יו"ר הכנסת אמיר אוחנה ביקר היום (שלישי) בבית הסוהר איילון את ארי רוזנפלד, הנגד הנאשם בפרשת המסמכים הסודיים. הביקור גרר זעם מצד קרובי חטופים, ואביה של חטופה שביקש להישאר בעילום שם מסר כי "אם אלה סדרי העדיפויות של נבחרי הציבור שלנו - אפשר לכבות כאן את האור".
3 צפייה בגלריה
רה"מ בנימין נתניהו נכנס לאולם הדיונים על מנת לתת עדות תיקי אלפים
רה"מ בנימין נתניהו נכנס לאולם הדיונים על מנת לתת עדות תיקי אלפים
הגיע "לחזק" את רוזנפלד. אוחנה
(צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
עוד הוסיף אביה של החטופה: "הבת שלי נמצאת כבר 445 ימים במנהרות החשוכות של עזה. עשרות פעמים אני ועוד בני משפחות חטופים הזמנו את יו"ר הכנסת להגיע לפגוש אותנו בכיכר. 445 ימים והיו"ר לא מצא חצי שעה פנויה להגיע לכיכר, אבל לבקר את הנגד כן היה לו זמן. אני כל פעם נעלב ונדהם מחדש כמה חסרי לב וצבועים הם יכולים להיות".
גם קרוביה של כרמל גת, שנחטפה ונרצחה בשבי וגופתה הושבה לקבורה בישראל, זעמו על הביקור. גיל דיקמן, בן דודה, אמר: "14 חודשים יו"ר הכנסת לא ביקר בכיכר החטופים. הזמנו וביקשנו והתחננו - ומי לא בא? הלוואי שלכנסת ישראל וליו"ר שלה היה אכפת מחטופים כמו שאכפת להם מנגדים שחשודים בסיכול עסקת חטופים".
בכנסת ציינו כי אוחנה נמצא בקשר עם משפחתו של רוזנפלד מאז שנעצר לפני כחודשיים, ושהוא הגיע לבית הסוהר כדי לבדוק את מצבו של הנגד, כמו גם תנאי מעצרו, וכן במטרה לחזק את רוחו ולשתף אותו בתמיכה האדירה בקרב הציבור שקורא לשחרורו.
3 צפייה בגלריה
כרמל גת ז"ל
כרמל גת ז"ל
"14 חודשים יו"ר הכנסת לא ביקר בכיכר החטופים". כרמל גת ז"ל
בתום הביקור מסר יו"ר הכנסת: "הגעתי כדי לחזק את ארי ולהביע גם בפניו את תקוותי כי מערכת המשפט תתעשת ותסיר את המעצר הדרקוני מעל צווארו של הבחור הצעיר. השימוש במעצר אמור להיות כנשק יום הדין למניעת מסוכנות, ובמקרה דנן השימוש בו מוסיף לחוסר האמון הציבורי במערכת המשפט. הגיע הזמן לסיים את הסאגה הזו".

רוזנפלד פנה למחוזי בבקשה לשחררו: "שינוי נסיבות דרמטי"

בינתיים, הנגד ארי רוזנפלד הגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לעיון חוזר בהחלטה למעצרו עד תום ההליכים המשפטיים נגדו. באמצעות עורכי דינו אורי קורב, סיון רוסו ויהושע למברגר, מבקש רוזנפלד להורות על שחרורו בשל שתי נסיבות חדשות:
הראשונה, קיומה של הערכת מסוכנות חדשה שנערכה בידי מומחה שביקר את רוזנפלד בתאו. המומחה בדק את רוזנפלד וקבע כי אין כל מסוכנות שיחזור על מעשיו בשנית. הסיבה השנייה היא ההחמרה המשמעותית במצבו הנפשי של רוזנפלד, שהולך ומידרדר.
