משלחת בראשות בכיר חמאס חליל אל-חיה צפויה להגיע מחר (שבת) לקהיר, בהזמנת ממשלתו של עבד אל-פתאח א-סיסי, במטרה לדון באפשרות לעסקת חטופים והפסקת אש ברצועת עזה. כך סיפר הערב מקור בכיר בארגון הטרור לעיתון הסעודי "א-שרק".
לדברי הבכיר, משלחת התנועה תגיע לפני הצהריים לקהיר, ותפגוש שם גורמים בשירות המודיעין המצרי, "כדי לדון ברעיונות חדשים לגיבוש הצעה להפסקת המלחמה והחלפת שבויים". אותו בכיר הדגיש כי חמאס "פתוח לדיון בכל הרעיונות וההצעות המובילות להפסקת המלחמה, נסיגת צה"ל מעזה, החזרת העקורים, כניסת סיוע הומניטרי, מזון, תרופות ודלק, וכן עסקת חילופי שבויים". הוא הסביר כי ארגון הטרור "מוכן לקבל הסכם הפסקת אש וחילופי שבויים אם ישראל תתחייב לכך".
הדיווח בעיתון הסעודי מתקשר לפרסום אמש ב"ניו יורק טיימס", לפיו מנהיגי חמאס מוכנים לפשרות מסוימות מול ישראל על עסקת חטופים והפסקת אש ברצועת עזה, וחלקם אף דנו באפשרות שיסכימו לכך שצה"ל ימשיך לשלוט – גם אם רק באופן זמני – בציר פילדלפי שבגבול בין הרצועה למצרים. כתבת העומק בעיתון האמריקני עסקה בעתידו של ארגון הטרור הפלסטיני, שנותר מבודד יותר מתמיד אחרי הסכם הפסקת האש בלבנון מול חיזבאללה.
גורמים אמריקנים ופלסטינים העריכו בפני ה"טיימס" כי עוד לפני שהושגה הפסקת האש בלבנון, ואחרי חיסולו של מנהיג חמאס יחיא סינוואר, ההנהגה הפוליטית של ארגון הטרור הפלסטיני הייתה מוכנה לעשות עסקה ולזנוח את האסטרטגיה שהתווה סינוואר, אסטרטגיה שבה קיווה למלחמה רב-זירתית במזרח התיכון שתכריע את ישראל.
אלא שהאסטרטגיה הזו נכשלה, וחיזבאללה שספג מכות קשות התנתק כעת מהמערכה אחרי שבמשך שנה שלמה התעקש שכל הפסקת אש בלבנון תיעשה רק אם תושג הפסקת אש גם בעזה. גם איראן נראית כעת כמי שמבקשת להימנע מהסלמה, על רקע ניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות בארה"ב, והשעתה את מתקפת הנקמה המובטחת שלה על ישראל.
בתוך כך, בערוץ "אל-ערביה" הסעודי דווח מפי מקורות כי בתחילת השבוע תתקיים פגישה בקהיר של משלחות מפתח ומחמאס. "לאחרונה התקיימו מגעים מצריים-טורקיים עם חמאס לחידוש המשא ומתן", אמרו המקורות. "חמאס שינה עמדותיו אחרי ההסכם בין לבנון לישראל, ואין לו התנגדות להפסקה הדרגתית של המלחמה בעזה. קהיר הציגה רעיונות חדשים לאור השינוי בעמדת הארגון". לדבריהם, "חמאס הראה גמישות רבה בניהול מעבר רפיח, וההצעה המצרית לחמאס דומה למה שהיה בלבנון עם ערבויות אמריקניות-אירופאיות".
במקביל לדיווח על יציאת המשלחת של ארגון הטרור, משרד התקשורת הממשלתי של חמאס פתח במתקפה חריפה נגד ארגונים ומוסדות בינלאומיים, והאשים אותם ב"תיאום" עם מדיניות ישראל, שלטענתם "לוחצת על האזרחים". בהצהרתו, טען המשרד כי תוכנית המזון העולמית של האו"ם (WFP), "ממשיכה בכוונה את משבר המזון הנוכחי, בכך שהיא מסרבת לחלק קמח לעקורים ברצועה".
המשרד גם קרא לארגון "לשאת באחריות הישירה שלו לאסונות המתרחשים כתוצאה מהמדיניות המפוקפקת בניהול עבודתו ברצועת עזה".