כטב"מים חשאית", "כמעט בוודאות עבור תקיפה באיראן", וכי "כנראה" ערך גם תרגיל תדלוק אווירי ב-16 באוקטובר. עוד נכתב כי באותו ביום המשיכה ישראל בפעילות כטב"מים חשאית, כשבהערת אגב צוינה היכולת לכאורה של ישראל להשתמש בכטב"מים על מנת לאסוף מודיעין באיראן ו"ברחבי האזור".
בעוד הערה שמוזכרת בדו"ח הזה הודגש כי לא הובחנה אף פעילות הנוגעת לטילי יריחו 2 ב-16 באוקטובר, וכי ב-1 באוקטובר - היום שבו שוגרה מתקפת הטילים האיראנית - טילים אלו "פוזרו" על-ידי ישראל. "אין לנו אינדיקציות שהפיזור הזה הסתיים. פיזור של MRBM (טילים בליסטיים לטווח בינוני) הוא כמעט בוודאות הגנתי", נכתב, ומצוין עוד: "לא הבחנו באינדיקציות שישראל מתכוונת להשתמש בנשק גרעיני".
לפי הדוח והאינדיקציות שלו, מועד התקיפה עדיין אינו מיידי (הדוח נכתב לפני שלושה ימים), ונראה שמדובר בהדלפה מכוונת מהפנטגון, אולי במטרה להדוף ביקורת מהמחנה הפרוגריסיבי במפלגה הדמוקרטית על ממשל ביידן, על כך שאין לו השפעה על ישראל, וכדי להראות לציבור האמריקני - ובעיקר לנתניהו - שלארה"ב דווקא יש שליטה טובה בפרטים. ההדלפה גם מעניקה אמינות להצהרת ביידן בברלין, על כך שיש לו מושג טוב על המטרות והתזמון של המתקפה הישראלית באיראן.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר אמש בתדרוך לכתבים כי "אנחנו יודעים איך ומתי ישראל תגיב למתקפה האיראנית". לדבריו, "מנקודת המבט שלי יש פוטנציאל לכך שנוכל להתמודד עם המצב בין ישראל לאיראן באופן שיסיים את הסכסוך לזמן מה. במילים אחרות זה יוביל לסיום הסכסוך, יעצור את התגובות ההדדיות". דבריו, נזכיר, נאמרו על רקע דיווחים שישראל הודיעה לארה"ב שלא תתקוף מתקני גרעין או נפט באיראן, אלא יעדים צבאיים.
בינתיים, בישראל אומרים כי נמשכות ההכנות לתקיפה באיראן - והן לא יושפעו מחיסול מנהיג חמאס יחיא סינוואר. התגובה תהיה ככל הנראה בקרוב, כך אפשר להסיק לא רק מהגברת המוכנות מצד ישראל, ארה"ב ואיראן באופן צבאי או הגברת הרטוריקה, אלא גם בשל העובדה שרבים מהמומחים הישראלים לנושא האיראני והצבאי מסרבים להתראיין באופן פומבי ולספק הערכות לגבי אופי ויעד התגובה הישראלית.