בפתח ישיבת סיעת יהדות התורה בצהריים (שני), אמר ח"כ יצחק פינדרוס לחברי הכנסת של המפלגה שמאחדת את "אגודת ישראל" החסידית ו"דגל התורה" הליטאית שייזהרו כי "הכול מוקלט ודולף החוצה". למרות האזהרה, הפך השיח המשותף למתקפה ישירה על היו"ר ושר הבינוי והשיכון יצחק גולדנקופף.
1 צפייה בגלריה
יצחק גולדקנופף בכניסה לציר נצרים
יצחק גולדקנופף בכניסה לציר נצרים
השר גולדקנופף בכניסה לציר נצרים
חלק מחברי הכנסת של יהדות התורה זעמו על השר גולדקנופף בעקבות ביקורו ביום חמישי שעבר בכניסה לציר נצרים עם פעילי ימין, שעסק בהתיישבות יהודית ברצועת עזה בתום המלחמה. גולדקנופף אמר במהלך הביקור: "ההתיישבות היהודית כאן היא התשובה לטבח הנורא והתשובה לבית הדין הבינלאומי בהאג, שבמקום לדאוג ל-101 החטופים בחר להוציא צווים נגד ראש הממשלה ושר הביטחון".
ח"כ משה גפני, יו"ר "דגל התורה" הליטאית, אמר לשר השיכון והבינוי בישיבת הסיעה היום: "אתה משתתף בכנסי התיישבות בעזה בתור יו"ר מפלגת יהדות התורה, אז תפסיק לדבר בשם הסיעה. אתה לא מייצג אותי בשום צורה". גורמים ב"אגודת ישראל" אמרו בתגובה: "ח"כ גפני הוא הקמפיינר של בן גביר בציבור החרדי".
דבריו של גפני מצטרפים לאמירות של חברי כנסת מש"ס שגם הם מחו על הצעד של גולדקנופף. "זה לא הזמן", אמר אתמול שר העבודה יואב בן צור בריאיון לאתר "כיכר השבת". בן צור הוסיף: "קודם כל צריך לחזק את היישובים בקו הגבול ואת יישובי הדרום שנפגעו, להחזיר אותם לביתם ולשקם אותם. רק אחר כך נתעסק ביישובים חדשים".
חבר כנסת נוסף מש"ס אמר בשיחות סגורות: "המטרה שלנו היא חוק הגיוס, החזקת עולם הישיבות ושירותי הדת. התיישבות זה טוב, אבל לא לשם כך נבחרנו. אין טעם להשקיע זמן בתוכניות לא ריאליות בעזה".

שובו של "חוק המעונות"?

בתוך כך, במהלך ישיבת סיעת יהדות התורה עלה מחדש נושא "חוק המעונות", שאתגר את הקואליציה ולבסוף ירד מסדר היום של הכנסת בתמורה להדחת יואב גלנט מתפקידו כשר הביטחון. בג"ץ אישר בשבוע שעבר את המתווה שגובש יחד עם שר העבודה בן צור בדיון בעתירות נגדו, ולפיו הסבסוד לאברכים חייבי גיוס יוארך בעוד שלושה חודשים לשם התארגנות.
מגיש הצעת החוק ח"כ ישראל אייכלר אמר בישיבת הסיעה: "תכף יסתיימו שלושת החודשים של הארכת המעונות שנתן בג"ץ, ויש להיערך לטפל בנושא". הצעת החוק מבקשת לשנות את הקריטריונים לקבלת ילדים למעונות יום ומשפחתונים מפוקחים. קריטריון הסבסוד, על פי החוק, יהיה תלוי רק בסטטוס תעסוקת האישה, ללא קשר לעיסוק הגבר. בכך יתאפשר המשך סבסוד האברכים גם במשפחות שבהן האב משתמט משירות צבאי.