לוחמי היחידה ההנדסית למשימות מיוחדות (יהל"ם) פוצצו שלשום (חמישי) עשרות מוקשים שהוטמנו בעבר מתחת לגשר אדם שמעל נהר הירדן כדי למנוע מעבר של מחבלים מירדן לשטח ישראל. הפעולה בוצעה בשיתוף פעולה בין ישראל לירדן מתוך מטרה למנוע נזק לחפים מפשע, לאחר שהתברר כי שינוי מצב הקרקע הוביל לתזוזה של בור המיקוש. בצבא מבהירים כי אין קשר כי הפעולה לבין מעצר ושחרור חבר הפרלמנט הירדני שהבריח כ-200 נשקים לישראל.
מתחת לגשר אדם הוטמנו, ככל הנראה בתחילת שנות השבעים, יותר מ-30 מוקשים. "כוחות הנדסה של צה"ל היו אלה שהטמינו את המוקשים, אבל לא היה תיעוד להנחתם - ולכן גם לא ידוע מתי בדיוק זה נעשה", הסביר ל-ynet רב-סרן יותם חכים, קצין הנדסה קרבית בחטמ"ר 417 - חטיבת הבקעה והעמקים.
הגשר היה עורק תחבורתי וכלכלי חשוב בתקופת המנדט הבריטי ועד מלחמת ששת הימים - אז פוצץ על ידי צה"ל. כשנה לאחר מכן נבנה בצמוד לגשר המקורי גשר ביילי ממוטות פלדה - אך גם הוא נחסם בהמשך משני צדדיו.
"כחלק מהמכשולים שהציבו בתקופה זו, היה מוצב סמוך לגשר שמטרתו הייתה לוודא שאין מעבר דרכו מהגבול", הוסיף רס"ן חכים. "בנוסף, נוצרו בורות מיקוש - בורות שקבורים באדמה, ובתחתית שלהם יש חדר קטן ובו ממקמים חומרי נפץ על מנת למנוע חדירה לשטחינו. ברגע זיהוי, חייל במוצב הישן שסמוך לגשר אמור היה לדאוג לפיצוץ הגשר בעת סכנה".
לדברי רס"ן חכים, "בעקבות חוסר הסיכון במעבר הגשר, המוצב שסמוך לו כבר נסגר לפני שנים רבות. בנוסף, בגלל הסכנה בפיצוץ בעקבות חומר הנפץ הוחלט לבצע מבצע לפיצוץ הגשר באופן מבוקר, וכך לשמור על האזרחים, על שמורות הטבע ועל האתרים ההיסטוריים באזור".
לפיצוץ הגשר קדמה כחצי שנה של תכנון מקדים. בצבא מסבירים כי לאחר שהבינו שחומר הנפץ והקרקע זזו בשנים האחרונות, היה צורך לבצע למידה יחד עם יחידת יהל"ם, כוחות הנדסה של פיקוד מרכז, מהנדסים מענף להבים ומומחי מיקוש ואמל"ח בזרוע היבשה. ההכנות כללו סיורי שטח וגם פירוק פיזי של חלקים מהגשר כדי למנוע את הריסתו המוחלטת, בנוסף לעבודות הנדסיות כדי לצמצם את טווח נזק הפגיעה מהפיצוץ.
"הפיצוץ עצמו יצא מדויק על פי התכנונים המקדימים", מוסיף סגן נ', מפקד צוות ביהל"ם. "נעשתה עבודה בסוף הפיצוץ על מנת לשקם את תוואי השטח ככל הניתן. הפיצוץ מתוכנן כבר יותר מחצי שנה בעבודה יסודית ומקצועית בדגש על שמירה על המקום כמקום היסטורי לשתי המדינות".