ישראל יצרה לעצמה מערכת של משאבות מים גדולות שאיתה תוכל להציף את רשת המנהרות של חמאס במי ים - מה שיכול להרוס לחלוטין את המנהרות התת-קרקעיות ולגרום למחבלים לצאת מהן. כך אמרו גורמים אמריקניים ל"וול סטריט ג'ורנל". לפי הדיווח, התוכנית עדיין נשקלת - ולא התקבלה החלטה ברורה להפעיל אותה.
בעיתון האמריקני נטען כי מערכת המשאבות, שכוללת לפחות חמש משאבות, ממוקמת כקילומטר וחצי מצפון למחנה הפליטים שאטי שבעיר עזה, והקמתה הסתיימה על ידי צה"ל באמצע החודש שעבר. כל משאבה יכולה להזרים אל המנהרות אלפי מטרים מעוקבים של מים בשעה - מה שיגרום להצפתן תוך שבועות.
העיתון האמריקני דיווח כי ישראל הודיעה לארה"ב על האפשרות כבר בחודש שעבר - מה שהעלה שאלות על ההשפעות האפשריות על הסביבה מול הערך הצבאי שתספק הצפת המנהרות. חרף העובדה שישראל נערכה לכך - לפי הגורמים האמריקניים ששוחחו עם ה"וול סטריט ג'ורנל", עדיין לא ברור אם הממשלה בישראל קרובה להציף את המנהרות במים - ובכל אופן עדיין לא קיבלה החלטה סופית בנושא.
שלשום הודיע צה"ל שהכוחות שפועלים ברצועה איתרו עד כה יותר מ-800 פירי מנהרות, והשמידו כ-500 מהם - בין השאר באמצעות פיצוצים או חסימות. חלק מהפירים שאותרו חיברו בין נכסים אסטרטגיים של חמאס באמצעות התווך התת-קרקעי, וחלקם אותרו בסמוך למוסדות לימוד, גני ילדים, מסגדים וגני שעשועים - ואפילו בתוכם. בישראל מאמינים שמספר הפירים גדול בהרבה. לפי ה"וול סטריט ג'ורנל", צה"ל סירב להגיב לתוכנית הצפת המנהרות - אך מסר כי "צה"ל פועל לנטרול יכולות הטרור של חמאס בדרכים שונות - באמצעות כלים שונים - צבאיים וטכנולוגיים".
בדיווח האמריקני נכתב כי אורך התהליך של הצפת המנהרות יאפשר למחבלי חמאס לצאת מהן, ולהוציא מהן גם חטופים שאולי מוחזקים בהן, במקרה שהתוכנית תופעל לפני שכל החטופים יוצאו מרצועת עזה. גורם המעורה בפרטי התוכנית אמר כי "אנחנו לא בטוחים כמה מוצלחת תהיה ההזרמה - כי אף אחד לא יודע את הפרטים של המנהרות ועל הקרקע סביבן". לדבריו, "בלתי אפשרי לדעת אם זה יהיה אפקטיבי כי אנחנו לא יודעים איך מי הים יתנקזו במנהרות שאף אחד לא היה בהן לפני".
גורמים אמריקניים לשעבר שמעורים בפרטים אישרו ל"וול סטריט ג'ורנל" שארה"ב וישראל כבר דנו בהצפת מנהרות במי ים, אך הם הדגישו שהם לא יודעים מה מצב התוכנית. לדבריהם, מבצע כזה עלול להעמיד את ממשלו של הנשיא ג'ו ביידן בפני ביקורת קשה בעולם עד כדי גינויים - אך ציינו שזו אחת האפשרויות היעילות הבודדות להשבתה לצמיתות של רשת המנהרות של חמאס, שאורכה מוערך בכ-500 ק"מ בסך הכול. אחד הבכירים ציין שכך או כך - מערכות המים והתברואה בעזה נפגעו קשות, ויידרש להן שיקום בסיוע בינלאומי לאחר המלחמה.
ב-2015, נזכיר, החליטה מצרים לשאוב מי ים מהים התיכון דרך צינורות גדולי-ממדים כדי להטביע את מנהרות ההברחה של חמאס בגבול עם סיני. בין השאר דווח אז כי הצבא המצרי חפר בקצב מהיר בריכות דגים גדולות באזור הגבול עם הרצועה לקראת מילוי שלהן במי ים שאמורים להטביע את מנהרות ההברחה. בעזה הביעו אז דאגה מפני פגיעה במי השתייה ובמי התהום ברצועה בעקבות השימוש במי מלח.
גם הצפה של מנהרות חמאס ברצועה עלולה להביא השפעות סביבתיות קשות. אחד המומחים שצוטט ב"וול סטריט ג'ורנל" העריך שישראל תצטרך לשאוב כמיליון מטר מעוקב של מי ים כדי להשבית את רשת המנהרות של חמאס שעדיין מתפקדת - מה שעלול לפגוע עוד יותר באקוויפר של עזה - שממנו נשאבים המים לשתייה וליתר השימושים. אותו מומחה הסביר שהמים באקוויפר הופכים מלוחים יותר גם כך לאור עליית מפלס פני הים, והדגיש כי הצפה עלולה לגרום לחלחול חומרים מסוכנים שמוחזקים במנהרות אל תוך הקרקע.