יותר מחצי שנה מאז הורתה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה למשטרה לפתוח בחקירה פלילית נגד ח"כ טלי גוטליב, בעקבות חשיפת זהותו של בן זוגה של שקמה ברסלר, זומנה גוטליב לחקירה באזהרה. חברת הכנסת, שהבהירה כבר אז כי אין לה "כל כוונה להתייצב לחקירה", אמרה גם הפעם: "הבהרתי לנציגת היחידה כי אין לי כל כוונה להתייצב".
בשיחה עם ynet הוסיפה גוטליב כי "ניצבת לימיני החסינות המהותית הקבועה בסעיף 1 לחוק החסינות, ולפיה יש לי חסינות מפני אחריות פלילית בגין מעשה, אמירה או הבעת דעה במסגרת מילוי תפקידי". לדבריה, "הדהוד פרטיו של בן הזוג של שקמה ברסלר המסוכנת נעשה למען ובמסגרת מילוי תפקידי". עוד טענה: "עובד שב"כ שבת זוגו מובילת מרי אזרחי ומעודדת סרבנות ויוצאת נגד הממשלה בצורה מסכנת ומסוכנת, היה חייב הוא בגילוי נאות ובחשיפת עצמו".
גוטליב האשימה את ברסלר בכך ש"קיימה את הבטחתה מספטמבר 2023", לפיה "לא יהיה לרה"מ מודיעין וחיל אוויר". בנוסף, אמרה, "דם נרצחנו על ידיה, על ידיו של אהוד ברק, רדמן, יאיר גולן ואחים לנשק שמבחינתם תמות נפשם עם פלישתים".
היא תקפה גם את היועמ"שית, והוסיפה: "אינני מוכנה למשחק הבזוי של היועמ"שית שעושה הכול כדי להטיל אימה ולסתום את פי. שתתכבד לחקור את אהוד ברק ויאיר גולן על הסתה והמרדה מסוכנת. אנשים מסוכנים שלהם אין כל חסינות. אני אמשיך כפי חובתי להביא לידיעת עם ישראל את האמת שמנסים להסתיר מהם. אציע בכובד ראש לפתוח בחקירה נגד רונן בר ראש השב"כ ונגד אהרון חליוה אשר פשעו בתפקידם וביצעו הפיכה צבאית".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "איננו מוסרים פרטים בדבר קיומן או אי קיומן של חקירות או זימון למתן חקירה או עדות ואין בכך כדי לאשר או להכחיש את עצם קיומן".
בחודש יוני האחרון הורתה כאמור בהרב-מיארה לפתוח בחקירה פלילית נגד חברת הכנסת בחשד ל"גילוי מידע סודי", בעקבות הציוץ שפרסמה ברשת X, שבו חשפה את זהותו של בן זוגה של מובילת המחאה שקמה ברסלר כאיש שב"כ. המוסד תקף את גוטליב על הדברים שאמרה, וממשרד ראש הממשלה נמסר אז בשמו כי "מדובר במחזור של ידיעה שקרית. ראש המוסד לא נפגש, לא שוחח ולא זימן לפגישה את שקמה ברסלר מעולם. מדובר בפעם שנייה שבה חברת הכנסת גוטליב מפיצה שקרים משוללי כל יסוד".
לאחר הפרסומים ברסלר דרשה מגוטליב לוותר על חסינותה, קראה לפתוח בחקירה נגדה - ואף הגישה נגדה ונגד שישה פעילי רשת נוספים תביעת לשון הרע בסך 2.6 מיליון שקלים. בתביעה נכתב כי "תובענה זו מוגשת נוכח אסופת שקרים בוטה, קונספירטיבית ומעוררת חלחלה שהופצה בעניינם של התובעת ובן זוגה (שהינו עובד ציבור). בלב הפרסומים, עלילת דם כנגד התובעת והאשמתה בבגידה במולדת, בקשר עם ארגון הטרור חמאס, ובאחריות לטבח הנורא שביצעו מחבליו ב-7 באוקטובר".
עוד נכתב בתביעה כי "הנתבעים פרסמו שקר בדבר שיחה שגופי המודיעין בארה"ב יירטו כביכול בין בן זוגה של התובעת לבין רב המרצחים יחיא סינוואר; פרסמו שקר בדבר פגישה כביכול של התובעת עם ראש המוסד שהתקיימה עקב כך, וחוסה כביכול תחת צו איסור פרסום; פרסמו שקר בדבר קשרים כביכול של התובעת עם בכירים בגופי המודיעין והביטחון, שהובילו כביכול לטבח; פרסמו שקר בדבר בריחה כביכול של התובעת מהארץ לאחר הטבח; פרסמו שקר בדבר מחיקה כביכול של פרסומים של התובעת ברשתות החברתיות, בניסיונה כביכול להעלים או לטשטש 'ראיות'; ועוד בדיות והשמצות.
"באמצעות הנתבעת ח"כ גוטליב ויתר הנתבעים, השקרים מעוררי הפלצות, שאף הוכחשו על-ידי משרד ראש הממשלה במספר הזדמנויות, עשו את דרכם ממעבה המרשתת עד ללב השיח הציבורי ולנייר המכתבים של הכנסת. הם הגיעו כמעט לכל בית", כך לשון התביעה.
ח"כ גוטליב הגיבה אז לדבר התביעה באמצעות ציוץ ברשת החברתית X: "הגב' ברסלר התגעגעה לאור הזרקורים ופרסמה שהיא הגישה תביעה נגדי. אני שבה ומבהירה כי החסינות שלי היא מהותית ומעוגנת בחוק ואין לי כוונה להסיר אותה".