כזכור, במרכז החלטת שופט העליון אלכס שטיין שהותיר את רוזנפלד במעצרו, עמד החשש שמא הוא ישוב על מעשיו ויוציא חומרים מודיעיניים לראש הממשלה בשנית. "באין הוכחה ברורה ומשכנעת, כדוגמת תסקיר מעצר הממליץ, ללא סייג, על העברת הנאשם לחלופת מעצר שמתאימה למקרה - לא יתאפשר שחרורו", כתב שטיין בהחלטתו. אלא שעתה, כאמור, נמצאת חוות דעת חדשה שהוכנה על-ידי ד"ר נמרוד שני, פסיכולוג קליני המתמחה בהערכת מסוכנות של נאשמים ונחשב לאיש מקצוע מוערך ובעל מוניטין, שבדק את ארי בימים האחרונים וקבע כי אין סיכון ממשי שיחזור על מעשיו.
3 צפייה בגלריה
נגד א' ובנו
נגד א' ובנו
רוזנפלד. "נסיבות חדשות מחייבות את שחרורו"
בבקשתם לבית המשפט מציעים עורכי הדין גם את האפשרות של הכנת תסקיר מעצר באמצעות גורמים מטעם המדינה, דבר שיאפשר לקבוע היעדר מסוכנות באמצעות שירות המבחן. לרוזנפלד לא נערכה עד היום הערכה לגבי מסוכנתו משום שבית המשפט המחוזי סבר שיש לשחררו גם ללא תסקיר. אולם, אי-הימצאות ההערכה עמדה בעוכריו של ארי בערעור שהגישה הפרקליטות על ההחלטה לשחררו, כפי שציין שטיין בהחלטתו.
בנוסף, עומד כאמור במרכז הבקשה מצבו הנפשי ההולך ומתדרדר של הנגד. בבקשה לבית המשפט צוין "השינוי המחמיר בתנאי הכליאה של המבקש והידרדרות במצבו הנפשי הביאו להחלטת גורמי שב"ס כי יש לכלוא את המבקש בתא מפוקח, שקוף וחשוף לעיני כל ותחת מצלמות, 24 שעות. זאת, נוכח חשש להידרדרות במצבו הנפשי על רקע מעצרו".
ביום ראשון נחשף ב-ynet כי משפחות חטופים הגישו לנשיא המדינה יצחק הרצוג בקשה שלא לחון את רוזנפלד, אחרי שמשפחתו הגישה בקשה רשמית לחנינה. משפחות החטופים טענו בפנייה להרצוג כי אין לחנינה "שום הצדקה", והוסיפו כי "בנסיבות העניין יש חיוניות וחובה לברר בבירור משפטי מלא את המעשים שבהם הוא מואשם יחד עם אחר ובמיוחד - כך מבחינת מרשיי - את אלה המתייחסים לשימוש הפסול שנעשה בידיעות הסודיות שהוא מסר שלא כדין לכאורה, לצורך הטיית השיח הציבורי ביחס למדיניות הטיפול בעניין החטופים, וזאת בהלימה לתפיסותיהם הפוליטיות והאישיות של כלל המעורבים באותם מעשים".
עורכי הדין אורי קורב, סיון רוסו ויהושע למברגר, מסרו: "מכלול הנתונים, לרבות נסיבות ביצוע העבירה וכלל נסיבות חייו של ארי רוזנפלד, מפריכים לחלוטין את חזקת המסוכנות ומצדיקים את שחרורו של המבקש בתנאים מגבילים וביתר שאת, נוכח שינוי הנסיבות הדרמטי בעניינו.
"כעולה מחוות הדעת המקצועית, ארי לוקח אחריות מלאה על התנהלותו, מבין את הפסול שבמעשיו, מתחרט עליהם ומצהיר באופן חד-משמעי שלא ישוב לבצע מעשים אלה. אם לא די בכך, נוסף גם מצבו הנפשי ההולך ומתדרדר כשארי שוהה בחדר מפוקח תחת מצלמות 24 שעות, כשהוא גלוי לעיני כל במשך כל היממה. נסיבות אלו הינן שינוי נסיבות משמעותי המחייב את שחרורו".