שר האנרגיה ד"ר יובל שטייניץ הוזמן להשתתף בכנס שנתי בחסות הממשל הטורקי באנטליה. האירוע המדובר, "כנס הדיפלומטיה של אנטליה", עוסק ביחסים בינלאומיים ומתקיים בחסות הנשיא רג'פ ארדואן. שטייניץ הוזמן על ידי שר החוץ הטורקי, מבלוט צ'בוטולו, ושוקל בחיוב את השתתפותו.
מדובר בניסיון טורקי נוסף לחמם את היחסים בין המדינות, כשברקע ניסיונות קודמים שנתקלו בחדשנות מצד ישראל. שיאו של המשבר בין השתיים בשנים האחרונות היה לפני כשלוש שנים, אז גורש השגריר איתן נאה מטורקיה.
שטייניץ הביע עמדה מתונה בנוגע ליחסים עם טורקיה עוד ב-2018. בריאיון לאולפן ynet באותה שנה אמר שטייניץ כי "לישראל יש קשרים כלכליים רבים עם טורקיה ולא נוכל לנתק את הקשר כמו שארצות הברית לא ניתקה את היחסים על אף התבטאויות מאוד קשות של ארדואן". זאת אחרי שארדואן כינה את נתניהו "רוצח בדם קר שאחראי לטבח ילדים פלסטינים".
בתחילת השנה דווח על מגעים מחודשים בין המדינות לכיוון נרמול היחסים. כך, פורסם בינואר כי משרד החוץ מינה לאחרונה את אירית ליליאן, עד לאחרונה השגרירה בבולגריה, לשמש כממונה על שגרירות ישראל באנקרה. ליליאן היא דיפלומטית בכירה ומומחית לטורקיה, ובמינוי שלה יש מסר של רצון טוב מצד ישראל להגדיל את המגעים הדיפלומטיים עם טורקיה כדי לבחון האם אפשר לפתוח דף חדש ביחסים.
גורמים בטורקיה טענו מאוחר יותר כי ישראל מעכבת את נרמול היחסים ואת פתיחתו של דף חדש, בכך שהיא מאשימה את טורקיה באירוח תאי טרור סודיים של החמאס באיסטנבול, שמהם מתבצעות מתקפות טרור וסייבר נגד ישראל.
לדברי הבכירים הטורקים, אנקרה הייתה מתוסכלת מהתנהגות זו של ישראל ומכך שירושלים הציבה תנאים להפסיק פעילות שאינה קיימת כלל כדי לחדש את הדיאלוג. הם טענו כי מדובר באוסף האשמות בלי הוכחות. "אין תאים סודיים כאלה, שמבצעים התקפות טרור, בטורקיה. מנהיגי חמאס שנמצאים בטורקיה נשלחו על ידי ישראל כחלקת מעסקת שליט", אמרו גורמים טורקים לאתר "מידל איסט איי".
לפני כן, גם באתר הערבי אמריקני "אל-מוניטור" דווח על מגעים חשאיים בין ישראל לטורקיה. שינוי הכיוון של טורקיה ככל הנראה קשור להחלפת הממשל בארצות הברית וניסיון לשיפור עמדות מול הנשיא החדש ג'ו ביידן.