מפכ"ל המשטרה לשעבר רוני אלשיך טען הבוקר (חמישי) כי קצינים בארגון סיפרו לו ששוטרים בהפגנות מקבלים "מכסות מעצרים". לטענת אלשיך, "כשאתה שומע את זה אתה מצטמרר. לא יכול להיות שההפגנה תעבור בלי X עצורים. זה בוודאי לא חוקי, אבל משהו רע קורה".
אלשיך הוסיף בריאיון לרשת ב': "האם זה בא מלמעלה? אני לא יודע. אני לא בתוך הארגון ואין לי מספיק אינדיקציות. אני מבין את ההשפעה - כי אם הוא מראיין דרגים זוטרים ביוזמתו ולא אכפת לו ששומעים את זה, מדבר על קידומים בפורומים של כולם. במשטרה זה דרמטי - היא חיה מהממשק עם הציבור".
המפכ"ל לשעבר נשאל גם אם הוא סבור שמשפט נתניהו צריך להסתיים בהסדר טיעון והשיב: "כבר אמרתי את זה לפני תוכנית לוין כשהוא שם אותה על הפודיום. אמרתי שמדינת ישראל - הדמוקרטיה שברירית מדי - מכדי לנהל את המשפט כשרה"מ עדיין מכהן. זו החלטה שלו והיא חוקית, אבל יש לה מחירים אדירים - ומדינת ישראל חשובה יותר מאשר הצדק המוחלט. איפה נקודת האיזון? לזה יש יועמ"שית שצריכה להחליט".
ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל הינה גוף א-פוליטי אשר מממש את כל תחומי אחריותו, למען שלום הציבור, ביטחונו ואיכות חייו. הטענה ההזויה כי במהלך הפגנות מגיעים קציני משטרה שברשותם מכסת עצורים, הינה משוללת כל בסיס עובדתי או אחיזה במציאות והדברים שנאמרו על-ידי מפכ"ל המשטרה לשעבר, מוכחשים".
שבוע העדות השני של ראש הממשלה בנימין נתניהו במסגרת משפטו הסתיים ביום שלישי האחרון. אתמול מסר הרכב השופטים כי יש צורך לזרז את ההליך המשפטי בתיקי האלפים, ובפרט את עדותו של נתניהו שהחלה מוקדם יותר החודש. בהחלטה שהתקבלה לאחר "דיון טכני", שהתקיים במקום יום עדות נוסף של ראש הממשלה, קבעה ראש ההרכב, השופטת רבקה פרידמן-פלדמן, כי "גם הנצח הוא קצוב. אנחנו לא רוצים להציע שום דבר שיפגע בהגנה, אבל צריך להיערך בהתאם ואולי צריך להוסיף דיונים".
השופט משה בר עם הוסיף: "צריך גם לסיים את התיק". בחילופי דברים בין השופטים לסנגורו של נתניהו, עורך הדין עמית חדד, לקראת סוף הדיון הטכני שעסק במשמעותם של 315 הפריטים שמופיעים באישום, דחקו השופטים בסנגור חדד כי נדרש לקצר את הדיונים בתיק.